About

Thursday, October 1, 2009

Open House Kecil-kecilan MaMa

Mama dah buat open house kecil2an masa ari Ahad lepas (yakni raya ke-8)..
Namanya pun kecil2an, so jemputan tu takde la ramai sgt
Mmber2 opis skrg.. member2 opis lama..member2 abah..
Dan kakak sefamili dan ipar2 nye yg dok area Selangor ni..
Alhamdulillah semua berjalan lancar dan makanan cukup :)
Dari 1.30 tengahari membawa ke 10mlm..

Menu ari tu adelah :
LAKSA KEDAH, SOTO, RENDANG DAGING, AGAR2 SIRAP, KENTANG GORENG + kuih muih dan gula2 + jeli tuk kanak2 rebena..layan pic makanan dulu eee…
Ni lak pic mama n abah sebelum tetamu sampai..smpt snap sekeping dua..hehe..

*tengok la tudung mama tu, tak bape match ngn baju tu kan, tudung ala2 petak, baju ala2 belang..huhu...ni tak lain tak bukan, sbb malas nk iron tudung la ni, tudung ni main sarung jek..hikhik...kira halal la ek, ada kaler coklat tu.. :)

Bawah ni lak antara pic2 tetamu yang smpt di snap..
Ada yang lupa nak snap..rugi2..
Takpe tahun depan buat lagi..hehe..
Harus disnap setiap kali tetamu datang..heheh..

Pic 1 : tetamu pertama yg sampai delah..mmber2 mama..mmber2 se'aerobik' masa single mingle dulu...skrg no aerobik2...bdn masing2 pun dah ala2 bumbum..huhu..

Pic 2 & 3 : tetamu kedua delah...mmber2 mama+mmber2 abah ..dtg serentak..masing2 layan diri ler..team ni banyak sket makan, suke mama tengok..hehe..

Pic 4 : tetamu yang ke sekian kalinya.. ini famili akak mama dan ipar2nya @ adik2+kakak kpd abang ipar mama yang dok area selangor ni..diorang ni la paling happening sbb dak2 tecik ramai..meriah tul... pandai lak tu pi cari brg menan haidar..hehe..takpe anak2 buah mama jugak@ sepupu sepapat DaDa la.. diorang dtg time pas magrib...


Habis cite bab open house kecil2an mama tuk tahun 2009, Insyaallah tahun 2010, mama wat lagi besaaa.. Jika di izinkan :)

p/s sori ye kawan2..tak menjemput..dah selesai majlis baru nak announce..hehe..namanya pun kecil2an kan..kalo announce tak muat la umah mama nan tecik ituw..huhu..Selamat Hari Raya lagi…!!!
p/s 2 : malam kang baru la smpt kot mama nk jengah umah kengkawan blogger sume..ni cam tak sempat jek!






26 comments:

UmiDAnisH said...

shidapnyer menu tu..

~Siti Hajar~ said...

best ka dpt buat open house, wlau kecil2lan, ttp meriah...slmt ari raya..

haslina said...

kecik atau besar yg penting semua berjalan lancar...

byk makanan tuu..sedap2 gitu...

[-suziey-] said...

huhuh..xjmpt kita pn..hehe..
waduhhh baca menu pn dh terliur..sume nye feveret ku..laksa n soto n rendang daing..huhu..sedapppp;...

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm...

byknya juadah mamalieyna sediakan... terliur tul mengknya,sedappp ni. open house kecik atau bsr x jd mslh mamalieyna janji nawaitu kita utk mengeratkan siratulrahim sesm kita... tul x.. cam nak gi ni open house mamaliena..hehehe......

Ummu Qaisara said...

wah..meriahnye mamalieyna nye open house..

