About

Wednesday, August 19, 2009

mAmA yang BoriNg + HaiDar yg Dah PanDai MamaM..

ari ni mama rasa sgt boring..(dh berhari2 exceli..huhu..)
ada keja nk buat..
tp sejak2..
department ni tinggai 2 org ja..(awal2 dulu 8 org tau..)
mama jd kurang bersemangat jek..
rutin job takde, tu yg rasa malas..
kalo dept lain, ada je rutin job diorang (ada dateline memasing..)
tp dept ni, bergantung pada program dan audit yg dijalankan...
ada training dan ada audit dalaman..
ada la keja mama..
tp skrg auditor dalaman dan trainer dalaman sudah tiada..
ada yg ditransfer, ada yang sudah resigned..
jdnya mama terkontang kanting skrg ni...
yg tinggal skrg mama as document controller gitu! ngn sorang lagi safety exec...
safety biasanya mama tak sentuh keje dia..
cuma kalo ada safety training jek mama involve sama..
huhu..boring kan...
pengganti tiada lagi..

hualoh..
apsal mama melalut panjang ni ek...
pepagi dh boring..nk smpai tengahari dan petang,
jenuh la boringnye..

huhu..
key..just to tempek gambar2 en haidar menikmati makanan tambahannye..
yaitu puri buah2an...sgt suke en haidar menikmatinye...
mama beli ari sabtu tu, sebotol jek..smlm dh habis..
nmpknye petang kang kena beli la..
nnti haidar ternanti2 lak..
mamanya suapkan puri tu...
biasa balik keje mama suapkan...

layan kan jek pic di bawah..
haidar mamam dihari2 yg berbeza..
saja2 snap sbb ini antara hari2 terawal haidar dpt mamam..
harus diabadikan okey...
sikit sajo pic.nye...

layaannn....

p/s : tak sabo2 lak mama nk kasi DaDa mamam bubur nasik, mesti lagi berselera dia kan3x.. :).. suka la mama nengok anak mama suka mamam, then membesar sihat dan kuat..yeeeaahaaa..!

31 comments:

♥ Reen ♥ said...

seronoknye haidar dpt mamm...
sedap yea syg....
moga haidar sihat n mbesar dgn cpt...

Mdm Lulu said...

huhuhu...shedapnye mamam...ha,mamam lebih2 sikit..nanti cepat bosar mcm alisya..

EIJAM'S FAMILY said...

seronok tgk haidar mamam... kena beli makanan jejari haidar.. i suke kasi umairah mamam biskut tiger.. sedap..

bintangku said...

seronoknye dia dpt mamam. Tp yg over xcited, mamanya ler... hik hik hik
tak sbr kan nak tgk anak membesar. Semua step rasa nak cptkan jer... nak plak bile dia dah pandai berjalan... cumel jer tgk dia melangkah. :P Kite lar plak kene pjgkan langkah nak kontrol dia.. heh heh heh

umihaikal said...

uiks..wah..haidar mamam sampai xkai aju nih..hihi..kite cibuk nk sup dia..tgn dia mesti cibuk gak kan..

nza said...

wah bagus le kalu Haidar slera nk mamam...nnti cpt besar..

rieda96 said...

wahh selera haidar makan.. ok la.. tetek pun dah gendut tu.. kihkihkih..

mamamiera said...

Wah3x.. kesedapan haidar mkn ye.. smpai tgn p0n cel0p dlm mangkok.. kal0 haidar suke mkn,rase dah bleh k0t bg mkn bubur nasi campur ngan kentang.. misti en.haidar suke..

||♥Shahida♥|| said...

dada mamam sorang2 eh..xajak abg hekal pomm....ngaju nih..

little people items said...

bb haidar dah 5mnths!!!waaahh..cepat nya beso..auntie masih terbayang2 mama haidar bawak bb haidar lam pwot dia lam gambo

As said...

suka tgk haidar dah mamam... best.. best... mkn byk² semoga cepat besar....

[-suziey-] said...

syiok je tgk haidar mamam..nnti dh mkan nasi bole blend ngn carrot n baut mcm2 resipi..hehe

mamalieyna said...

Reen : tQ..mmg nk membesar sihat dan kuat ni..!

mamalieyna said...

Mdm Lulu : ya la...nk lawan ngn kakak alisya..hikhik..

mamalieyna said...

EIJAM'S FAMILY : tu la haidar sgt suke mamam..nnti nk variasikan makanan tmbahn dia.. msti suke la dia tuh!

mamalieyna said...

Bintangku : of course mamanya yg over excited..! anaknya terima jek mama kasi apa..hikhik..

mamalieyna said...

umihaikal : tu ler, habis je mkn, tu yg bg dia main2 jap ngn mangkuk tu..lepas gian nk pegang sudu n mangkuk sendiri :)

mamalieyna said...

nza : hopefully berterusan selera dia ni, baru cepat besar kan.. :)

mamalieyna said...

rieda96 : hikhik...terseksis suda... gendut ek..dia, bdn takde la berisi sgt tp padat!

mamalieyna said...

mamamiera : mmg kesedapan tahap maksima tu, sampai mgkuk2 skali kalo bleh dia nak mamam..huhu..

mamalieyna said...

Shahida : malaih aa nk ajak abg hekal, mamam comot benor.. hikhik.. jgn aa ngaju, DaDa tak eti nk pujuk...

mamalieyna said...

mama maira : hehe... terbayang lagi eee, skrg sudah di luar perut mama..comei tak..hikhik..encem tak auntie?.. ;)

mamalieyna said...

As ;tQ...akan terus mendorong haidar tuk mamam dgn berselera.. :)

mamalieyna said...

suziey : yola kan..leh wat mcm2 resepi, mcm2 perisa...best tu.. :)

PadNani~~{@ said...

yeayy..Haidar dah pandai mamam:)
Biar besar sihat kuat ye sayang!

mamalieyna said...

PadNani : yeeezzz sudah pandai auntie...cedap sgt dapat mamam.. :)

ummuabdullahsyaakir said...

Heheh masa mamam pun dh comel...suka laa tu..nnt cepat besar ye syg,blh mamam sndri ^_^

ummuabdullahsyaakir said...

Em mama beli puree buah dlm botol ea?Jenama apa?

ummuabdullahsyaakir said...

Em mama beli puree buah dlm botol ea?Jenama apa?

mamalieyna said...

UAS : hehe..suap sndiri lg best auntie, leh comot momot..main2.. :)
*puree jenama HEINZ tu..ala botol kaca cam jem tu..tecik jer, nnti leh la beli yg botol besar lak.

ummuabdullahsyaakir said...

eem klu Hienz samalah jenama msa first solid food Abdullah dlu..eem sedap kn rasa dia.bukan baby je,mak baby pun suka..hehe