About

Tuesday, October 6, 2009

DaH SihaT ....

Alhamdulillah bgn awal pagi td (dlm kul 5am)..
Rasa2 kepala dan badan haidar, dh tak panas lagi..
Dan jap tadi mama telefon Ibu
Katanya Haidar ok jer, badan takde panas lagi..
Dan selera makannya bertambah2…

Awal pagi td mama bgn masak bubur tuk haidar
Letakkan ayam dan carrot..then blender..
Kata ibu berselera sungguh DaDa makan..
2x makan je habis setapeware..
Ingatkan ada la balance, leh kasi dia mamam petang nanti..
Ghupenya 2x makan je..
Banyak tuuuu………

Pepun Alhamdulillah Haidar berselera..
Kena banyak kali masak pun takpe lah janji dia suka makan..
Tu je la mama nk citer kot.. hehe..

Sebelum tu..layan sket koleksi pic DaDa ni..
Mama ni suke je snap pic anak bujang sowang ni
Takde mende pun, snap jek..layan je la ye kawan2.. :)

Pic 1 & 2 : First time DaDa dpt merasa mamam biskut..biskut tu kan keras, tak sangka lak kejap je dia habiskan..tp abis la comot-momot dibuatnya sbb dia mamam sndiri..huhu..


Pic 3 : Ni sesaja snap, sebelum dia start mamam biskut..


Pic 4 : Untuk ke sekian kalinya pic DaDa mamam…dpt mamam mmg perkara yg paling meng’hepi’kan dia..yuhu.. Pic 5 : Sesaja snap juge..sesekali DaDa malas senyum..huhu..
Pic 6 : Dak tecik yg bgn lewat di Hari Raya ke-2..huhu..mama pun lmbt kemas umah walaupun di hari raya..huhu..tak de owang nk datang pung..


Pic 7 : Sesakali ambk pic cekci..hehe…
Pic 8: Sesaja snap, mama lipat baju atas tilam, En Haidar sibuk men hanger..sekali tersangkut gitu..heheh…
Selesai.. :)


27 comments:

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Slm mamalieyna..

Wow..gmbr2 Haidar tgh mkn biskut mmg cantik2 lah. Suka jer tgk muka Haidar, cute sgt..

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Slm mamalieyna..

Wow..gmbr2 Haidar tgh mkn biskut mmg cantik2 lah. Suka jer tgk muka Haidar, cute sgt..

♥ Reen ♥ said...

alhmdulillah haidar sdh sihat..
amboi seleranyer haidar mkn...
riza x mo mkn la bubur dh mcm2 reen buat..tp xpe reen x pts hrp reen kn plbagaikn mskkn huhuhuh

mamaqasrina said...

demam nak boleh akal tak?? slalunya camtulah..nak merangkak da kot..hehehe..apa2 pon aksinya memang npk comei haidar nih..muahhhh!

mamamiera said...

y0.. sukenye mamam biskut..
heqal kal0 mama bisk0t slalu kena rembat akk dia.. bg yg baru p0n kena rembat lg.. sian heqal camne nk bes0.
udah le mommynye tangkap pic seksi dada.. malu dia n0..

||♥Shahida♥|| said...

alhamdulillah..dada xsihat...

nza said...

Alhamdulilah DaDa dh chat but aunty lak yg xchat..

Hepi bila DaDa dh slera nk mkn..mmg baby suke mkn bubur yg berbeza2 menukn....

Aida Alias said...

syukur alhamdulilah.. dah sihat. sungguh2 nampaknya tu mamam biskut..

Dilla Ady said...

sori mamalieyna, lambat lak komen pasal entri Dada jatuh buai..

tersentap rase bile tgk lebam Dada tu, cam Sasha lak yg jatuh..sian le..lasak gak ye Dada ni, agaknye dalam tido tu die nk meniarap ke ape ke kan..tu yang tergolek..dilla dulu takut gak kalu sasha jatuh , beli kain buai yg ade tutup kepala tu pastu tang kaki, dilla sepit pakai 2 sepit baju..tak puas hati lagi sepit pakai sepit rambut lak..hikhik

comeinye Dada buat memacam aksi..geram le..rase nk ciyom2 jek pipi die..

