About

Tuesday, October 27, 2009

"Cutest Baby In Walker Contest"

Mama nak join contest lagi..
Kali ni contest datangnya dari Orked..
Tajuknya “Cutest Baby In Walker Contest”
Bermula 6hb Oktober sampai 31hb Oktober ni…

Jom tengok apa yang perlu dibuat :
• Jadi Follower ometomei dan add ometomei dalam bloglist anda
• Umur si comel mestilah tidak lebih 2 tahun
• Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
• Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel yang berada di dalam walker
• Ceritakan pendapat anda tentang walker tersebut (baik dan buruk)
• Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
• Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.


Okey, so pic yang mama pertaruhkan adalah ini….

Nama Si Comel : Muhammad Arif Haidar bin Azrul Hisyam
Umur : 7bulan ++

Ketika pic ni di ambil Arif sedang temankan mamanya sidai baju, senang keja mama tau! Hehe.. Walker yang Arif sedang duduk tu adalah pemberian dari Mak Saudaranya a.k.a Kakak Mama. Kiranya walker turun temurun. Walker ni kira kategori selamat sket la sbb tidak terlalu ringan dan ada sokongan kaki kat bawah tu (red color). Kita jugak leh kurangkan kelajuan walker ni, dgn tekan benda alah merah tu spy baby kita tokleh pegi jauh-jauh. Keselamatan terjamin!

Walker – kegunaannya ada baik dan buruknya. Baik untuk mempercepatkan baby itu belajar berdikari dan mungkin boleh cepat berjalan. Dan baiknya lagi, memudahkan para kaum ibu menjalankan tugas harian apabila berada di rumah. Contohnya apabila berada di dapur, Ibu boleh meletakkan baby mereka dalam walker sementara mereka boleh bertungkus lumus memasak dengan aman..TAPI..perlu kawalan dan pengawasan terhadap baby dalam walker tu, jangan tinggal macam tu je. Ini kerana perkara buruk boleh berlaku jika kaum Ibu terlalu leka, contohnya anak akan tarik segala macam benda yang dia boleh capai, mungkin akan menyebabkan kecederaan. Dan mungkin jika tanpa pengawasan, baby akan bergerak laju menuju ke mana-mana lokasi yang dia suka, mungkin juga boleh menyebabkan walker tertonggeng dan harus perkara-perkara yang tidak diingini berlaku.

Yang penting, penggunaan walker untuk baby perlulah ada hadnya. Setakad beberapa ketika untuk sesuatu masa dan dengan pengawasan yang maksima, dibolehkan pada saya. Janganlah sepanjang masa baby diletakkan dalam walker dan tanpa pengawasan, harus perkara-perkara yang tidak diingini berlaku. Kesimpulannya kegunaan walker ni ada baik dan buruknya, buruknya akan datang jika kita tidak prihatin tentang perlunya pengawasan yang maksima bila baby berada dalam walker.
Sekian.

Hadiah menarik dan istimewa bakal diterima oleh pemenang!

So apalagi kawan2 jomla joinkan diri sempat lagi nih! Nak maklumat lanjut, silalah lawati sini.
G.Luck for baby Arif n all contestant!

25 comments:

bintangku said...

gud luck arif... cute arif.. siap pakai kasut lagik. :)

mamamiera said...

good luck my dear 'son'
d mommy, sabar itu separuh drpd iman..
heheheee..

The Queen Of My Heart said...

aduiii...suka sgt lah aunty tgk ariff nie senyum...comel sgt2...
GUD LUCK DEAR!!!

nieda said...

gud luck yer..senyum jer dia..humaira takder walker...hehe

nieda said...

gud luck yer..senyum jer dia..humaira takder walker...hehe

Ummu Qaisara said...

ank dara uQ da tersengih2 da tgk gmbr Ariff nie..hehe..

[-suziey-] said...

good luck ariff...comelsss

aisyahumaira said...

huhu..qish pn nak join..tp xtau la sempat ke tidak..dlm da lg..

nway, gudluck tuk ari comey^_^

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

gud luck yer arif comeyyy..senyuman yg manis..hehe

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

gud luck yer arif comeyyy..senyuman yg manis..hehe

Alimaz-Kembara Terasing said...

alalalal ciutnya ariff....

mamalieyna said...

bintangku : tQ.. :) ..arif kt luar ni, tu yg berkasut!

mamalieyna said...

mamamiera : tQ mummy! abang heQal tak join, tak best aaaa..

♥Azie♥ said...

harap menang..

rep: mamalieyna legging tue untuk baby boy pun boleh jugak...

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart : tQ auntie.. puji lebey2, malu la arif..hikhik..

mamalieyna said...

nieda : tQ auntie..pinjam walker arif punye la, snap pic humaira!

mamalieyna said...

Ummu Qaisara : ye ke..nak kawan ngan arif ee..ke nk ngorat arif..hikhik..bleh lak gitu.. :P

mamalieyna said...

suziey : tQ auntie.. :)

mamalieyna said...

aisyahumaira : tq..cepat2..sempatkan diri jugak! :)

mamalieyna said...

MamaDanish : tQ auntie...! :)

mamalieyna said...

Alimaz : tQ.. :)

mamalieyna said...

Azie : tQ
Ye ke..hemm nnti kite g jengok lgi skali..

nza said...

gud luck utk Arif..comey sungguh.

mamalieyna said...

nza : tQ auntie..!! :)

Orked said...

salam mama haidar..
mekasih haidar cz sudi join contest auntie..
gud luck ye sayang..


mama haidar,

maca, mana nak buat msg box yg tak bagi copy picture tue..orked tak pandai ler..leh ajarkan tak?