About

Thursday, September 17, 2009

2009 Cute Baby In Stroller/Pram Contest

Ada contest baru daa..
Sekarang ni makin banyak blogger2 yang rajin wat contest, dan juge bermurah hati nak kasi hadiah..
Bagus la kan, perkembangan yang baik bagi menambahkan lagi kenalan di dunia maya ni..

Wokey, ini percubaan kedua, mama nak join contest…
Contest kali ni anjuran mummyameer
Exceli mama pun first time mengenali blog mummyameer ni
Because of this contest la, mama leh kenal ngan mummyameer ni ..
Kalo tak, takde la kenal..so bagus la buat contest2 ni..di alu2kan untuk blogger lain..hehe..

So, untuk tidak memanjangkan lagi hujah..waa ayat..
Mama teruskan kepada syarat2 penyertaan, seperti berikut :-

1) Perlu menjadi follower mummyameer – done!
2) Sila add dan link banner di sebelah pada sidebar – done!
3) Buat special entry untuk contest ini dan sertakan sekali sekeping gambar baby/ toddler di dalam pram ataupun stroller anda
- Jadi, gambar yang mama akan pertaruhkan adalah ini…taraaa..


- Nama Baby : Muhammad Arif Haidar bin Azrul Hisyam
- DOB : 16hb March 2009

- Ini adalah antara gambar terkini yang diambil ketika Haidar di dalam stroller (Umur masa ni 5 bulan++). Haidar di usia 44 hari lagi sebenarnya mama dah mula letakkan dia dalam stroller ni. Masa tu, hari last mama berpantang patutnya. Tapi mama dan mula bawak haidar berjalan ke Jusco. Jadinya mama masukkan haidar dalam stroller, sangat baik dia dok dlm stroller tu, selesa…tido ajer..almaklum masih baby kan…Mama beli stroller dengan sentuhan warna oren ni ketika haidar masih dalam perut mama (I like oren..).Sungguh excited membeli keperluan baby masa tu, dan semestinya stroller ni ada dalam list yang wajib dibeli. Pada mama stroller sgt penting untuk baby. Bahkan ianya masih boleh digunakan walaupun baby dah beranjak ke usia 2, 3 tahun…
- Done!

4) Link kan blog mummyameer done!

Contest ni pada mulanya dateline sampai 15hb Sept jer, bermula pada 8 Sept. tapi disebabkan nak beraya sakan kata mummyameer, so ianya dilanjutkan ke 23hb Sept. Alhamdulillah disebabkan tu, mama ada kesempatan tuk joinkan diri..G.luck for me and Haidar!..hehe..kasi semangat tuk diri sendiri..

Kepada yang lelain, jom ler memeriahkan lagi contest ni. Untuk maklumat lanjut, silalah jengah ke sini

15 comments:

EIJAM'S FAMILY said...

wah tersenyum lebar si haidar tuekan.. insya-Allah menang yerk auntie doakan.. huhu

umihaikal said...

ala tomey nye dada..haikal xde pakai stroller..xnk duk dlm tu..nk bgun je..good luck!

bintangku said...

gud luck yer haidar... najmi tak join kot. Nak raya nie mamanya maleh nak join pape contest.. pssttt... sebok buat kuih, on tenet pun kejap2. :P

fadhilah said...

gud luck haidar!!!! qasrina pon nak join gak lah

Sue said...

waa nk beraya pon sempat lagik join contest!!!

Comell betul si haidar ni ekk.. rasa nk cium2 jee..geram ngan senyuman dia.

Gud Luck, Cayang...

Dilla Zaidi said...

gud luck ye tuk contest ni mamalieyna..

waa..comelnye haidar mase dalam stroller tu..ade harapan ni..

~PakKaramu~ said...

Salam lailatul qadar

mamamiera said...

g00d luck ye my dear 'son'..
c0mey haidar dlm str0ller.. asal snap je senyum.. pandai senyum..

mamalieyna said...

EIJAMS FAMILY : hehe mencuba naseb je ni..dan memeriahkan majlis, ada rezki ada la.. :)

mamalieyna said...

umihaikal : haidar ni mama ajar masa dlm pantang agi dok dlm tu, itu yg ok, tp lately ni..tokleh dok lelama..nak meniarap je dia..huhu..

mamalieyna said...

bintangku : hehe..sebok wat kue raya ye...bagus la tu! kite pun sesaja je join, kbtln ada gmbo latest ni..hehe..

mamalieyna said...

fadhilah : jom la Qasrina join same, psti meraihhh..
TQ!

mamalieyna said...

Sue : yola org len sibuk packing2 nak balik kg beraya..kito ni..beraya sini je, semangt nk beraya tu non-ada la..huhu..
tQ.

mamalieyna said...

Dilla Zaidi : tQ..Insyaallah ado rezki leh monang..hehe..sesaje mengetest naseb..

mamalieyna said...

mamamiera : tq mummy..hikhik..! DaDa mmg suke senyum.. :)