About

Sunday, October 18, 2009

JaLan2 amBik AngIn + jaGa aNak SeDara..

Ari sabtu tu, pas setle sume keje umah..
n pas makan, mama ajak abah jenjalan..
almaklum..abah takde selama 5 hari kan..
so, abah dh balik jap ni..
harus la ajak jenjalan walaupun setakad ambk2 angin jek..
mama ajak abah g amcorp mall je..
sbb pastu leh singgh Taman Jaya..
tmpt mama berjoging zaman nak dare + zaman bercinta ngn abah dolu2..
lama dh tak mai tmn jaya ni..
last masa ngandungkan Arif Haidar la..
ada sorang kakak opis kata ada jualan baju2 kanak2+baby2 kt amcorp mall tu
so, mama sket excited..kot2 leh soping skali..
dah sampe tgk takde pun..
so, singgah giant dlm amcorp tu je la..
huhu penuh jugak raga ngn brgan..hehe..
mls nk cite panjang, layan pic sket ee..

*Kali ni tak bwk pun stroller die..so abah la tukang dukung..tp lama2 dukung arif asek2 nk turun jer..last2 jd la cam dlm pic tu..arif berjalan sendiri tp..kakinye arif letak atas kaki abah..kelakar je nengok.. :)

Jap je ronda2 dlm amcorp tu, balik..singgah Taman Jaya..
ramai jugak orang joging2, santai2..memancing..masih mcm dulu jugak
takde mende yang berubah..

Mula2 leh jer arif layan mama snap2 pic die..
lama2 tu, dh mula nangeh2..nantuk sgt..
kasi susu, sket je minum terus lena..
cian anak mama..



Dah dekat kul 7, kitorang balik..
balik2 akak mama telefon..
nak mintak tolong, jagakan anak2 nye yg 3 orang tu
sbb dia keje mlm, suami akak lak ada tugasan penting..
so, diorang terpaksa ditinggalkan ngn mama..

last mama jaga Amzar ni masa mama mengandung dulu
dh lama, sekarang ni Amzar dh usia 1thn 7bulan..
ingtkan ok jer..
tp huh...nangeh jer la..seb baik abang+kakaknya ada skali..
tp kesian la die..sbb sejak dia dh kenal org ni
tak penah dok ngn mama lagi, itu yg takmo jer..
amzar nangeh sampai dia terlena sndiri..
sian betul mama tengok tp nak buat camne kan..

esok pagi, bila dia dh bangun tido tu..
ok la pulak, seb baik..siap leh main2, hepi2..
ni pic yg smpt mama snap pagi td.. :)
riangria diorang main2 ngn Arif..
arif lak suka la ada kawan..


33 comments:

aNnA_jaN said...

sok nih haidar dh pandai jln musti laggi tak larat nk kepong...huhuhu....letih.....

The Queen Of My Heart said...

wah..best nyer arif jenjalan shpping...yg kt stroller tue...1st leh lg senyum2... pastu tu nangis plak...dh tu leh plak tertido...ahaks...letih dh kut...cian arif... :)

~Siti Hajar~ said...

boleh pulak mama Arif jaga anak buah yer, 3 org sekali tu, kalu kita msti xleh, anak sndiri pun dah poning hehehe

iedaLUVsham said...

waa...syok la haidar ada geng kejap 3 org lak tuh. terar mama jaga :)

♥Azie♥ said...

seronok la haidar yer g jalan2...

EIJAM'S FAMILY said...

best ke jualan baju budak2 tue.. kiter mmg suke gie giant amcorp mall tue xramai org senang nak shopping.. lepas nie boleh ler kiter cuci mata kat situe selalu coz dah pindah keja kat sana.. kiter pun lama xpegi taman jaya tue last pegi dah berapa dah...

||♥Shahida♥|| said...

wah mesti rindu giler arif kat papa dia nih....heheheh..atau mamanya yg terlebih rindu..ekekkeek

ezan said...

wah.. ariff dah leh jalan.. heheheh... kalo dah leh jalan betul2 nanti lagi jenuh... huhuhu...

hajarus said...

besnyer arif ade kawan 3 orang lagi tu....

haslina said...

kira practice la kan...untuk tambah anak nanti...

bintangku said...

dah lama tak pegi dating kat taman jaya. dah lama tak gie A&W taman jaya.

