About

Wednesday, September 2, 2009

CERiTa CeRitI..

Semalam time ambk haidar
Pas balik keja
Sembang2 ngn ibu..
Ibu bagitau, dia takada cuti dah sekarang
Sbb sabtu/ahad dia kena jaga budak berdua tu (baru seminggu Ibu jaga)
Cuti makayah budak2 tu, bukan weekend tp weekday (1 hari je)…
Sian Ibu..sampai bila leh bertahan tu…
Tp masyuk kan Ibu..
Itu yg ibu rela jek.. hikhik..
Tp tu la..susah la kalo Ibu nak kemana2
Haidar wajib hantar weekdays..dan budak berdua tu
Wajib hantar weekend..abis masa ibu nk jenjalan bersama keluarga..??
Ish2 sian la anak2 Ibu..camne tu ek..??
Hemm…

Mama senang antar kt Ibu ni
Sbb nmpk pengasih penyayang gitu
Anak2 dia pun sama
Suka main2 ngn haidar
Dukung2, timang2, cheoum2..
Ye la Haidar duk ngan Ibu sejak usianya 1bulan setengah lagi
Sekarang kiranya dah 4 bulan Haidar ngan Ibu
Memang Haidar sayang Ibu dan Ibu sayang Haidar.. (apa yg mama nampak..)
Hemm pandai2 la Ibu kan…
Mama lak dok sebok2 nk fikirkan
Ape laa..

Sekian saja n3 tuk ari ni.
Sblm tu..layan pic Haidar dok main tetikus mama ni..
Huhu..pantang nmpak tau dia ni..
Mesti cepat aje lonjakkan badan mara utk ambk benda alah ni…
Sbb ada lampu kot…
Sowi pic kurang memuaskan sbb pic di ambil di waktu malam
Dengan menggunkan HP murahku ini.. :)
p/s : waa lagi 1 hari menjelang program Balik Kampung Ke Kedah.!!! Yeeehaaa.. sonot!


26 comments:

Sue said...

wawawa..balik kg yea... bestttnyeee..kedah kat ne?

umihaikal said...

hihi..suke dada ea..tgk lmpu tuh..
*bile kak lina nk lik kedah..

mamamiera said...

0wh nk balik kg. ek.. hati2 ye mamaliena.. perjalanan jauh tu.. taking care ur s0n.. i syg dia tau.. muahx..

Aida Alias said...

wahh dah laju ye sekarang.. boleh mop satu rumah hehehe

||♥Shahida♥|| said...

ewah2 dada x takut kat tikus ke tuh..eee..kak ina berapa upah org jaga?

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

salam..

wow bestnya nk blk kpg ni..kita khwn org dkt, tak merasa pun,hehe... syoknya.....

rieda96 said...

okla mamalieyna, bertuah haidar dapat pengasuh cam ibu tu.. skrg bukan senang nak cari pengasuh yang baik.. ala.. sikit2 tu kita kira halal la kan dari segi apa pun.. janji dia jaga macam anak dia sendiri..

Mdm Lulu said...

Bgusla kalau pengasuh haidar mcmtu..kadang2 takut jgakkan..alhamdullillah setakat ni tgk ibu alisya pun sama

Mdm Lulu said...

Bgusla kalau pengasuh haidar mcmtu..kadang2 takut jgakkan..alhamdullillah setakat ni tgk ibu alisya pun sama

bintangku said...

bkn senang nak cari pengasuh yg btl2 caring kat anak kite nieh. Kite pun senang ati bila anak ada ngan dia.

nieda said...

Haidar dah pandai nak capai semua benda yer..time ni lah umah kena mop selalu kan, kalau tidak habis semua benda masuk mulut..

hajarus said...

wah... bestnyer mamalieyna dapat balik kampung... lamer ke akak bercuti....

mamalieyna said...

Sue : yaa..best...Sik, kedah..tau ke? :)

mamalieyna said...

umihaikal: tu ler..suke nengok lampu tu..Balik esok..yeeehaa..

mamalieyna said...

mamamiera: terharunye..auntie zai cayang DaDa..ihiks..
*wokey en suami yg drive tuk perjalanan selama 6jam..mama pun kena jd peneman ler, tokleh tido ni..riso gk..

mamalieyna said...

Aida : tu le pasai kak, kena la mamanya ni rajin mengemop sblm dia start mengemop.. :)

mamalieyna said...

shahida : ala tikus dok dendiam jek, mmg lo tak takut..
RM250..

mamalieyna said...

MamaDanish : hehe..jodoh kan.. :)..mmg best sesekali nk balik kg ni..excited gilo!

mamalieyna said...

rieda96 : tu la mmg syukur le sesangat sbb dia mmg suke baby, ngn anak2 dia sekali sukakan baby..memang diorang layan cam anak sndiri.. Alhamdulillah,,harap berterusan la.. :)

mamalieyna said...

mdm lulu : mmg kan, itu la perkara pertama yg membimbangkan ibu2 bekerja ni..terpaksa tinggalkan baby kt org lain..kalo dpt penjaga baik..Alhamdulillah la..

mamalieyna said...

bintangku : betul3x..dulu masa hari awal tinggalkan baby, mmg jap2 tepon jer tnya camna baby..tp skrg ok dahhh.. :)

mamalieyna said...

nieda : iyee..sume benda nk capai pastu masuk lam mulut..mmg kena pastikn umah sntiasa brsih ler..

mamalieyna said...

nieda : iyee..sume benda nk capai pastu masuk lam mulut..mmg kena pastikn umah sntiasa brsih ler..

mamalieyna said...

hajarus : mmg bestttkan.. 6 hari,,,best tak.. :)

♥ Reen ♥ said...

akk ibu amek jaga haidar brpe rm?
sukanyer haidar dok kejar lmpu ea...

mamalieyna said...

Reen : RM250..key ke ha..kt area sini ada yg dh ambk RM300 tau..ni kira ok la ni..huhu..