About

Thursday, September 3, 2009

JaM TaNgaN HaiDaR

Sblm pape..
Huhu..nk maklumkan sejak 2 menjak ni
Sangat la kesuntukan masa nak view blog kengkawan n nk reply komen2
Sbbnyer..tu la dah tokleh nak open blog ni cam selalu
Kdg2 balik umah baru leh view n komen
Komen totap komen…tapi lambat sket la
Malas dah nak layan lelama blog kt opis ni
Takpe la ye kwn2..yg pasti daku akan terus aktif dalam donia blog ini
Walau tak seaktif dulu
Tapi totap akan cuba kuarkan n3 baru, paling koman 2 hari 1 entri
Kecuali la kalo ada hal penting ye kwn2 sprt Prog Balik Kampung or apa2 jer
Yg menidakbolehkan mama open tenet.. :)

Waa panjang lebo mukaddimahnye ye..
Ekceli kt sini just nak selitkan sket cite pasal..
En Haidar dh pakai JAM…huhu…

Malam td ajak abah g pasar malam
Sbb utama delah nak g kedai jahit
Masih ada selai kain yg dipotong tak berjahit tepi lagi
Harus pegi mlm ni jugak sbb kalo bleh nak bwk balik kg…
Atok kedah jaga En Haidar, mama leh menjahit
Kalo kt sini..
Huhu..susah sket la..banyak gangguan..

Nak beli jam ni
Yang beriyanya delah ABAH..
Taktau la nape teruja tol nak bagi en haidar pakai jam
Tapi jam murah jelah Sayang ye…
Tunggu beso baru leh beli jam mahai2 sket..
Nak cari satu pun problem tul..
Puaih gak dok belek2..
Last2 ambk je yg kaler merah ini..JAM BEN 10 !……….
(maap ler gambo sungguh tak memuaskan..sbb ambk waktu mlm guna hp cokia mama tu jek..)
Takpe aa len kali enteprame lagi Jam ye..hikhik..



p/s waa sonotnya esok pagi dh nk bertolak balik ke kampong halaman ku…KEDAH NEGERI JELAPANG PADI…!

39 comments:

ezan said...

wah comelnye haidar pakai jam.. kecik2 dah pakai jam ek... i likes... :)

umihaikal said...

waaa...dada dah ade jam la..abg haikal xleh pakai jam..suke isap lengan la plak sakang...

nza said...

alahai haidar, kecik2 dh pakai jam...pukul brapa datok harimau...pukul 7.00..ha dh dkt nk buka nih...

nza said...

alahai haidar, kecik2 dh pakai jam...pukul brapa datok harimau...pukul 7.00..ha dh dkt nk buka nih...

~mama danish~ said...

amboi dah pandai pakai jam erk... ala cutenyer!!! abg danish nak pinjam bley???

nfaw83 said...

comeii..comei..errrr kedah kat mana ek? abah qasrina pon org kedah..aloq staq

PadNani~~{@ said...

wah..haidar ada jam merah baru la..bergaya si kecik tu:)

Hati2 balik kg ye..Have a safe journey!:)

aisyahumaira said...

oo..haidar yg ensem ,kul bape dh ni?

qish xde jam lagik..ibu nkbeli gelang je tau utk raya nnt^_^

mamalieyna said...

ezan :hehe..comel kan haidar pakai jam..cari la satu tuk si comel sarah tu.. msti kiut jek :)

mamalieyna said...

umihaikal : ye ke..tokleh la abg hekal jd macho cam Haidar pakai jam..hikhik...

mamalieyna said...

nza : selamat berbuka utk akak utk esok hari dan seterusnya.. :)

mamalieyna said...

mama danish : bleh...utk abg danish, haidar sudi kongci2 ... hikhik..

mamalieyna said...

nfaw83: kita orang sik...jauh gak aa dari a.staq tu.. :). Besa sampai sik dak?

mamalieyna said...

PadNani : hehe..mama+abahnye yg iye2 nk bg Haidar pakai.. :)
*tQ Nani..Insyaallah selamat sampai nnti.. :)

mamalieyna said...

aisyahumaira: gitu la adanya, anak pompuan leh la hias ngn rantai/gelang tgn.. anak lelaki ni..heheh...pakai jam je ler... :)

bintangku said...

comey jerk... sama cam najmi ler... ada jam tgn. tapi tak tepek2 lagi dlm blog.. tak lama lagi, jam tgn najmi dah tak leh tgk ler waktunya... asik masok molot jerk..

