About

Sunday, October 11, 2009

OpeN HouSe..DuriaN..KenduRi..bye2 aBaH..

hehe..banyak mende nk citer..
jadilah sepertimana tajuk di atas..
first pasal open house ni..

ari sabtu..mama, abah n haidar gerak ke berek polis shah alam..
ada jemputan open house di sana..
namanya berek, mmg banyak umah la smpt singgah
even tak de open house, still diorang jmpt gk g umah
kengkawan abah..dr pagi just makan bihun goreng je
tunggu tengahari baru gerak ke sana..
mmg time lapo la masa tiba di sana tu..
huhu tak pnh ler rasa sekenyang ni..
perut penuh sesangat, almaklum sume menu nk merasa

smpai umah last, diorang tak wat open house pun
just goreng mee semata..tp mama masa tu tak daya dah
tp tak manis lak, diorang masakkan semata2 tuk mama n abah, takkan nk tolak pulakkan..
terpaksa jugak jamah..pastu rasa cam nk muntah je..itu pun sikit jer mama jamah..
en haidar masa tu dh layan mata, penat agaknya..seb baik umah last tu..
tak ramai org, jdnya sedap la dia melanding, golek2, minum susu then ketiduran pulak..

dh lewat petang baru ler kitorang beredar..
senak tul perut rasanya..
balik pusing2 bandar shah alam jap, dh lewat so takde la menyinggah mana2..pusing2 then balik..len kali la jln2 shah alam lagi..
pic langsung takde snap masa kt umah2 open house tu..segan la umah kengkawan abah..
kalo kengkawan mama, harus la snap2..huhu..
yang smpt disnap, pic2 sebelum kuar umah (pakai hp abah jer - setting timer)
dlm perjalanan (masa nk byr tol, barisan punyala panjang..woow..)


Ni masa kt area berek n pic sebelahnyer tu di salah sebuah umah yg wat open house..
Dah balik tu..sampai kt blok kawasan umah, tengok pelamin dh siap terpasang..ikutkan malam ni ada majlis berkampung..then esok kenduri kawen.. abah ajak turun bawah, mama penat la, kepala sudah naik pening..makan terlebih sudaah agknya..en haidar lak, still ngntuk lagi walaupun sepanjang perjalanan balik lena ja dlm kete..balik mama masukkan jela dlm buai.. memang sedap tul dia lena...

abah turun gak, katanya diorang jamu makan lagi...huwaaa seb baik tak turun..kalo tak mau pecah perut mama ni..huhu..

Ni pic pelamin yg smpt mama snap..lalu sebelah, orang takde, snap ler..hehe..cantik..tema oren putih gitu! ari ahad : sebelum abah berangkat ke Muar tuk kursus
smpt la mama, abah dan en haidar turun menjamu selera
kenduri kawen kt blok mama ni
awai lg masa ni, pengantin belum tiba..
pas layan makan, abah berangkat..
huhu cedihnyer..2 minggu lagi baru jumpa balik

pepun..bye2 abah..

dah abah berangkat tu, mama teringat durian dlm peti ais..
exceli ari khamis tu lagi, abah bawak balik durian ni
tp ari tu, beli makanan kt pasarmalam, so sgt kenyang..
mama kupas masuk peti jelah dulu
ari ni baru teringat..cedapnyerrr..layan sowang2..
sian abah tak smpt merasa..
kwn abah yg kasi ni..
kalo bukan musim, jd sgt teruja dpt mkn durian ni...sedap sgt..!! mabeles!!

Selesai.. mama berdua ngan en haidar sekarag..huhu..

39 comments:

zai kulim said...

durian....sedapnyer....

haidar sebiji akif...kahh..kahh

nieda said...

alo lo...siannyer en somi p kursus...kalau nieda jadi mcm tu mau haru dibuatnya..hehe
Good boy Haidar, tak meragam p open house..

Ummu Qaisara said...

a'ahla..haidar x meragam pun g umah org ek?

The Queen Of My Heart said...

wow...sedap nyer durian itew...Gud Boy haidar x meragam....

etiey erywan said...

beshnya duyan. haru kan bila ditinggalkan suami. Nati kita yg kena uat semua. kalo ada en. suami dapat ringankan beban sikit. selamat menjadi supermom yg terbilang. kehkeh...

UmiDAnisH said...

wahhh sedap pulok tgk derian tu..

[-suziey-] said...

umangaih skali gus entri..ekek:p
aah la weekend hr tu..sana sini jem..rmaai sgt org buat open house kot..hehe..

pergh sgt telriur durian itu.//

EIJAM'S FAMILY said...

mamalieyna durian tue membuatkan kiter terliur jugak huhu.. beraya nie bestkan perut kenyang jerk huhu

As said...

hmm biasa la... bil dah lepas raya ni byk open house.. larat n x larat jer pergi.. hehehe... mak aii.... all in 1... open house n siap p kenduri lagi...
sedap nyer durian.. dah laam x mkn.. huhuhuhu....

Sue said...

alamak durian? sedappnye nmpk isi nye tu. Adeh meleleh pulak air lior. Tu belum damia nmpk lagi.. lagi antuu.

