About

Tuesday, October 13, 2009

Haidar..DaDa..Muhammad Arif..or Arif ??

Hemm mama sesaja je wat n3 ni..
Sebabnye sejak ari apa ye..
Ermm..ari sabtu lepas kot..
Abah suh panggil DaDa dengan panggilan Arif pulak..
Sejak dari ari tu..mama n abah start panggil DaDa… ‘Arif’..
No more DaDa or Haidar..
Kadang2 Muhammad Arif..
And he’s ok je, alihkan pandangan kalo mama panggil dia
Arif or Muhammad Arif

Reason kenapa ubah..
Huhu..sbb bila org tanya sape name…
Bila cakap Haidar..org sllu salah anggap..
Eheh pompuan ke..huhu..
Haidar..but selalu tersebut ‘Haida’..no ‘r’..
DaDa pun tak best juge..kalo dah besar nnti sure dia tak suka nama tu..
Cam pompuan jek..so awai2 ni tukar la..

Panggil Arif..kalo orang tanya nama lagi..
Mama akan jawab..Muhammad Arif..
Lebih jelas kelakiannya kan..
So, mulai sekarang ni..
Mama akan mention nama Arif menggantikan Haidar..
Tp dlm blog ni tak kisah..sbb tulisan jelas Haidar with ‘R’..
Kalo sebut jer agak keliru sikit..

But kalo auntie2 dah selesa nak panggil dgn panggilan Haidar..
Mama tak kisah..still namanye juge..
Mama pun for sure akan tersyasyul juge dgn panggilan Haidar or DaDa..
But akan cuba praktikkan nama Arif or Muhammad Arif pasni..
Muleh sume auntie2.. :) ..

So, sebagai penutup n3 mama kali..
Layan pic ni..
Arif tengah termenung balik dari umah Ibu petang semalam..
Teringatkan Abah agaknye.. huhu..



Ni lak taktau le pasal pe, men tutup2 telinga lak..

Ni lak pic masa ari ahad lepas, pas abah berangkat pegi..masih hepi bergurau senda ngn mama, taktau abah tinggalkan dia selama 2 minggu..huhu..

p/s hemm Arif maksudkan Bijaksana..Haidar is Singa or Berani..better panggil Arif la..moga2 ari2 sebut jadila dia insan yang Bijaksana..kang dok panggil Haidar jek, sok2 jadi Singa kang..hehe..merepek2 je mama ni la.. :)

Sekian..

38 comments:

♥ Reen ♥ said...

dada..opssss
nk pnggil arif la...
comey la die ttp telinga npe mama bebel ke?
hihihih arif ttp comel suka tgk pic die

||♥Shahida♥|| said...

hai arif...jom main pondok2 ngan abg heykal nak tak???

The Queen Of My Heart said...

haidar tgh termenung apa tu sayang??? comei lah dia senyum...tutup telinga mama marah erk??

Ummu Qaisara said...

a'ahla kdg2 uQ pun confius ngan pggilan dada nie..sedihla tgk gambar dia termenung atas 2 hehe..

hajarus said...

arif dok menung ape la tu agaknyer yer..

pastu dok tutup2 telinga awat arif nak azan yer.... hehehe... sker pic2 arif encem2...

mamalieyna said...

Reen : yee nama saya Arif.. :)
*toh ler nape ditutupnyer telinga tu, baru sedar ada telinga, tu yg asek pegang jek..ihiks..

mamalieyna said...

Shahida : takmo la, Arif nk men polis2..hehe..

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart: tohler lame tau dia termenung ni, puas mama dok pggil dia, dia buat boo layan jek! dh tu siap tutup2 tinge..hehe..malas nak layan mama bebel.. :)

mamalieyna said...

Ummu Qaisara : DaDa tu mak ucu dia yg pggl mula2 dulu, dh tu terikut2 lak..
*sian arif kan, termenung lama berfikir mana la abah ni.. :P

mamalieyna said...

hajarus : hehe..arif termenung memikirkan masalah negara..ihiks..
*ha'a dok praktis nak azan suatu ari nnti :)..Aminn..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam arif...cheeewah dah tukaq nama baru no......comei macam tuan dia....

mamamiera said...

aisay x dpt nk komen pjg. bg no.phone liena n reply kat ntry zai yg latest ok.. bzy gile ni!!!

