About

Thursday, October 8, 2009

Cabutan Bertuah..!!

Seperti tahun2 sebelum ni..
Elok je pas raya, mesti ada sesi cabutan untuk dapatkan
Cekedis2 free hasil dari hamper2 yg diberikan tuk company
Oleh kerana staff sini ramai..
Terpaksa la hamper2 tersebut dibukak dan dibahagikan..
Diletakkan no. then setiap staff akan buat cabutan
Supaya pembahagian adalah adil dan saksama..


2 tahun sblm ni (2007) mama dpt makanan+satu bekas bentuk telur yg besar tu
Masih tersimpan di rumah..wat hiasan..
Tahun lepas (2008) mama dpt makanan cekedis+coklat jer rasanya
Tahun ni..hehe..mama cabutkan untuk En Bos besar mama dan En Bos kecik mama
Diorang di Site, jadi mama cabutkan
3 cabutan..sumenya benda makanan+air laici..

Cabutan dibuat pagi2 tadi..alhamdulillah ada gk mende mama nk kunyah2
Almaklum pagi td, tak sarap pun..minum je..
Layan sket pic ni..


Ni ler deretan cekedis sebelum sesi cabutan bermula..


Yg interprame kt situ delah.. MamaAqish…blur la, tak nmpak ghupa dah..
Huhu..ambk pic pakai hp cokia je..dah tu malap lak suasana bilik ni..

Antara staf yg dtg ambk cabutan, tak dtg serentak..
Tak de la nmpak ramai orang… mama dh wat cabutan msa ni..

Ni la hasil cabutan mama..tahun ni cam kurang sket..mybe kurang org antar hamper kot..




Pepun mama suke! Leh layan makan lagi potang2 nnti!..hikhik..


20 comments:

hajarus said...

bestnyer mamalieyna..
mamalieyna cabutkan untuk boss besar ngan boss kecik, habis makanan tu mamalieyna yang ambil ker @ kener bg boss...?

[-suziey-] said...

waaa sume skali ke mama dpt..9 jenis..bestnyeeeeee..anto sket kt sini..lapo ni:p

ezan said...

bestnye ada cabutan2 bertuah ni... hadiah tu penting sgt sebenarnya... feel nak cabutan bertuah tu yg best.. hehehe...

ezan said...
This comment has been removed by the author.
||♥Shahida♥|| said...

nak la gakkkkkk

♥Azie♥ said...

wah bestnyer..mama aqis satu ofis ngan mamalieyna ker?

nza said...

nk gak la..byk tu hamper!!!

bintangku said...

byknyer hamper... meriah tul..

mamalieyna said...

hajarus : sbg pekerja yg baik, harus la disimpan dl sehingga bos masuk..pastu kalo dia nk kasi baru akak rembat, tak gitu..hikhik..

mamalieyna said...

suziey : mane de 9, utk mama 3 jer...yg 6 tu simpan smpai bos2 masuk dl, sllunye bos besar akan kata, u ambk la..! then baru leh sapu... :)

mamalieyna said...

ezan : iyeee...plg best sbb kena cabut-mencabut tu..adiah lebih kurang same jer, tak kisah dpt apa pun..tp dok mengharap dpt coklet cardbury..huhu..org len dpt..

mamalieyna said...

shahida : nak ke..akak post ke sana ee..tungguuu... :)

mamalieyna said...

Azie : mmg best, leh jd santapan di waktu petang hari :)..ha'a 1 opis, dia dept bz, saya..kurang bz :P

mamalieyna said...

nza : tu yg edar2 satu opis tu..bestt ..

mamalieyna said...

bintangku : nak ciket? nnti kite kasi ..hikhik..

Alimaz-Kembara Terasing said...

banyak nyer....

mamalieyna said...

Alimaz : nak ceket...? :)

aisyahumaira said...

nak laici tuh..my feveret^_^

mamalieyna said...

hehe..nak ee, nnti kite kasi ee, dpt 2 lagi sbb bos nyer dia kasi kite :)

umihaikal said...

sonot nyer keje cmni..ade cabutan betuah lg...