Asal weekend je sure penat gi open hse, makan tak henti2. Kitorg pun full perut semlm, tak yah masak2 kat umah. Balik terus tido. hahaha..

mama double A said...

banyaknye xtvt....
mesti haidar penat...
hehe

iedaLUVsham said...

waa..kene tinggal gak, 2 minggu tuh!! ekekek!!! bergeder2 kite ek ngan bb memasing, heheh!!! terliur tuh nengok duriann!! nakk gakk!! ;)

nza said...

2lh, kak nza pn msh xabis2 lg dgn open house ni..Bdn xchat so rasa xde smangat je nk g.. Nnti dok trbatuk2 kt majlis org lak...

Alahai kesiannya kena tinggal. Xpelh, DaDa kn ada temankn mamanya...

bintangku said...

nak jaga anak tgh kecik sorg2, mmg terasa ler skit. 2 minggu cam 2 bulan. Bkn per... kalo anak dah lasak tu, mmg tak leh nak buat apa. Kene tgg dia tido baru ler leh buat keje.

ct rahani said...

wah kak.. makan smpai nk muntah.. konpom mkn smpai x ingat dunia tuh.. hehehe..

alahai ciannya akak duk berdua je yer.. lama lak tuh.. seb baik ader dada temankn mamanya kan.. :p

naurah makwa said...

wah..haidar dah besar la..lamanya cik naura tak tengok haidar..rindu..sedapnya durian tu kak..terliur naura..

mamalieyna said...

zai kulim : mmg cedap.. :)
*cam akif kan..leh la wat adik angkat haidar ni..hikhik..

mamalieyna said...

nieda : hehe..setakad ni ok je..baru sehari kan, taktau la 2,3 hari lg..windu la pastinya..huhu..
*ha'a takde la meragam..leh je layan die ni..cuma time nantuk je, dh takmo org lain pegang dia..

mamalieyna said...

Ummu Qaisara : ok je..dia mmg suka berjalan..jumpa orang :)

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart: tu la, leh la bwk berjalan selalu.. :) suke la mamanye..
*durian tu mmg sedap sgt!

mamalieyna said...

etieyerawan: tu la pasal..pepun key jer, abahnye takde takyah sibuk nk masak, tapau jek..hikhik..kite layan anak je lah..

mamalieyna said...

UmiDanish: sgt sedap tau..mabeles...!!

mamalieyna said...

Suziey : hehe..kira orait la tu, sekaligus..sonang keje den ni.. :)
*ha'a jem sesangat, dh lak berdepan ngn org yg asek potong Q jek time nk bayar tol,pepandai lak wat line sndiri..huhu..tmbh panas ler..pepun sabo je..
*duyan tu mmg mabeles..!!

mamalieyna said...

EiJam's FamilY : mmg best..makan sampai tak termampu nak makan laei..huhu..

mamalieyna said...

As : tu la, kalo la boleh, nk je g kesemua jemputan open house ni, tp apakan tak mampu, nk makan pun tak mampu dh..huhu..
*duyan tu best..

mamalieyna said...

Sue : terliur beli ler, msh ada org jual kan..Damia suke ee..beli ler..
*tu la pasai, mana tak nek berat badan ni, time makan tak hingat,,huhu..

mamalieyna said...

mamadouble A : tp key gak, dia penat terus balik tido jek! senang la mamanye.. :)

mamalieyna said...

iedaLUVsham : yeler bergeder2 la kiter..amanda leh gk ajak window soping, en haidar ni..mane nak layan soping2 ni..hikhik..

mamalieyna said...

nza : tul kan kak, memenuhi jemputan sana sini je kan..penat tp best layan makan ni..hehe..
*hemm seb baik ada en haidar peneman setia mamanye :)

mamalieyna said...

bintangku : hemm tu la pasai..susah dh lak pandai mengengsot ni, kena tengokkan ajer..pepun ok je setakad ari ni, 2,3 ari lagi taktau la camner..hopefully ok jer la..

mamalieyna said...

ct rahani : hehe..makanan yg terhidang sumenyer menyelerakan, rugi kalo tak rasa..jdnya makan je sume..sampai perut pun dh tokleh terima, nolak2 je..huhu..
*takpe en haidar adee with mama :)

mamalieyna said...

naurah : tu ler kan, cik naurah kan tak cihat nk dpt new baby..jga diri bebaik..
*teringin nk duyan, kena makan..nnti kempunan lak babynyer.. hikhik..

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

durian oh durian..danish suka sgt durian..

mamalieyna said...

MamaDanish : durian mmg sedap sgt..oo danish dh pandai mamam durian ee..

hajarus said...

nyam.. nyam... sedapnyer durian.... mamalieyna.. hajar nak cikit...

mamalieyna said...

hajarus : lorr..tak ckp awai2..akak dh bantai makan abis suda..hikhik..sebijik je, jap je abis :)

Alimaz-Kembara Terasing said...

erkkk...dah lama tak makan deyan....

mamalieyna said...

Alimaz : tu la, pa try pi cari, sedap woo layan duyan time2 ni.. :)

umihaikal said...

ade pic durian lak yg last tuh??? keliur dah ni...