About

Monday, August 31, 2009

MeNu BerBuka puAsa ~ 9 & 10

Sebelum pape..SalaM KemerDekAAn ke-52 to all...
sementara ada kesempatan ni
nk gk la post n3 pasal menu makan2 ni
takde specialnye, tp sesaja nk tempek gak
huhu..
en haidar sedang nyenyak tido
en suami gi tarawih
pn isteri a.k.a pn mama ni..
heheh..malaih nk menjahit
so layan tenet jap la..
berbalik pada tajuk, menu berbuka
pada ari ahad dan isnin (hari ke-9 dan ke-10 puasa)
adalah seperti berikut....
Menu ahad :

menu utama : Laksa Johor


kerang rebus + kuih pelita + roti jala +mee rojak
mama cuma masak laksa johor dan kerang rebus tu je
yang lelain tu beli, pastu mama ada kasi jiran laksa johor tu, so dia balas roti jala tu...
Alhamdulillah...kenyang...

Menu Isnin lak seperti berikut :

Nasi putih (lupa nk snap lak..aiseh..) + lauk pauk di atas adalah menu utama mama + abah ari ni..
sangat kenyang ye kawan2..hirup sup tulang tu pulak..sedap tui...
selain tu,

kuih-muih tu jiran tingkat 4 yg kasi..
bubur lambok tu, jiran sebelah kasi sbb kt bwh td ada masak bubur lambuk ni tuk surau..
huhu..banyak lak makanannye..
asalnya ingat dapat makan nasi putih berlauk jer semata2..
last2..ada lak tambahan menu...Alhamdulillah...murah rezki makanan..

ni, sesaja snap.. haidar dlm kete time kuar pi basuh kete tadi..
prepare sbb ari jumaat nak balik kampung@ kedah...
harus kete ituw bersih berseri...huhu..
sonot nyeeerrrr... tak sabaq nyaa...

40 comments:

~Siti Hajar~ said...

xleh tgk blog mama ni d siang hari, kecur air liur tgk masakan yg terhidang tu..

nza said...

selamat menjahit..xthn pagi2 tgk menu tuh...

bintangku said...

tak tahan arr tgk laksa johor tu... pos sini sket... he he he

||♥Shahida♥|| said...

uihhh sodapnya menu..terliur nih..

nfaw83 said...

sedap..sedap...

umihaikal said...

uiks..rajin nyer akk wat laksa johor erk..dap2 tgk kuih tuh..
*besarnyer spek mate dada..hihi..

hajarus said...

alahai sedapnyer....

♥ Reen ♥ said...

pandai akk msk laksa johor ea...
sedapnyer...

UmiDAnisH said...

sedapnyer... cepatla berbuka arini.. mu ni mamaLieyna buat org terliur jek ekekeke

As said...

mak ai... meriahnye menu berbuka posa...tgk mknan nih jadi lapar la plak... khekhekhe....
kami ni nama jer lu baljo kat johor tp x pernah pun mkn laksa johor..... sure sedap kan

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

la haidar balik kedah tak jumpa damia pun..

EIJAM'S FAMILY said...

rajin yerk mamalieyna... lakso johor sedap ke? kiter xpernah mamam laksa johor..huhu selalu mamam laksa pening jerk..huhu

pn-iena said...

hamboi2 best2 lah menu dia..terliuq dah ni.. ehhehehe..
alamak so cute lah bby haidar pakai cermin mata cm superstar.. hehehe

mamamiera said...

adoii.. tngah lap02 ni,mate menyaksikan mende2 yg meliurkan la plak.. paling my peberet.. i laik r0ti jala.. yummy2.. alahai dada, berspek kamu ye.. segak mach0 gitew..

aRe_uDear said...

huhuu x penah makan laksa jhr lagi.. teringin ler plak.. alallaaaa.. tomeyynyer dak tecik pkai reben nih.. muahahaaa

PadNani~~{@ said...

salam mama,

ish2..cedaapnye menu juadah berbuka!

Selamat berbuka puasa buat mama sekeluarga:)

mwaaahs buat Dada yg shuka cenyum itu:))

mamalieyna said...

siti hajar : heheh..biasa la bulan2 posa ni, bab makan & makanan ni mmg femes..huhu..

ilLa said...

uiihhh...terliur den di buetnyo!..
hehehhee...sodap!!

rieda96 said...

SEDAPNYER LAKSA JOHOR.. TAHNIAH..!! HAIDAR DAH MSK SHORTLIST CONTEST MOMMY ZARA TU EK..

white rabbit said...

amboiii haidarrr..ada bakat jadi celebrity ni siap pakai spek nicole ritchie..heheh

Aida Alias said...

banyak lauk tu.. akak ni sblm buka tu rasa lapar sgt.. bila dah buka makan karipap 2 ketul dah kenyang pulak.. perut mcm tkleh isi byk

mamalieyna said...

nza : slmt menjahit to akak too.. :),,heheh,,anggap jer cobaaannn.. hikhik

mamalieyna said...

bintangku : heheh..nmpak sampai kt sana..kuah dh kering..huhu...camno ?

mamalieyna said...

Shahida : biasa2 aje..tp bulan posa ni kan, kalo tgk makanan mmg terliur aje.. :)

mamalieyna said...

nfaw83 : heheh..mmg cedappp.. :)

mamalieyna said...

umihaikal: permintaan en suami..kena tunaikan..huhu...
*heheh..pinjam mama punye :)

mamalieyna said...

hajarus : leh la.. :)

mamalieyna said...

Reen : blajo dr mertua..simpan resepi baik2, time nk buat kena bukak buku balik..hikhik..bahan2 dia byk la..

mamalieyna said...

umidanish : heheh...sesaja nk test keimanan di bulan posa ni.. :P..bleh gitu?

mamalieyna said...

iLla..tu la sodap agi kalo org masak kito makan jo...kan3x..

mamalieyna said...

As : laksa johor mmg sodap tp nak wat dia leceh sesangat compare to nk wat laksa kedah.. huhu..

mamalieyna said...

yanaDzul : lom balik agi la auntie, camna nk jumpa damia..esok balik la..yeehaaa.. :)

mamalieyna said...

EIJAM'S FAMILY : key la laksa johor ni..cam laksa kedah gk, cuma dia tmbh santan, sertuk kari..siap bertumis lagi, dh tu letak kerisik..manyak la bahan dia..pepun laksa kedah totap di hati..hikhik..

mamalieyna said...

pn-eina: biasa2 aje.. :)
*heheh haidar suke pakai sbb pandangn nye jd kaler lain suda.. hikhik

mamalieyna said...

mamamiera: anggap je ni sebahagian dr ujian di bulan ramadhan..menyaksikan makanan yg enak2 gituw..
*macho ee...sukee DaDa..

mamalieyna said...

aRe_uDear : teringin try la, pasti nak lagi..hikhik..

mamalieyna said...

PadNani : tQ... selamat berbuka too utk Nani Sekeluarga..
Muaaahh to hafiy yg manis senyuman ituw..

mamalieyna said...

rieda96 : mmg best..!
*ala belum shortlisted la, itu dia just list out jekan..manyak kan contesternye.. :)

mamalieyna said...

white rabbit : hikhik...suka2 jek..mama die yg gagahkan kasi dia pakai, haidar redha jek :)

mamalieyna said...

Kak Aida : ye ke kak, kalo saya bestnyer..leh diet...ini huh melantak jek.. :P