[-suziey-] said...

hahaaha..merepek btl..ade ke hr2 panggil haidar nnti jadi singa..ekek:p
erkk mama tukar nama dlm surat branak trus ke? ataupn nama kedua mcm org dulu2 suka buatkan..sbb nama xrasi..tp ni sbb nk kasi clear kt org..hehehee.kita pn dh merepek:D

mamalieyna said...

Alimaz : ya yang Arif...hehe..

mamalieyna said...

mamamiera : amboi ni bz tahap gaban ni..hehe..sudah beres ye.. :) jgn jd hotline dh pasni..huhu..

mamalieyna said...

suziey : heheh..sesekali pikir luar dr kewarasan pe salahnye kan..hikhik..
*mano do sampe nk tukau dlm surat beranak, mane leh tukar..dh cantik nama Muhammad Arif Haidar bin Azrul Hisyam.. just panggilan jer lah, nnti kalo abg aQeel berjumpaan ngn dia, leh la panggil adik Arif..sedap sket..hikhik..

nza said...

Oklh tu panggil Arif.Punya maksud yg bagus n nnti ianya akn jd doa setiap kali org panggil namanyakn...but!!!!Trpaksalh Aunty biasakn dgn gelaran tu skrg ye cz dh trbiasa guna DaDa..hi.....

~Siti Hajar~ said...

mmg sedap lagi pggl Arif dr DaDa, mcm dah besar je bila pggl cam tu...

~Siti Hajar~ said...

mmg sedap lagi pggl Arif dr DaDa, mcm dah besar je bila pggl cam tu...

nieda said...

nak panggil arif lah..moga jadi anak yang bijak..nama memainkan peranan..
alolo termenung plak dia...rindu kt abah dia lah tu...

EIJAM'S FAMILY said...

haidar to arif okies.. sedap dua2 pun.. arif ceksi ler nampak perut huhu

mamalieyna said...

nza : hehe..biasakan ye auntie, moga2 suatu hari nnti paling koman leh jd Yang Arif..hikhik..

mamalieyna said...

nza : hehe..biasakan ye auntie, moga2 suatu hari nnti paling koman leh jd Yang Arif..hikhik..

mamalieyna said...

~Siti hajar~ ha'a la baru perasan, bila panggil arif rasa cam dh besar je ank bujang mama tu :)

mamalieyna said...

nieda : yaa..amin..mudah2an..
*ha'a la teringat kt abah lah tu! lama lak tu dia temenung tau..

mamalieyna said...

eijam' family : hemm tu la..dua2 oun okey..but kengkadang terjadinya miscommunication..huhu..

ezan said...

ok.. mulai arini aunty ezan panggil arif.. :)

mamalieyna said...

ezan : oraittt sett..auntie jgn tersyasyul nnti.. :)

bintangku said...

Ok Arif... aunty sha pggl Arif key.. Kalo bwk Najmi jumpa Arif, mesti Najmi suka. Najmi suka b'kawan.. :)

haslina said...

alahai duk lelepak riang gitu...
panggil Arif rasanyer lagi ok...

pn-iena said...

alahai sapa cakap cam nama pompuan tu... dua2 pun sedap.. kan arif kan...

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

nama haidar sedap..nama arif pun sedap but ul ckp mamalieyna klu ngan tulisan mmg kita nmpk jelas tp klu bab sebut sure org confius. so tkr ekk..syg arif, hehe...

mamalieyna said...

bintangku :Arif juge suka berkawan tau..leh jadi geng ngn Najmi..! :)

mamalieyna said...

haslina : tu ler..tp tak sume suke nk panggl arif tau..ibu pengasuh ttp nk ppggl Haidar, katanya sesuai lg pggl Haidar..mama tak kisah.. :)

mamalieyna said...

pn-eina : hehe..tu la dua2 cedap kan auntie..arif or haidar.. :)

mamalieyna said...

MamaDanish : tu lerm susah tul nk explain ngn orang..huhu..but bila ckp Arif, ada gk yg memanggil ARIL..hikhik..mama tak kisah.. :)

umihaikal said...

erlk??? mane 1 nk panggil ni..ape2 pun..arif haidar tetap name yg best...

mamalieyna said...

umihaikal : yess auntie leh je nak panggil DaDa ke Haidar ke or Arif..still nama Arif Haidar lagi..tak kisah... :)