About

Wednesday, September 30, 2009

KenaNGan Raya – 5 SyaWaL

Salam raya..hehe..
Orang len sume dok sibuk cite2 indah di hari raya ..
Mama dok sibuk citer pasal aktiviti seharian yang macam tak raya walaupun di hari raya
Almaklum mama kan terpaksa beraya berdua ngan Haidar sejak raya kedua onwards
Sedara mara kt sini mane la ada
Sahabat handai pun sume balik kampung beraya
Alamatnya mama ngn aktiviti sendiri di rumah bersama haidar

Tp pada 5 Syawal, family abah datang!!
Lebih kurang cam dtg beraya la jugak kan..hepinye mama!
Mak ucu DaDa a.k.a adik bongsu abah nak balik ke Sarawak (studi di sana)
Jadinya MIL n family datang la umah selepas antar dia ke Airport KLIA..
Katanya dlm tengahari diorang sampai

So mamanye, start pepagi kemas umah
Pastu turun g kedai ngan DaDa (abah keje ari ni, tengahari balik jap..)
Beli tambahan lauk-pauk tuk di masak
Kul 10 pagi start masak
Buat soto lagi + lauk pauk tuk makan tengahari
En haidar sama2 sibuk nolong mama kt dapur
Elok2 diorang sampai
Mama siap masak
Yang tak cunnya, baru teringat nasi tak masak agi
Huhuhu..terpaksa diorang menanti
Pepun Alhamdulillah dapat makan nasi tepat pada waktunya
Pastu petang sket diorang layan Soto then balik semula ke Johor

Layan sket pic yg mama sempat snap dihari kejadian ye ouls
Tapi masakan kali ni pun tak smpt nk snap..

Pic1 : DaDa sibuk di dapur ngn mama, time ni mama nk ngemas2..blom start masak..sama sibuk dia..time pic diambik ni, dia dah tarik dan jatuhkan lesung batu, terkejut terus lari..seb baik tak kena kaki..tunggang langgang tong sampah+balang kosong dibuatnya..

Pic 2 : DaDa tgh nyusu dan mama tinggalkan jap memasak di dapur..
Pic 3 : DaDa ngn sepupu2 nya..Cuma ada 2..anak2 kepada adik abah..yang besar tu nama timangan NaNa (Anis Farhana) dan sorang lagi CaCa (Anis Farisha)..seronok DaDa dapat main2 ngan sepupu2nya ni..hepi je..
Pic 4 : Kak NaNa dan Kak CaCa…bergoyang2 time snap pic ni..tak clear sgt gambonye..
Pic 5 : DaDa bergambo sengsorang stlh sume balik..

p/s Pic orang-orang lain di hari kejadian tidak pula disnap..huhu…rugi tul…

Sekian, cite di 5 SyawaL.. :)

21 comments:

hajarus said...

tomeynyer dada... betul kan mamalieyna.. bila nak wat n3 baru rase rugi tak snap pic bila orang datang berayer... tp nak wat camner kita ngah sebokkan... hajar pun camtu la xsempat nak snap gambo sumer bagai.. huhuhu...

azie said...

comelnya...mamlieyna..nak tanya kedah tang mana kampung..kami pun org kedah

azie said...

comelnya...mamlieyna..nak tanya kedah tang mana kampung..kami pun org kedah

nieda said...

takpelah ada gk org jenguk time raya..hehe

Sue said...

pandainye Dada pegang botol! hehe.. lajuunye masak. Caya laa... kalo sue le da bepeluh2 agaknye. huhuhu... bile nk jemput dtg beraya umah dada pulak ni? *tak malunye...*

nza said...

HAti2 kalu dada kt dpur ye. Kak nza fobia betul cz dulu prnah walker along tr langgar batu peti ais n trus trtumbang ke arah kak nza. Time tu kak nza sdg ngandung angah. Fuh...mmg tragik betul kalu ingat2 pristiwa tu...

Wah..hepi sungguh Dada, nana dan caca...unik sungguh gelaran tugh...

fadhilah said...

mamalieya..saya dah tukar add url..plz chekk..
http://nurinqasrina.blogspot.com

[-suziey-] said...

waa tomei..mane gambo mamanya..hehe

mamamiera said...

waaa.. dada dah pndai dudok ke liena.. tahniah.. faster t0l ank aku s0rang nih..
*liena.. brgn yg zai nk pos tuh.. tggu ye.. sblm abigh syawal, mntak2 smpailah..

||♥Shahida♥|| said...

akum kak ina dan dada..sihat tak..ohh..kak ina raya kat kota selangor ye..xpe la...ida raya haji mungkin xblk gak kak.dh 2x raya haji kat jb..huhuk...byk tak dada dpt duit raya..makin cerdik nmpak dia...ee..

tu ar kak..bju raya kita xsiap..nak kena tempah ngan akak nih..eeeeee..br express..ekekke..

bintangku said...

pandai haidar pegang botol. Kalo Najmi... huh! Jgn harap ler... pegang kejap jer pastu dia lepas. Malas nak pegang agaknya.

mamalieyna said...

hajarus :itu la..rasa rugi tul, bkn selalu dpt berkumpul reramai..ptt diabadikan..

mamalieyna said...

azie : orang daerah sik..ala yg dkt ngn baling tu..besa sampai sana dak? :) azie kg mana?

mamalieyna said...

nieda : tu la...kalo tak sepanjng minggu tu, boring sungguh la..layan dada sorang, abahnye kije..huhu..

mamalieyna said...

Sue : dah pandaiii! :) mamanya la paling suka, sbb leh la kite ni wat kije lain time dia nyusu..
*ala dh buat le makan2 kt umah, kalo nk mai gk, bleh jer..jamu apa yg ada jela.. :) bleh..

mamalieyna said...

nza : ye ke kak, tu la kengkadang riso gk, sbb dia suke mencapai sume benda..perlu monitor gk ee..
*itu la, nama DaDa tu pun gelaran diberi oleh keluarga johor ler jugak, pggil2 terlekat pulak smpai skrg..hehe..

mamalieyna said...

fadhilah : ok sudah dicek..dh jadi dua la pulok..huhu..nnti kite delete yg lama ee..

mamalieyna said...

suziey : mamanye jd camerawoman ari tu, takdo la picnye..huhu..

mamalieyna said...

mamamiera : lom lagi la..tu eksen je tuh! kalo ada tmpt bersandar mmg ler nak je dia duduk..tak lama dh kot :)..
*waa tak sabonya nk tunggu perutusan dr mummy DaDa sorang ni..hehe..

mamalieyna said...

Shahida : tu la pasai..beraya kt perantauan..cedih wuu..tp smpt gk 1 hari raya di Johor, key la tu..
*duit laye? manyakkk...tp nk jugak dr auntie ida ni...bleh..? bila nk kasi, pos pun takpe..hikhik..

mamalieyna said...

bintangku : kalo dr awal kasi kt dia pegang, smpai sudah la dia pegang jer..tp kalo awai2 kita pegangkan, smpai sudah la dia takmo pegang sndiri pastu..