NurShahFamily said...

yum yum yum... sedapnya menu laksa kedah nur lum pernah rasa lagi tau huhuhu.... kalu umah dekat nur la sampai dulu nak rasa laksa kedah.... eh dijemput ke ni huhuhuhu ... apapun selamat hari raye maaf zahir batin ye mamaliena....

bintangku said...

wah... tahniah... berjaya buat open haus. :P Sejak kawen nie, blom penah lg buat open haus nieh. Sbb kalo buat, tak leh jd kecil2an... ramai sgt tetamu kecil2an. Tak jemput kang, takut kecik ati lak.

Dilla Zaidi said...

mamalieyna,

wa..dada kecik lagi pun smpat ye handle open house..kalu dilla, huhu tak sanggup rasenye..

mamalieyna masak sumenye ke? mmg tabik spring la...

As said...

dah buat umah terbuka... cepatnyer... xde la kecil²an sgt... ramai yg dtg...sure dada suka....

nieda said...

wah,,bagusnyer rajin wat open house..

umihaikal said...

ooo..wat umah tebuka xjompot pon..hihi..penat x pas wat umah tebuka tu..
*suke dada ada kawan ea..

mamalieyna said...

UmiDanish : sedapppp..mmg sedap pun..hikhik..

mamalieyna said...

Siti hajar : hajar pun buat la..mesti puas hati dpt kasi org makan...mmg syok.. :)
*eh hajar nye blog, tokleh komen la kt sume n3..cek la balik..problem template baru kot..

mamalieyna said...

haslina : iyaa...yg pntg, sume dpt makan dan diorang best..tuan rumah pun lagilah bestt.. :)

mamalieyna said...

suziey : i'm sori... takde la menjemput blogger utk taun ni, isnyaallah ada rezki lebih tahun depan la ee..sowi..

mamalieyna said...

MamaDanish : laa dh terlepas sudah majlisnye..insyaallah taun depan dtg ee.. :)

mamalieyna said...

Ummu Qaisara : iyeee..meriah..itu la pulangan tuk kepenatan kita memasak, penat tp syok bila tgk tetamu menjamu selera..hehe...

mamalieyna said...

NurShahFamily : ye ke..saya sgt suke masak laksa, kalo nk rasa bila2 pun bleh jer masakkan.. :)

mamalieyna said...

bintangku : ye ke..kite lak dr tahun lepas, raya posa n raya haji wat open house, terbiasa dok ngn kak dulu, sblm kawen wat open house.. :)
*tu la ek, kalo ikutkan nk menjemput sume org, tp tak mampu nk masak manyak2...huhu..

mamalieyna said...

Dilla Zaidi : ala kecik2 nye open house bleh la layan kan..lagipun masak time en haidar tgh tido..msk lewat mlm..cuma pagi tu touchup2 la apa yg patut :)
*penat mmg ler, tp tak terasa sgt bila org dtg ramai2, makan pastu siap puji kita masak sodap..hikhik..mmg syok la menjamu org ngn masakan kita sndiri ni.. :)

mamalieyna said...

As : bleh la sikit2..cepat?.. tu la..tak plan awal pun.Member call kata nk dtg ari ahad, then terus je la wat open house skali..ramai tp tak sume jemputan hadir, ada yg ada hal..
*DaDa mmg syok, jap jumpe ngn org tu,jap jumpe ngn org ni..tp dh nk mlm sket sblm tetamu last smpai, dia dh lena dulu..nantuk+penat ler tuh!

mamalieyna said...

nieda : bleh la sket2, kengkawan beriya nk dtg..kena la masak-memasak sket.. :)

mamalieyna said...

umihaikal : hehe...i'm sowi..kecik2 nye open house je ni...jiran terdekat jer dtg..hehe..tunggu akak wat besar2an suatu hari nnti ee..
*penat ler tp berbaloi sbb org makan bersungguh2 dan penat ilang bila dpt jumpe kengkawan lama+baru dan tgk diorang hepi menjamu selera.. :)

mamamiera said...

e'eh.. mane kcil2an.. ramai jek umat yg dtg tuh.. taun dpn wajib jmput cik puan zai ni ye..

mamalieyna said...

mamamiera : hehe..Insyaallah pasti dijemput nanti! :)