About

Thursday, August 13, 2009

~Saje2 TemPeK..~

Halluuu..
Nak jd blogger tegar, harus post n3 atleast 1/day..
ihiks...walaupun...
non ada idea..huhuhu...
mama just nk tempek sekeping 2 gambo wajah kesayangan hamba ni..
iaitu si tecik haidar yg buatkan mama semakin hari semakin sayang dan rindu..wuwuwu...

kengkadang haidarku tidur malamnye begini..


heheh..haidarku tido menonggek...

taktau la kenapa..
kalau dulu org ckp, budak cacing kalo tido nonggek gini..
tp haidar minum susu jer..
baru nk msuk 5 bulan, takkan dh kecacingan...
tak la kott... sesaja dia beraksi...

sbb tiap mlm ada je aksi pelbagai yg ditunjukkan..
jap camtu jap camni...
paling tak tahan..
sedo2 jer nengok dia dh kt hujung kaki kita..
mak aih..masa bila taktau la dia menyusur sampai ke bwh..
dh tu niarap lak..
takde maknanya dia nk tido leklok skrg ni..
huhuhu...mcm2...

nilak gambo yg diambil suatu ketika dl..
try letak duduk, dan dia main2 ngn suar dan bajunyer..
comei jer..ihiks..geram mama nengok..



dan mama merinduinye setiap hari, setiap jam, setiap minit, setiap saat...
sekejap je masa skrg ni berlalu...
esok dah jumaat..
dan sabtu dan ahad...dan seterusnya...
in advance..slmt berhari minggu...
huahuahua...suka suka jer wish awai2...kihkihkih..
dah la..panjang2 kang merepek meraban lak..ihiks..
salam hari khamis untuk semua.. :)

30 comments:

[-suziey-] said...

ala tomeynye haidar duduk.pstt..org ckp jgn dudukkan selalu sbb tulang blakang dia lmbt lagi..nnti bongkok..hehe

mamalieyna said...

waa ye ke suziey..takut aa, takmo letak lagi..huhu..tp bkn sllu pun, tu sbb nk nk snap je tu..huhu..pepun takmo wat lgi..

EIJAM'S FAMILY said...

comei tgk haidar tido.. umairah tido mase time cam haidar same gak... mmg betul.. selalu igt kat anak..best kan jadi ibu... nie ler haidah dari sakit bersalin..penat mmg penat tp tgk anak wah syiok yerk.. tpkan kekadang tue biler anak dah besor cam umairah nie hangin gak..huhuhu

♥Azie♥ said...

kelakar la tengok gelagat dia..

umihaikal said...

hhehe..tomei je haidar tido camtu..org kata kalo tonggek kan montot tu..nak duduk cepat...kite pun cam akk..indu je kat ank..

As said...

ala... tomei.. tomei haidar... masa aqeel kecik pun suka tido cam tuh.suka tgk.. tuh la org tua² kata kalo tido tertonggeng perut ader cacing.. hehehehe....
comei jer tgk aksi ensem boy ni...

mamamiera said...

ayo0 lasaknye bbudak tecik ni.. mcm bb 8bln jek gayanye.. org kate kal0 kite dudukkan bb yg x smpai 1/2 tahun ni nnti tulang belakang bengkok.. tp cam miera dulu zai biasa duduk kan atas riba n sandar pd dada kite.. 6bln dia dah bleh duduk sndri tanpa sokongan.. miera dlu cpt perkembangannye tp haiqal lmbat.. org2 kate ank no.2 mmg cenggitu,lmbat..

mamalieyna said...

EIJAM'S FAMILY : hangin yee...ada gk pengalamn jaga anak2 buah..mmg dh beso sket, mcm2 peel mmg leh hangin ler..ihiks..

mamalieyna said...

azie : syokk tengok..mencuit hati mamanye ni.. :)

mamalieyna said...

umihaikal : yeke...kalo betul key gk..skrg ni, sesi pamping2.. ihiks..

mamalieyna said...

As : katanya org2 dulu... katanya org sekarang...sesaja jer baby nak posing camtu.. :) ihiks..

mamalieyna said...

mamamiera : tu ler, kalo jumpa org2, sume ingt dia dh 6, 7 bulan.. semacam je tegaknye...
*mybe kot first bby cepat blja, 2nd lambt sket..nnti tgk mamanye 2nd baby ek...heheh..bile tu..? :) lmbt lagi la..huhu..

Mama Uda said...

emm lasak jugak baby haidar ni.. tapi posing tidur tu.. comel la..

mamalieyna said...

Mama Uda: ni baru pengenalan lasak, sok2 di hari mendatang..lasak lagi2 lah!..hehe..

rieda96 said...

haidar ni makan hari makin comel la.. geram tengok dia..

NurShahFamily said...

tomeinyer haidar ni....
nur cuma nak kasi link tuk cantum2 gambo hehehe
http://www.photoscape.org/ps/main/download.php

try la

mamalieyna said...

rieda96: heheh...selagi bergelar baby mmg sntiasa comel :)

mamalieyna said...

NurShahFamily : tQ..
kt umah la leh download, kt opis tokleh..diorang sekat..nnti try kt umah..pepun tQ..

bintangku said...

comey ler dia tido tonggek2 gitu.. :P

mamaleiyna, nnt amik tag kat blog sha yer... :D

mamalieyna said...

bintangku :heheh..suke dia jer nk tonggek2..
*waa ada tag kaa, wokey nnti kiter terjah sana..!

hajarus said...

tomeynyer haidar... geli hati hajar tengok haidar tonggeng2 camtu... hahaha.. tp comey sangat...

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

takda kaitan lah dgn cacing..
yalah jgn bg haidar blajar duduk lagi..blum masanya.. nanti 5+ takpun 6 bln.. baru la bagi haidar duduk..

Precious said...

Ihh .. 2 yg last tu tidur ke hape ... comey sungguh! Kiut!

nieda said...

salam,
thanks yer masuk blog nieda..kite add yer..
Comelnyer Haidar, di usia mcm ni mcm2 karektar si kenit ni buat yer..
Baby Humaira pun kdg2 tidur meniarap.hehe

mamalieyna said...

Hajar : dak budak ni kan, wat aksi apa pun totap comei..menucit ati lagi.. :)

mamalieyna said...

Yana : hikhiik..tu la mamanya haidar ni nk kena ni, paksa2 haidar duduk lak..ihiks.. takde lah , tu just nk snap pic jer tu..tak biar lama.. :)

mamalieyna said...

Precious : yg last tu dia ngah main2 baju, cam terlelap je yek..khusyuk nk masukkan bju lam mulut dia latuh!

mamalieyna said...

nieda: tu ler time2 besar ni apapun aksinya sgt2 mencuit hati.. best tengok.. :)

ummuabdullahsyaakir said...

Alahai comelnyanya dia tidur tertonggek macam tu..

eem btl yg suziey cakp tu mamalieyna.Klu nk di dudukkn blh tapi mama tampungkn badannya atau blh guna walker.

mamalieyna said...

UAS : hehe..mcm2 adaa :)
*ye ek..takut lak..tak buat lg.. :)