About

Wednesday, October 7, 2009

SuaTu HaRi tu Pi SopiNg..

Ada sekali tu posing kat Mydin Hypermarket, Subang..
Pi soping barang2 dapur + keperluan lain..
Almaklum, minggu depan abah akan pergi Kursus selama 2 minggu
Huwaa..cedihnyer mama..seb baik ada En Haidar menemani..
Confirm takde la sedih terlampau2..

So..sepeninggalan Abah nanti
Harus la distandby kan keperluan2 dapur dan lain2 keperluan sampingan
Harus la mama malas nak membeli kalo sengsorang nanti..
Dan harus la mama dok terperuk je kt umah..

Takpe mama kan keje..waktu memalam je berduaan ngn En Haidar..
Dan di hari minggu..(ala ini yg tak best ni…biasa ari minggu ada aktiviti jenjalan..huhu..)

Bila bershoping..
Mama suka letakkan DaDa dalam Stroller
Tp sejak 2 menjak ni, DaDa cepat boring..
Asek2 nak kuar aje n nak pusing meniarap..
Jap2 je leh dok dlm tu, then mintak simpati tuk kuarkan dia..

At last abah angkat la dukung…
Tapi kali ni…abah cuba2 letakkan haidar atas stroller barang ni..
Tp abah still pegang DaDa la..
Almaklum..dak tecik ni bukan leh duduk ngn betul lagi ni..huhu..
Layan pic sket ee…

Haidar said : yeaa..DaDa leh dok sini..best nye leh dok sini..rasa cam budak besar jer..



Haidar said : Abah takyah la pegang2, mama nak ambik gambar tu..tak macho la abah pegang camni..



Haidar said : ok..ok.. DaDa pegang cini..sure tak jatuh nyer..abah lepas la ee..


Haidar said : Haa..kan bleh aje.. macho tak mama, DaDa dok dalam ni..abah tak yah pegang pun…

Setelah kepenatan, last2 ....
Ketiduran jugak dlm stroller asal nye..
Time ni mama n abah tgh layan isi perut..
Leh layan makan/minum ngan aman..takyah gilir2.. :)

Abah pi order minuman… Kita Minum Dulu!!

Ketiduran yang nyenyak!

Ketiduran yang terganggu..mulut dah jebek gitu..huhu..

Selesai.. :)


34 comments:

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Salam..

Amboi dah pndi ner ddk dlm troli cam gitu..cam bdk2 besar dah. Haidar pnt berposing kat mama smpi letih tu, hehe..

M@iRaB@bY said...

cik puan..hehe...bb haidar dah beso...lentik n panjang bulu mata dia..eee..geram..2 la..jadi ibu nie terlalu2 byk berkorban..tapi tak kisah kan...asal kan anak sihat n mbesar dgn cepat,kuat kan

M@iRaB@bY said...

lupa lak nak wish..harap lum terlambat...salam lebaran untuk mama haidar sekeluarga

||♥Shahida♥|| said...

dada pun dh pandai duduk dlm troli yer....eee..

ezan said...

betul la cam budak besar bile duk dlm troli... ensem.. :)

[-suziey-] said...

waaaa good boy la haidar..senangnya bw g sopping..kalu hubby xde lieyna nk g sopping pn bole..penat je titon..senang btol la dada ni..

mamamiera said...

alah liena.. w/lopun 'my son' td0 muke jebek,dia totap menawan kalbu hati i u n0.. muahh muahhh..

UmiDAnisH said...

Ala3, bijaknyer dia tu.. leh la shopping sakan lengkali erk..Jangan sedih2, tabahkan hati erk..

~Siti Hajar~ said...

ha..dah blh duduk la tu..xlama lagi cekap lor...syok eh anak dah beso..

bintangku said...

comel jer kan letak anak dlm tu... slalu jgk buat camtu sbb mls nak usung stroller... dia pun cam bangga jerk dok dlm trolly tu..

mamalieyna said...

MamaDanish : tu ler, nk jd budak besar cepat ni..hehe..
*soping dh lewat petang, tu yg nantuk tu..huhu..

mamalieyna said...

mamamaira: tu ler, janji anak sihat dan hepi!
*mana lentik sgt, cuma bulu matanya panjang jer..taktau nak wat camne nk kasi lentik..huhu..
*salam lebaran, masih di bulan Syawal :)

mamalieyna said...

Shahida : heheh..sesaja nk biasakan..len kali takyah bwk stroller lg..tp kalo dia tido camna eek..hehe..

mamalieyna said...

ezan : tu la, org menegur dia nmpak cam setahun jek..padahal baru 1/2 tahun..

mamalieyna said...

suziey: yer mmg senang kalo time dia dh lena..sementara nk lena tu, huhu..susah juge kalo sorang.. :)

mamalieyna said...

mamamiera : ya seharusnya menawan kalbu mummynyer yg sorang tu.. :)
*exceli nk snap pic dia tido lidah terkuar (lena sungguh tau)..sekali dia perasan mama nk snap, terus control, jdlah jebek camtu..hikhik..

mamalieyna said...

Umidanish : ya soping sakan time abahnye ada bleh la, sorang2 takbleh juge..huhu..
*tgh tabahkan hati ni..ihiks..

mamalieyna said...

Siti Hajar : tu la, dkt2 nk duduk dh kot, kt umah skali tu ada perasan..dia mengiring then dudukkan montot ni, sungguh comel...tp sekali tu je, takde lg percubaan pastu..huhu..

mamalieyna said...

bintangku : hehe..blom bleh lepas tu, itu eksen jap je ambk gambo..sbbnye DaDa tokleh duduk lg, harus tertonggeng ke tepi kalo biarkan je camtu..sikit time lg, ok kot.. :)

EIJAM'S FAMILY said...

huhuh dada xmau duduk diam yerk..kang auntie cubit kang tau sakit x? huhuhh... mmg cam tue ler bebudak tenet mamalieyna.. tggu ler kejap lagi biler die dah besar skit cam umairah mesti nak turun trolley tue dan nak tolak sendiri...

mamalieyna said...

Eijam's famili : hehe...takut la DaDa auntie nk cubit..hehe..
*itu la besar sket lagi, dh dpt kaki, lg ligat la die..huhu..

mama double A said...

anak2 mmg gitukan x suke duk dlm troli, nak tolak troli die suka la sgt huhuhu

mamalieyna said...

hehe..tunggu dpt kaki sok camtu la agknye.. :)

nza said...

suke tgk muka DaDa sdg tidur..suci bersih....Muka baby mmg cam gitu. Xde dosakn!!!!!!

mamalieyna said...

nza : tul tu kak, paling suka tgk time dia tido..sejuk je mata+hati ni..huhu..

aisyahumaira said...

uihh..Haidar tdo la..tu la mamalieyna sopping lama sgt..

~mama danish~ said...

mama pun slalu shopping brg2 dapur kat c2.... murah kan!!

iedaLUVsham said...

haidar encemm!!! bulu mate lentikk tuhh!! ;)

mamalieyna said...

aisyahumaira: hehe..takpe haidar rela je mamanye soping lama2.. :)

mamalieyna said...

iedaLUVsham: tak lentik sgt, panjang je lebih..huhu..

mamalieyna said...

~mamadanish~ ha'a murah regenyer..

♥ Reen ♥ said...

alaaaa comelnyer tido....encem boy....

mamalieyna said...

Reen : hehe..tido pun encem ee..best2x..tQ auntie puji2 arif :)

umihaikal said...

penat jalan la tu..nyenyak tido..hihih....