About

Friday, September 25, 2009

CiTer Last BuLan Posa Ari tu..

Salam sume..
alala sume masih cuti lagi daa..
hemm, nak citer pasal raya tp pic takde, sume kt lappy di rumah
ni ada pic dlm pendrive disimpan utk wat n3 ni..
tp lama2 simpan, sudah hampir lupa
pepun nk gk publish..

yuhu..
Dlm tempoh sebulan berpuasa tu
ada la satu kali program berbuka puasa kt luar
ini pun plan abah with mmbernye
berbuka kt Steamboat di Sunway...
bayar just RM20++ sekepala..makan tak hingat ler..
sampai nak pecah perut..
tapi mama ala kadar jer, cepat kenyang...
layan pic sket..


Pic 1 : DaDa posing sebelum berangkat + dlm stroller + sesi bergambo kenangan sekeluarga saje..

Pic 2 : Antara makanan yang menjadi santapan ari tu..huhu..aiscream yg lazat berkrim tak di interpramekan la pulaks..

Ada sikit citer, masa mama n 2 frenz mama g solat maghrib
tinggalla si Haidar ngn Abahnye ajer...
balik dr solat DaDa dah takde..
ghupenye dh kena sambar ngn orang sebelah
kata diorang, pinjam Baby kejap
nak bergambo
amboi...kemain lagi DaDa..
layan ajer peminatnyer
jap ngn orang ni, jap ngan orang tu
langsung tak nmpak mama dah...
lama pastu..bila ingatan dia kembali
baru ler ingat mama, buat tanda2 nak nangis
then baru la diorang pass balik kt mama...


DaDa ni nmpak peramah, suke sgt sedekahkan senyuman
orang tak kenal pun nak ditegurnya..


Last pic, layan jer DaDa dengan beraneka spek mata..
ingat nak beli, tapi blom ada saiz..beso sket bleh latuh! hehe..


p/s maybe next week baru la meriah arena blog ni kan..minggu ni muram jer sume...masih bercuti kannn...

25 comments:

haslina said...

terima kasih sebab sudi singgah blog saya..
selamat hari raya aidilfitri...

nza said...

murah tuuuu, kalu sekepala jz rm20+++. bolh le mkn puas2.
Ha, Dada time kecik2 le ramai peminatkn. Dh besor, makwe2 lak kejar..he...

white rabbit said...

amboi sakan makan yekkk..sedap tul cik rabbit tgk..terliur...yg si hensem tu punnnn kemain lagi gaya cam artis pakai spekkk.heheheh..

EIJAM'S FAMILY said...

wah a'ah sakan makan yerk... a'ah lagi satu dunia blog nie mmg sunyi mggu nie..sure ler miggu depan hangat giler... amboi si haidar macam kacamata hitam di cuba yerk...

umihaikal said...

dap nye tgk ketam tuh!!
*amboi dada..pakai spek itam..kan main lg ea..hihi..

As said...

uih best nyer tgk mknan tuh sumer... murah²...huhuhu.,.. mujur la sejak nandung ni x mkn sgt seafood kalo x harus cari ni.. Alahai ensem boy ni... kemain lagi posing ngan spek nyer tuh....

Connie said...

hu mak aih... sdpnyer steamboat tu... murah pon murah.. ni yang nk kena gi try jgk nie...

mamamiera said...

aii liena.. slmt raye ye.. jmpa lg kite kat sini.. lame x jumpe henko ha.. tng0k2 dah jamu kuih raye kat sini haa.. aii.. encem 'ank' aku s0rang tu ye.. si dada tu ler.. segak bergaye dgn songkoknye.. liena bleh bg alamat umh x? zai nk kem kuih raye nih.. nnti send kat zai key..

nieda said...

salam aidilfitri...tecik2 ramai peminat yer..sedapnyer tgk steamboat itu...lama betul tak makan.

Dilla Zaidi said...

murahnye la ek mkn kat situ ye..berbaloi la mamalieyna..

dada pun behave sangat kan bwk gi jalan2..kalu sasha, kompem tak nak org pegang..

sempat gak melaram sakan ngna spek ye..hikhik, tomel!!

haslina said...

sedap tak makan kat situ...saya suka makanan laut nie...

[-suziey-] said...

selamat hari raya mama lieyna..wa awainya keje..hehe..mmg suram ler minggu raya..mcm kita bkn mingguraya je..dr puasa lagi..ekekek:p

waa dada dh ade peminat gitu..kelassss:p

mamalieyna said...

haslina : tertarik sbb nama kite sama la..susah nk jumpa org nama Haslina ni..hikhik..
*selamat ari raya!

mamalieyna said...

nza : tu la kak,saya pun cam terkujat jugak..tp ok la.leh pi lgi..tp len kali nk mkn manyak2 lagi.. :)

mamalieyna said...

white rabbit : sekali jer dlm bulan posa dibawa berbuka kt luar, harus la makan yg spesel2 sket :)

mamalieyna said...

EIJAM's FAMILY : tp still blogger sume dlm mood raya lagi..nk update blog pun kurang kerajinan sket dh, cuti pnjang :)
*cuba2 jer kot2 sesuai, tokleh agi ghupenye..:)

mamalieyna said...

umihaikal : ketam akak mkn cket jer, susah nk makan la..nk kopek2.leceh..makan mende lain je banyak..
*sesekali DaDa nk bergaya :)

mamalieyna said...

As : ye ke..abis ngidam ape2 tak? ngndung ni kdg2 mcam2 peel kan, benda yg dulunya kita plg suka mkn leh jadi benci nk makan..:) kan3x..

mamalieyna said...

Connie : try ler..lepak lelama sket kt sana,baru leh layan mkn manyak2 :)

mamalieyna said...

mamamiera : huik..selamat ari raye.. :)! jumpe lagi yo! windu juga sama itu heqal..bila nk tayang baju sedondon abg heqal with mummy, daddy n kak miera?..tayang la cepat2..tak sabo ni nak nengok heqal berbaju melayu.. :)
*alamat suda di kasi di blog cik zai ye..arap maklum..alang2 nk antor, manyak2 sket ee..hikhik.. :)

mamalieyna said...

nieda: selamat ari raya!..hehe..encem boy..hikhik...
*layan la sesekali steamboat ni, bestttt..!

mamalieyna said...

Dilla zaidi : DaDa memang suke berkawan, tp kdg2 mood tak ok, tak ok jugak..huhu..
*hehe..encem tak..?

mamalieyna said...

haslina : leh tahan la..try la gi sana..kt Sunway je..

mamalieyna said...

suziey : tu ler suziey lagi hebat, ingt dl blogger tegar, sudah kendur ghupenye..hikhik..

♥ Reen ♥ said...

murah tue ...
amboi haidar comel la