PadNani~~{@ said...

salam mama,

cian Dada..aunty baru tau dia jatuh buai ye..hope lepas ni takdela lebam2 lagi..since mama dah ambik langkah berjaga2 kan.
Abg Hafiy tu pun kdg2 tiba2 je boleh tergolek jatuh masa tgh berjalan..laju je jln x pndg2^^

suka la auntie tgk gamba2 dada tgh mkn tu..selera je dia!

EIJAM'S FAMILY said...

alhamdulillah haidar dah sihat..risau tau klu anak demam ..sian tgk anak tanggung sakit kan.. haidar still cute and gud boy

[-suziey-] said...

alhamdulillah dada dh sihat..berselera lg mamam yek..

bintangku said...

haidar hepi yer dapat mamam? Yg paling pasti, mamanya lar org yg plh hepi... kan? Najmi skrg dah tak mkn bubur yg blend. Makan bubur nasi lembik. :) Apa yg kita mkn, dia nyebok nak jgk. Tak lama lagi, Haidar pun mesti camtu jgk. hik hik hik

mamalieyna said...

Mamadanish : tQ auntie..DaDa mmg suke mamam biskut tau..tp mama kedekut, sehari 1 jek, sbb takmo comotkan umah..huhu..

mamalieyna said...

Reen : msa mula2 mmg nmpk dia cam tak selera sgt, tp second time bg..dh ok dah..mkin tmbh berselera pulak..
*yezz mesti cuba lagi..lama2 ok la riza tu..

mamalieyna said...

mamaqasrina : agaknya la..merangkak tak lepas lgi..cubaan tu ada la..dn cubaan nk duduk jugak! syok la mama tgk!

mamalieyna said...

mamamiera : alala cian l0r abg heQal..patut la tak gemut2, k.miera potong line ee..ambk abg heQal nye..sian..pe nak buat sbg adik..mengalah jelah..aik..bleh camtu?..bkn kakak ke kena mengalah..mana 1 bet0i aaa?..hikhik..

mamalieyna said...

Shahida : tu la.suka mamanye.. :)

mamalieyna said...

nza : tu la auntie berjangkit ngn DaDa ni :),,hikhik..moga cpt sihat tau!
*ha'a nnti nk cuba letak ikan bilis lak la.. :)

mamalieyna said...

Aida Alias : ye la kak, sume benda yg dia pegang mmg sesungguhnya dia akan masukkan dlm mulut then gigit2 bersungguh2..dpt lak biskut yg ada rasa ni, lglah best dia...

mamalieyna said...

Dilla Ady : tu la, bab meniarap tu mmg dh selalu sgt..mmg dia tido pun niarap dlm buai, kengkadang jer dia pusing tido cam biasa..
*eh kite mmg kepit gk ats kepala ngn kt kaki..tak sangka lak kali ni..senyap2 dia melampaui batas sepitan kt kain buai tu..huhu..ganaz tul tido..
*comei ee, tQ.. ;)

mamalieyna said...

PadNani : anak nk membesar, kena lalui alam jatuh2 ni, lebam2 lagi..huhu..tunggu la DaDa dpt kaki cam abg Hafiy nnti, time berjalan pun leh jatuh agknya cam abg Hafiy jugak..hikhik..
*dpt mamam mmg suke sgt diee..

mamalieyna said...

Eijam's Family : tu la naseb la sekejap je, kalo tak susah gk nk keje ni, harus ambk cuti je..takkan nk biar ngn Ibu pengasuh lak demam2 camtu kan..

mamalieyna said...

Suziey : sgt berselera..menu baru+mama yg masak..suke la die..:)

mamalieyna said...

bintangku : yaa sudah pasti..mamanya sgt suka + teruja anaknya suka mamam..hehe.. tu la dh besar sket msti cam najmi, nk mamam cam org besar2 :)

aisyahumaira said...

comel & macho encik haidar bila dah sihat..makin aktif lah dia nih..

mamalieyna said...

aisyahumaira : tu la pasal, makin sihat makin la ktif..