About

Friday, October 9, 2009

FrOm SaRawaK wiTh LoVe..

Salam Jumaat Sume..
Hemm..kejap je hari2 berlalu skrg ni..
Dah Jumaat, esok cuti, dan lusa..?
Abah akan bertolak ke Johor tuk Kursus selama 2 minggu..
Huhu..redhakan ajer, DaDa kan ada sebagai peneman mama..

Ari tu masa dok lepak2 ngn abah dan Haidar
Tetiba je abah suh ambikkan sweater yg Mak Ucu DaDa belikan suatu ketika dulu
Sesaja nak testing, dah bleh pakai blom..
Try2 tengok.. dah boleh la…
Cuma tgn je kena lipat sket..
See..

Mak Ucu belikan masa first time Mak Ucu nak jumpa DaDa dulu..
Sgt syantik…bila2 jenjalan kt tmpt sejuk nnti, bleh la DaDa pakai..
TQ Mak Ucu…

Dan baru2 ni..
Masa Mak Ucu balik nak beraya dari Sarawak
Mak Ucu bawakan lagi buah tangan..
Untuk DaDa..sepasang baju dan tabung buluh..
Baju masih takbleh pakai, sikit time lagi bleh la kot..
Besar sket..and tabung buluh..mama wat hiasan jer
Sayang nak simpan duit sbbnye…kalo dah penuh kena pecahkan..
Sayang la nak pecahkan..

Untuk Mama..Mak Ucu kasi gelang Kristal warna ijau..
Syantikk..

Dan abah..? hehe…ni special request from abah..
Abah suh Mak Ucu belikan tirai siput..
Nak gantungkan kat pemisah dapur ngn ruang tamu..
Syantikkk juge… ;)
See..


Mak Ucu mmg kalo balik je mesti ada je buah tgn dia bwkkan
Sblm DaDa ada dulu
Mak Ucu pnh belikan T-Shirt tuk mama n abah..
Time Kasih banyak2 ye Mak Ucu…
Belajar2 pun masih smpt soping tuk famili di Semenanjung..

Ni sesaja nak tempek..
Masa sebelum raya ari tu
Mak Ucu dari Sarawak balik Semenanjung
Singgah umah mama jap, pastu baru balik Johor
Time ni antar Mak Ucu nak nek bas balik Johor
Time perayaan, nak balik Selatan kena nek Bas kt Bukit Jalil..

Lastly, layan jer la wajah si encemboy mama ni (sape lg nk puji kalo bukan mamanyer..kan3x..)..baru bgn tido semalam, mama snap pic..hehe.. nmpk releks je bos kecik sorang ni..hehe..

Salam Jumaat ye sume..selamat berhari minggu!
Sekian… :)


32 comments:

mamamiera said...

eii cantiknye gelang kaler ij0 tu..
tu gelang trend skrg tau..
kal0 agak2 xmuat, kasi kat zai ye..
hehee..
syg dada.. muahh muahh..

||♥Shahida♥|| said...

amboi dada..bergaya ngan sweater baru nampaknya..abg heykal nk pinjam leh tak...? nk bwk pi joging..ekkekek....

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

cantiknya sweater dada,nmpk cute sgt bila dia pakai..warna dia pun cantik..lmbt jer.

buah tgn dr s'wak mmg byk kan..dulu time gi honeymoon..mcm2 kita org beli smpi naik flight kena tax byk gak coz brg2 dah over berat yg diberi, hehe...

ezan said...

aunty ezan pun nk puji.. dada ensem sgt.. picture last tu leh buat org cair la.. agak bahaya bila besar nanti.. hehehe...

