About

Friday, October 23, 2009

Tajuk : MY FUNNIEST BABY CONTEST

Contest lagi..hehe..
Kali ni agak menarik contestnyer..
Sebab susahnyer nak mencari pic yang sesuai..
Last2 terjumpe jugak satu..huhu…hopefully dpt memikat hati juri..
Contest bertajuk ‘MY FUNNIEST BABY CONTEST’ ni anjuran dari UmiDanish..

So, pic yang mama pertaruhkan adalah ini:
Nama baby : Muhammad Arif Haidar b.Azrul Hisyam
Umur : (Sekarang : 7bulan++) (Dlm Pic : 2bulan++)

Pic ni aksi spontan si comel mama yang ketika tu berusia 2bulan++..sungguh lucu pada mama sbb leh lak dia wat camtu, spontaneous!! Seb baik sempat mama snap tau (ada gak modal nak masuk contest ni..hikhik..)

Apa yang ada dalam blog sponser-sponser UmiDanish ni?
Babyumishop
menjual Cloth Diapers (CD) secara online. Disini macam-macam jenis/corak CD boleh didapati. Sungguh menarik dan tertarik dibuatnya. Disebabkan mama tak penah gunakan CD lagi, takdelah lagi pernah membeli kat sini. Tapi keinginan tu ada jugak bila tengok macam2 corak menarik yang ada kat sini. Lagipun ianya lebih menjimatkan.

IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre menjual Pakaian Wanita dan kanak-kanak serta produk penjagaan kesihatan yang berkualiti tinggi (contoh kt sini boleh didapati produk dr ECPI). Koleksi-koleksi di sini juga sangat menarik dan tertarik gitu!

Moms&babyshop : Menjual secara online dua jenis produk, iaitu pertama produk kesihatan ‘Jus Matte 5’ dan satu produk lagi Cloth Diapers. CD di sini juga sangatla menarik, macam2 corak ada termasuk corak kartun, sungguh comel kalau si kecil pakai ni! Harus la pengguna2 CD singgah selalu kat sini, untuk yang tak guna CD pun harus juga view, mana tau boleh tertarik untuk menggunakan CD selepas ni. Kan..

Antara maklumat berkenaan contest ni yang perlu anda tau ;
BerMula : 20 Oktober hingga 13 November 2009 (12.00 tengahari)
Berumur : 1 bulan hingga 3 tahun
Kategori A : baby gurl
Kategori B : baby boy

Hadiahnyer :
-1 Cloth Diaper Lunatots bagi setiap kategori
Sponser dari Babyumishop

- 1 helai baju baby bagi setiap kategori
Sponser dari IT @ RLiiT'S BoutiQe & beuty Centre

Hadiah PiliHan unTuk Peserta Bertuah
- 1 Diaper Stacker

Sponsor dari Moms&babyshop

Syarat Penyertaan:
- Jadi Follower Umidanish dan sponsor2 serta add Umidanish dalam bloglist anda – done!
- Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini – done!
- Membuat entri mengenai contest ini diblog anda – done!
- Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda dengan aksi Funny yang paling menarik hati para juri. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya. Sila juga nyatakan apa yang terdapat di semua blog sponsor umidanish.- done!
- Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke Umidanish dan semua sponsor (no link back will be disqualified) – done!
Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)
Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)
Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)

- Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini – will be done!
- Hanya satu sahaja pemenang bagi setiap kategori, jadi pastikan anda meletakkan satu gambar baby anda yang memiliki aksi lucu paling cutes. – ok!
- Semua penyertaan akan diadili oleh parajuri yang akan dilantik oleh umidanish sendiri. – ok!
Hadiah pilihan untuk peserta bertuah akan dicabut oleh baby danish sendiri.. Hadiah ini untuk selain pemenang kategori A dan B.- tQ!

Okey itu saja syarat-syaratnyer, so jom ramai2 memeriahkan arena contest ni! Pasti sgt menarik sbb boleh tgk aksi2 lucu anak2 kan..Sekian..

27 comments:

Ummu Qaisara said...

hehe..mmg kelakar gambo haidar yg nie..dasyat haidar nie..kecik2 lg da pndai wat gaya brutal cm 2.

The Queen Of My Heart said...

Funny pic nih...kecik2 dh brutal nih...hehehe...Gud Luck sayang!!!

[-suziey-] said...

waa macho tu..bkn..hehe..good luck arif...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna...

wow..pandainya arif buat cam gini.
tp mmg lah mamalieyna..byk pict arif yg saya tgk cantik2..cute2..geram lah. good luck yer arif...

nza said...

Ha....smpai juling2 bijik mata Arif tu...hi.Good luck!!!

Hanna said...

Salam..

mamaliena ni rajinla masuk contest mcm2...baguih..all the best (",)

umihaikal said...

tomey nyer dada...control macho ea..hihih

aisyahumaira said...

gud luck tuk arif! qish nak jugak...^_^tp mcm xde pulak gmbo ^_^

bintangku said...

gud luck utk arif.. nak join jgk ler rasanya... :)

ezan said...

good luck arif.... gaya macho abis.. tp gaya cam tgh pk pun ada gak ek.. kecik2 dah pandai posing ni.. hehehe...

mamaqasrina said...

muaaahhh..lufff..lufff ariff!! comei..good luck! cik Q pon nak cuba nasib..

ImanRifqi08 said...

good Luck Arif...

parliewalla360 said...

wah berposing sakan baby tu ye...cute..

mamalieyna said...

Ummu Qaisara : brutal eek..hehe..tah camno leh posing gaya gitu tah!

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart : tQ..funny ek..hope juri pun ckp camtu :P!

mamalieyna said...

Suziey : tQ..macho baby!..jom le abg aQeel join same :)

mamalieyna said...

MaMaDaniSh : tQ auntie..! hopefully ada luck nih! hehe..

mamalieyna said...

nza : tQ auntie..time besar tu, suke la dia wat mata juling2..hikhik..

mamalieyna said...

Hanna : tQ..hehe..sesaja mengisi masa terluang..menang tak menang belakang kira! :)

mamalieyna said...

umihaikal : tQ..yana tu sebuk men fesbok je, sesekali layan la blog, joinkan haikal masuk contest..hehe.. :)

mamalieyna said...

aisyahumaira : ada tu...pic qis masa baby2 dulu..ada kot.. :) arif pun susahnya nak ada pic yg nmpak funny ni!

mamalieyna said...

bintangku : jom join !! best ni contest ni, unik!!

mamalieyna said...

ezan : tQ auntie..
cam tgh berfikir kan..hehe..tah apa la yg difikirnya tu..

mamalieyna said...

mamaqasrina : tq..cepat2 joinkan diri sementara stok masih ada! hikhik..!!

mamalieyna said...

ImanRifqi80 : tQ..:)

mamalieyna said...

parliewalla360 : hehe..posing tanpa plan, cenggitu la jadinyer..

UmiDAnisH said...

Okeh.. da terjahh.. sori lewat sikit..GooDluck haIDar...