About

Sunday, August 30, 2009

seHariAn di Hari SaBtu..

Mood sebenarnya nk sesangat gi jln2 soping2 lagi..
huhu..boring + gatai tul mata ni nak jamu2 mata smbl2 tu leh la smbar 1,2 mende..
tapi abah tak setuju..
katanya nk balik kampung dah..
jimat2 duit..
huhu..dengar la nasihat berguna abah tu..
so mama wat apa ari sabtu ni..
semestinyalah kena menjahit..
sbb tak ada masa lagi dah
walau liat sesangat tp terpaksa lo..
pas sahur, tido dl jap smbil dodoi DaDa

dlm kul 8 bangun
abah yg nolong ngemas ari ni, siap bervacuum2 bagai..
mama smbil basuh baju smbil menjahit ler..
tgh2 menjahit teringat nk snap..
hikhik ada modal nk masuk dlm blog ni..

layan je ler..
ni ler timbunan kain yg nk berjahit tu..ermm ada 5 psg agi..
masa jahit ni, baru mula..jahit baju melayu anak akak, Amzar..
lama tak menjahit rasa malas + leceh betoi la..
pe nk buat, kalo bukan sbb nk raya
harus ku postpone lagi sesi jahit menjahit ni..

Ari ni terang2 malas nk masak
ajak abah gi bazar ramadhan jela
cari apa nk makan..bleh gitu?..hikhik
bleh sesekali kan..(bukan selalu ke..sesekali masak ada la...kuikui..)
sebelum ke bazar, singgah umah akak dulu
ambil surat dan bil2...
biasa la kita ni dok umah sewa lagi
kalau apa2 surat letak address umah akak ler
so tiap2 bulan msti g collect

huhu..
pas g umah akak
ajak abah g bintang jap
ari ahad plan nk buat laksa johor
beli la keperluan tuk masak tu
smpt snap agi
tgk2 balik pic ni..huhu..semakin hari semakin bumbum pipiku ituw..
huaaaa..gemut sudaa....
pas mensopingkan sket2 diri kt sana..
balik la mama, abah n dada..
balik antar kete dulu
g bazaar nek moto jek senang, kalo kete..wuhu..susah nk gerak..
lagipun bazar tu dkt je ngn umah..
menu ari sabtu sgt simple
mee goreng(2 bgkus), laksam (1 bgkus je), ayam percik (3ketul RM5)..dan air.
simple tp konyang..
tak smpt nk snap gmbo..
kalo tak leh jamu mata di siang hari di bulan ramadhan ni..

hikhik..tak elok tu kan...
p/s : herrmm ari ni ari ahad, menu laksa johor semata2..bleh.. kalau nk makan mende lain, ajak abah ke bazar je ler..wat laksa johor sgt leceh ye kawan2.. huhu..



"_blank" href="http://www.mylivesignature.com/"

28 comments:

~mama danish~ said...

wah...jahit baju sendiri erk???

bley la tempah baju kat mama lieyna erk...

nfaw83 said...

pandainya jahit baju..untung la kalau cam tu..x yah bazirkan duit nak tempah kat org..skrg upah menjahit pun mahal...paling untung haidar la..boleh pakai baju mamanya jait!!

~Siti Hajar~ said...

wah mama pandai menjahit..untung zaman skrg ni kalu blh mjahit, upah jahit baju mahal woo..klu mama buat betul2 bole kayo tau...

nza said...

wah, dh mula jahit ye...kak nza blom lg. baju ank2 4 org + ibu = 10 psang...mak oii...bila nk mula nihh.sk dh sk.

nza said...

wah, dh mula jahit ye...kak nza blom lg. baju ank2 4 org + ibu = 10 psang...mak oii...bila nk mula nihh.sk dh sk.

nza said...

wah, dh mula jahit ye...kak nza blom lg. baju ank2 4 org + ibu = 12 psang...mak oii...bila nk mula nihh.sk dh sk.

nza said...

wah, dh mula jahit ye...kak nza blom lg. baju ank2 4 org + ibu = 12 psang...mak oii...bila nk mula nihh.sk dh sk.

nza said...
This comment has been removed by the author.
umihaikal said...

wah...bnyaknye baju nakjahit..sempat ke..baju dada dah siap lum..haikal boli jo..hihihiii..

mamalieyna said...

mama danish : bleh la sket2..tp tunggu haidar besar dulu la baru ambk tempahan balik..tak sempat loo..ini pun terpaksa sbb nk raya..huhu..

mamalieyna said...

nfaw83 : tul3x..untung kan..kalo tak kena separate budget tuk tempah org jahitkan baju..huhu..tmbh2 area KL ni..huh..

mamalieyna said...

siti hajar : heheh...kalo dulu..betul2 free bleh la sampingn jhit baju orang, skrg..non ada masa la, masa tuk en haidar dan en suami jek..huhu..

mamalieyna said...

nza : baru nk start kak, memang mls time ada anak kecik ni, kalo dulu key je skrg malaih no la.. :(

mamalieyna said...

sempat kot..hikhik..
haidar pakai baju pink yg pnh wat masa kenduri dia dulu je, takde wat baru..pakai kejap je nnti..huhu..baju t-shirt je baru2.. :)

bintangku said...

t'ingin nak blajar menjahit. Kalo dkt ngan umah mak, leh ler blajar dari dia. Tp takut hangat2 yak yak ayam jer plak.. hu hu hu

||♥Shahida♥|| said...

akak pandai menjahit senang laaaa..

MY HEART said...

Nak tempah baju moleh ker?? Uwa.. kelewatan sudah. Sesapo tailor pun tamo amek dah!

hajarus said...

mamalieyna pandai jahit baju senang la save skit... bestnyer leh wat baju sendiri.. teringin nak belajar menjahit.... tp xberkesempatan....

mamalieyna beli ayam percik 3 ketul rm5... wa kira murah la ek.. kat sini 1 ketul pun dah rm3 @ rm3.50...

mamamiera said...

tu ler mama.. lenkali annaunce awl2. kate lah taun ni xbleh jahit sbb ade si kecik.. bzy wo0.. haidar tuh mmg mcm bb dah pndai jln bes0nye..

mama erfan said...

aloh cumilnyer encik haidar... senyum2 gatal... geram tgk!! hikhik

mamalieyna said...

bintangku : hikhik..ada lak yakyak yam ye..dh ada anak kecik lg malaih la nk blajo,tp nk seribu daya kan.. :)..pepun kalo ada duit, tempah je..apa ada hal.. :)

mamalieyna said...

shahida : senang tp malaih skrg ni..tu problem tu.. :) tp pelan2 bleh la siap gak..

mamalieyna said...

my heart : memang ler..mana ada toiler nk ambk dh time2 camni..sebelum start bulan posa diorang dh stop maa..

mamalieyna said...

hajarus : tu la hajar, cari kesempatan blajar jahit, lepas tuk diri sndiri pun jadi ler.. :)
*ha'a ada yg 4ketul rm 5... akak beli bhgn kepak+drumstik+dada.. rm5..byk saingn kt sini, harus murah2 je letak harga.. :)

mamalieyna said...

mamamiera : dh annouce dh kt kengkawan opis..ini akak sndiri lo..kena la jugak..huhu..

mamalieyna said...

mama erfan : uit senyum gatal..mane dee.. :) senyum semanis kurma jek.. hikhik

♥ Reen ♥ said...

wah bnyknye nk jhit...
besh la akk pndai wt bju melayu ea

mamalieyna said...

Reen : key la jugak...tp tak siap2 agi ni..minggu depan dh raya..huhu..