ImanRifqi08 said...

comeinya haida pakai sweater 2...dah besar cikit leh la jln2 ngan abg iman..ajak mama p b'cuti ngan mama iman...kite p genting jer..

hajarus said...

comeynyer dada pakai sweater baru tu... sesuai sangat...

paling sker tengok pic yang last tu... encemnyer lah dada ni....

etiey erywan said...

hendcomenya dada nga new sweater tue.... dia pulak mengoda gitu...

bintangku said...

tirai siput tu leh jadi menan utk haidar tu.. :P
Cantik sweater haidar... nampak besar dah dia. :)

mamalieyna said...

mamamiera : sayangnye gelang ituw longgar la Zai..kalo tak muat leh la kite post kt Zai..hehe..

mamalieyna said...

Shahida : abg heykal dh leh joging ee, mana leh pinjam, DaDa pun nk join joging juge,,suh mama beli lain ee, same kaler ngn DaDa.. :)

mamalieyna said...

MamaDanish : tu la kan, kt Sarawak mcm2 ada..best ee kalo dpt bercuti di sana..mama lum pnh sampai lagi..huhu..

mamalieyna said...

ezan : ihiks..tQ auntie..malu la DaDa dpt pujian selain mama :)

mamalieyna said...

ImanRifqi : waa auntie bg cadangan yg bagus la, nnti leh pakai sweater ni g genting kan..nak3x.. :p

mamalieyna said...

hajarus : tu la, pandai mak ucu belikan DaDa sweater comel ni, tmbh comel DaDa kan..ihiks.. :P
tmbh encem pulak lagi..hehe..

mamalieyna said...

etiey erywan: tQ auntie..encem ee, leh posing pakai sweater ni lagi..hehe..

mamalieyna said...

bintangku : takpe tirai siput tu smpai paras peha kita je, setakad ni DaDa belum pandai nk capai laie.. :)

nza said...

lega ckit sakit ni bila jejln kt blog kekwn n tgk lak pic baby2 comel.
Bila tgk tabung buluh 2 tringat 3th lps masa kak nza g srwak. cyap wat naik atas flight. bkn 1 ttp 6 btg. bila brgesel bunyi smcm je.klakar je..si pramugari snyum2 jerr...hi.

Alimaz-Kembara Terasing said...

santek rrrr gelang tu...

haslina said...

berkenan sungguh dengan tirai siput tu....
hik hik...

Alimaz-Kembara Terasing said...

ish3 santekkk gelang tu....

[-suziey-] said...

fuiyoo..kami rappers yo yo..ekeke:p tomei nya dada pakai sweater..hehe..
rejeki dr sarawak gitu...tabung buloh tu bole la dada kumpul duit ..jgn mama nya korek buat sopping udah..ekekek:p

mamalieyna said...

nza : tu la kak, seb baik mata tak turut sama sakit..hikhik..moga cpt sembuh ye kak..
*waa ada sejarahnyer ye psl tabung buluh tu,hehe..

mamalieyna said...

Alimaz : memang syanteeek..sukeee mama tau! :P

mamalieyna said...

haslina : kt sini(semenanjung) ada tak ee, susah nk jumpe kan.. :)

mamalieyna said...

suziey : rappers suar pendek..klakor jek!..ihiks..
*wokey auntie, nnti DaDa suh mama start simpan duit lam tu..

Ummu Qaisara said...

conoknye dada dpt bju..a'ah la hencem btul la dada nie..berkenan la plk nk wat menantu heheh..t'pk jauh la plk..

aNnA_jaN said...

comeinya haidar...gram rgk...brat mmg lepas pantang trun byk...samala...lepas tuh nek gila2 punya...huhuhu...malehla plak nk diet2 ni kan...

iedaLUVsham said...

encemnyer haidar ngan sweater baru dia!!! mmuuaahhhh!!! :)

mamalieyna said...

Ummu Qaisara : kalo dh jodoh, jauh camner pun tetap akn bersama jua..hikhik.. :)

mamalieyna said...

aNNa_JaN : hehe..malas kan tp tu la baru anak sowang, bdn dh cenggini ..huhu..awak dh anak 2 key sket la :P

mamalieyna said...

iedaLUVsham : encem ee, leh la ngorat amanda..hikhik..

umihaikal said...

syoknyer ...pat hadiah dr srawak...