About

Thursday, October 15, 2009

ARif baWak Mama JenJaLaN..

Masuk ari ni, dah 4 hari tak jumpa abah..
Windu juge tapi ceket2 jer..
Sebab......Arif ada temankan mama
So takde la masa nak layan blues teringat2kan abah..
Hehe..(abah, jgn maraaa ye..)

Exceli mama rasa hepi skrg ni sbbnye..
Katanya abah, esok dia akan balikk!!
Coz sabtu/ahad ni takde apa aktiviti
Dah lak jatuh cuti Deepavali kan..
So abah akan balik kejap..
Ahad kena bertolak pegi semula tuk sambung kursus seminggu lagi..
Hooyeee..!! Suke abah nak balik esokk..

Petang semalam, Arif bawak mama jenjalan tau..
Tak caye..??.. See this.. hehe..

Arif said : Mama dok dendiam eee, Arif takde lesen drive kete ni..


Arif said : Mama, Arif belok kiri eee..kita dah nak sampai dah ni..


Arif said : Parking sini jelah ye mama, ade kosong tu..


Arif said : Wokey mama..dah sampai!! Penatnye la drive kete ye mama, sampai Arif nak senyum pun malas ni..


Exceli situasi sebenar kejadian diatas adalah..

Arif temankan mama panaskan enjin kete ..
Dah 3 hari kete tu tak ke mana2..
Almaklum abah takde, tak jalanla kete tu..
Balik keje semalam, naik umah jap, simpan beg keje..
Then turun balik panaskan enjin kete..

Sebelum balik umah tu, sempat singgah kedai mamak kt blok mama tu
Tapau rojak…kononnya tuk makan malam..
Tapi balik tu, dah ngap dulu..huhu..sedappp..
So, malamnye takde la makan lagi..

Bestnye kalo time abah takde ni..
Makan…asalkan boleh jer..
Takde la yeye nak masak..
Habis-habis pun kalo lapo..
Makan nasik, berlaukkan ikan goreng or telur goreng je..hehe..

Pic di bawah sekdar gambar hiasan semata, En Arif khusyuk tengok Tv, sampai terdongak camtu, meleleh air liur lak tu! ..hikhik..


p/s mama je ke peel camni or mummy2 lain pun same je ee.. :P


14 comments:

The Queen Of My Heart said...

wah..panyer arif drive...serius nyer muka tue..

asyik nonton tv sampai meleleh air liur tu yer!!!ekekeke....

||♥Shahida♥|| said...

Arif, abg heykal pun suka drive tau..tp sebelum tuh abg heykal gigit streng kete tuh kuat2...pandainya arif...tomei laaaaa

[-suziey-] said...

arif ade lesen ke x tu?ekeke:p
terror btl..penumpang dh pakai seat belt ke..ekke:p

ezan said...

wah ariff nanti boleh la bwk aunty ezan jalan2 ek.. huhuu...

semua mummy amtu.. jgn risau.. :p

bintangku said...

time dia pegang stereng tu, mesti muka dia kusyuk jer.. maklum lar... bende baru..

ala... sume mama camtu... sama jer... :P

♥ Reen ♥ said...

ARIF...riza nk ikot la hihihih

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart : hehe,,sesekali wat muke serius..
*tu la suke sgt la die tgk tV..tu la mama ajar dr baby2 lagi, lepak dpan tv kan..

mamalieyna said...

Shahida : heheh..abg Heykal kasi idea baru la, nnti Arif nk praktikkan la ..ihiks..

mamalieyna said...

suziey : heheh..lesen nk wat blum cukup umur lagi la auntie..
*pemandu pun drive smbil berdiri jek, penumpang mana la nk ikut peraturan pakai seatbelt..hikhik..

mamalieyna said...

ezan : boleh, auntie jgn lupa bwk sarah sekali..leh la kenalan..hikhik..

mamalieyna said...

bintangku : memang pun..serius je..sume benda nk dipegangnye tau..seb baik tak tertekan hon..

mamalieyna said...

Reen : boleh, Arif nak pick kt ner ni?,.. :)

umihaikal said...

uiks?? panggil arif lak ea..hihi..bukan main posing..ye2 je drive tu...

mamalieyna said...

umihaikal : hehe..leh je ape2 pun, janji Arif Haidar :)..ha'a nmpak cam ye2 je.. :)