ImanRifqi08 said...

bestnya arif jln2..bila nak abg iman pegi taman sekali, blh main playground sama2:-)

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

kerusi yg arif ddk tu kan (yellow color)..br jer dok fkr2 nk beli tp saya berkenan warna biru. Danish suka sgt tp tkt gak bknnya dia ddk..dibuat pnjt..tu psl ni teragak2 nak beli ker tdk..hehehe...

Sue said...

waa arif pi lake garden ke? tgk tmpt mama bercintan2 dulu ekk? hihihi...

comel la ariff.. dia da penat la tu kena dokong je.. :)

nza said...

wah...Arif dpt ramai kwn ye...mesti meriah rumah hr tu...ala2 nurseri.

mamalieyna said...

AnnaJan: hehe,,tu la tmbh2 si hero kan..lagila lasak..huhu..kena siap sedia ni :)

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart : yeee nantuk sgt dah tu..nangeh jap je, kasi susu terus lena.. :)

mamalieyna said...

~siti hajar~ mmg penin juga, Arif lak style tokleh tido kalo bising, anak buah tu nangeh je..sian dia tau..tp apa nk buat..anak buah tu kan kecik lagi..huhu..

mamalieyna said...

iedaLUVshan : mmg arif syok..mamanya yg penin sket tp okla biasakn..nnti arif akan jd besar then ada adik..cam tu la juge..hikhik..

mamalieyna said...

iedaLUVshan : mmg arif syok..mamanya yg penin sket tp okla biasakn..nnti arif akan jd besar then ada adik..cam tu la juge..hikhik..

mamalieyna said...

azie "syok la kejap, pastu nntuk dah..

mamalieyna said...

EIJAM's FAMILY : mane ada jualan tu..takde pun. tah mana akak opis dpt berita tah..
*kita lak first time masuk giant kt amcorp tu..hehe..jrg jln2 kt amcorp.
*tmpt keje kt situ? leh la sllu soping kt amcorp jer.

mamalieyna said...

shahida : hehe...anaknya lg rindu ler..tergedik2 arif tgk abahnya balik di muka pintu tau..senyum lebar die..dah abahnya berangkat semula pun..huhu..

mamalieyna said...

ezan : tu ler, belum dpt kaki dh nk guna beriya2, dh dapat sok..harus berlari2, terlompat2 nnti..hikhik..

mamalieyna said...

hajarus : arif mmg sukeee sgt!

mamalieyna said...

haslina : yesss betul tu, praktis kot2 arif akan beradik2 nnti :)..

mamalieyna said...

bintangku : ye ke ..jemput la dtg melawat...skrg bedating betiga-tigaan pulaks.. :)

mamalieyna said...

ImanRifqi: tunggu arif dpt kaki sepenuhnya eek.bru leh main playground sesama,,skrg tokleh lagi :)

mamalieyna said...

Mamadanish : ye ke..kite pun teringin nk beli jugak tp tunggu arif stabil duduk dan berjalan dulu la..tp risiko jugak kan, takut memanjat..huhu..

mamalieyna said...

Sue : ha'a tunjukkan arif tmpt mama n abah berdating smbl berjoging dedulu.. :)..

mamalieyna said...

nza : tu ler kak, cam nurseri..kemas jap sepah balik..huhu,,begitu la adanya kalo ada bnyk anak nnti kan..ihiks..

umihaikal said...

dada dah pandai duduk ker..nape shoping dukung..xkai toli..tolak jer..hihi...

mamalieyna said...

umihaikal : leh..tp kita kena standby dok sblh gk, tokleh lama2 lagi :)