Mdm Lulu said...

amboi..nak plak haidar pakai jam..kalau alisya x sampai 2 minit,die hisapnye jam tuh..

||♥Shahida♥|| said...

wah wah dada blk kg kena pakai jam ek..nati pastikan sampai tepat pd masanya..hati2 tau..

EIJAM'S FAMILY said...

mak aik, dak tenek nie dah pandai dah nak pakai jam tangan.. huhuh cute jerk mamalieyna biler si haidar nie pakai jam tangan.. hhuhu kira bagusler mamalieyna, still rajin dari kiter coz seminggu sekali jerk haku update... tgk ler tahun depan nak tanam azam baru nak update blog ari 2...

♥ Reen ♥ said...

demoknyer tngan pakai jam geram merah ag ciap gmbo ben10 cayok la haidar...riza nk pnjam ley?nk bgaya mcm haidar gak hihihi...
moga slmat pergi n pulng...
besh dpt balik kg....

♥ Reen ♥ said...

yap2 akk...haidar dah pndai merangkak ke?

pn-iena said...

alalala tomeinya dia pakai jam tu sesuai ngan tuan bdan hehehe

rieda96 said...

ala lawak arrr haidar ni.. ni kalau abang Ikmal tgk ni, sure nak jugak.. mamalieyna, dulu kita ada fmly angkat kat kpg sg. batang. lpas dorang pindah kt sg pau, terus lost contact.. ingn nk cri gak, tapi tak tau caner..

hajarus said...

alalala haidar dah pakai jam tangan.. tomeynyer dier... tambah encem laaa.... cam dah besar jer haidar, padahal baru beberaper bulan.... caya la haidar...

mamamiera said...

echewah.. dah pandai bergaya ngan jam ye.. bile liena nk balik nie.. xsab0 nk dgr crite haidar d kamp0ng nenda nya di kedah nun..

[-suziey-] said...

pasni senang la xyah tgk jam..tanya en haidar jek..ekekk:D

balik raya trus ke mama?

Mama_Aqish said...

comeynyer jam dada...tecik2 lagi dah pandai pakai jam ek..

mamalieyna said...

bintangku : ye ke..najmi suka mamam jam gk ke..hikhik..biasa la bebudak ni, tu salah satu proses pembelajaran diorang..kan3x..

mamalieyna said...

Mdm Lulu : tu ler, haidar ni nmpak redha jek kalo mama dia pakaikan apapun, tak pnh protes or tanda2 protes :). suka la mama dia ni nk menggayakan dia.hikhik..

mamalieyna said...

Shahida : hehe..haidar pakai jam tuk rujukan mamanya..Alhamdulillah sudah selamat sampai dan selamat kembali.. :)

mamalieyna said...

EIJAM'S FAMILY : hehe..tu ler azam je lebih..dan berusaha..tp kalo ada aral menghalang, tokleh nak wat pe la..kan3x..

mamalieyna said...

Reen : leh...haidar tak kisah, kasi riza yg ini, mama leh kasi yg baru tuk haidar.. :)

mamalieyna said...

Reen : tokleh lagi merangkak tp gaya2 ala2 nk merangkak ada la..skrg dh pandai mengengsot ke depan..meniarap ler..

mamalieyna said...

pn eina: tQ auntie..cayang auntie... muaaahhz.. :)

mamalieyna said...

rieda96 : ya ka..diorang dh pindah kt perumahan baru kan..apa nama tmpt tu, dh lupa la...tp mmg pemindahan org2 dr sg pau la..senang tu kot kalo nk cari tp kena rajin bertanya la..nnti kalo dh ingat nama tmpt tu saya bgitau..

mamalieyna said...

hajarus : hehe..praktis..konon nk jd budak becar ni...

mamalieyna said...

mamamiera : hehe..mamanya yg dok gagah dok kasi haidar bergaya2..hikhik..tungguuuu.. :)

mamalieyna said...

suziey : tu ler senang, dh lak jam dia tu nombor2 lagi sonang mamanya rujuk..hikhik..

mamalieyna said...

Mama_Aqish: hehe...mamanya nkk kasi DaDa bijak bestari, tu yg kasi pakai jam tecik2.. :)