About

Monday, September 21, 2009

RiaNg RiA RaYa '09

Salam Raya tuk sume..
pasti sume masih riangria meraikan aidilfitri kan..
but mama sudah di kota selangor..
dok umah cam tak raya langsung..abah kerejo
huhu..
tapi kan...
mama tetap rasa bersyukur sesangat
sebabnya daripada terpaksa beraya di kota selangor ni dr hari raya pertama..
last2 minute abah ajak gak balik johor malam raya tu
walaupun tak dpt balik kedah, tp dpt beraya sehari di umah MIL pun sgt2 mama rasa bersyukur.. huhu..Alhamdulillah..
Abah keje pada sehari sebelum raya dan nextnya raya ke-2
jdnya ada kesempatan tuk lari balik beraya kat johor jap
walaupun sehari jer, tp penat le jugak
ronda sume umah sedara mara abah..
kepenatan tp best..!!
tp abah la kesian, penat terpaksa drive balik mlm ke2 raya tu
dah la esok pagi (yakni ari ni terpaksa masuk keja 24jam)..
okeylah nak citer pepanjang takde modal sgt
gambo2 lak masih ada didlm camera
kabel ilang la pulaks..
ni antara pic yang diambil guna hp jek..

aktiviti di hari raya
-ziarah kubur sedara mara
-sesi jenjalan ke rumah sedara mara pagi membawa ke mlm hari..
layan pic jelah ye..
Pic 1 : en haidar dengan baju melayu (pink kaler..) posing2 di katil je..
Pic 2 : Meniziarahi kubur (yg dukung DaDa tu Mak Ucu..)
Pic 3 : sesi beraya ke rumah sanak saudara sebelah abah ler..kt johor kan..
to be continue..
p/s : raya terasa lebih meriah bila si kecik ku ini dpt duit raya manyak2..hehe..budak tecik kan.. :) ..mama pun ada sediakan duit raya gk, seb baik ada balance duit tukar tahun lepas..tahun ni mmg tak prepare sbb ingat beraya kt sini jek!
p/s 2 : bila beraya orang dok ckp haidar ni cam budak dh besar je sbb siap pakai songkok lagi kan..walaupun penat beraya, seb baik DaDa tak meragam..dia layan je :)..

11 comments:

nza said...

oklh tu....skurg2nya dpt gak le menyambut raya kt kg...Nk wat camne kn. Kata org gunakan masa secara brkualiti.....

aisyahumaira said...

ok la tu..blh beraya kat kg. Musti en.haidar dpt bnyk duit raya kan?

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

comellnya haidar..
danish dulu jgn harapla nak pakai songkok camtu

Alimaz-Kembara Terasing said...

anak2 saya tak pernah nak lekat songkok...

mamalieyna said...

nza : ya kak, mmg gunakan masa yang ada tu sebaik2nya..best gak la smpt merasa beraya, bermaaf2an di pagi raya..kalo tak bermaaf2an ngn suami berdua jer, lgi cedih gitu..huhu..

mamalieyna said...

aisyahumaira : hehe..smpat beraya di kampung, walaupun kejap collection en haidar bleh tahan..heheh..

mamalieyna said...

YanaDzul : tu la tak kesah lak dia, tp kita ni ada la bukak2 gk, almaklum panas tul cuaca di hari raya pertama tu..kan..

mamalieyna said...

Alimaz : tecik2 ni dia redha je la..besa sok taktau camna..arapnya ok je la..

EIJAM'S FAMILY said...

hensem yerksi dada nie.. comei berbaju melayu gitue dgn senyuman manis itue.. auntie nak cium skit

mamamiera said...

ensemnye haidar ngan songkok dia.. haiqal xde p0nk jmpa songkok tau..

aisyahumaira said...

huhu..kita senasik akak..raya rumah MIL..xpe, tawon depan nak ajak cik hubby raya kat Perak lak..