About

Wednesday, August 5, 2009

KejaDiaN Di Opis..

Heheh..tajuk cam kejadian ape2 ajer...
n3 ni leh kira citer basi sedikit la...
sbb kejadian2 yg akan distorykan ini berlaku pada Jumaat yg lalu..
takde menda sgt, just nk publish gk kt my blog ni..

Kejadian Pagi : Sesi Awareness berkenaan dgn kes Influaenza A (H1N1)...talk berlangsung selama 1 jam di bilik meeting coz kitorang kt HQ ni takde la ramai sangat..disampaikan oleh our COO.. (sgt bagus ini COO, dh berjwtn tinggi but still ada masa tuk bagi talk..talk mcm training gitu!..) .Mama smpt snap.. (exceli patutnya kena ambk gmbo pakai camera jer sbb mama under training dept kan..masukkan dlm monthly report act training, but terlupa suda... H/p pun jadi la..)

Company mama sgt2 mengambil berat pasal kes ni, huh...yela..sedang berleluasa skrg ni kan..
sbg langkah pengawalan, semua selalu kena cuci tgn or guna sterilizer dan pakai 'mask'..!!..
mama yang menurut perintah ni, pakaila mask..kt opis ni dah macam kt spital lak...

ni ler ghupe mama pakai mask..hikhik..sekejap2 bukak...lemas la...

p/s 1 : cun tak mama bertopeng..ihiks...

p/s 2 : mama_aqish..kite dh wat n3 ni..heheh..

p/s 3 : exceli pakai topeng ni baru mama mulakan ari ni..sbb tgk org lain sume pakai, mama jua dipaksa pakai...huhuhu..

Kejadian Tengahari : Ada jemputan makan2 oleh salah satu dept kt opis mama ni.. diorang sambut besday 2 org staf di dept diorang... makanan sgt banyak..jemputan sikit jer...tak sume ... lagipun buat masa time rehat di hari jumaat, ramai yg ambk kesempatan kuar mkn kt luar time rehat yg pnjng ni.. pepun sgt penuh perut mama ari tu...penat nk makan sume..sume staf yg buat, cuma kek jer beli...mewahnye makanan la...

Ni la bukti adanya majlis makan2 tersebut, walaupun tak ramai..tp meriahhh...


p/s : mama suke sgt kek coklat dr Secret Recipe tu...sungguh lazat dan berkrim..sayangnya masa tu perut leh terima cikit jer sbb time tu dh mcm2 makanan lain masuk dlm perut..huhuhu..nnti nk suh abah beli la...

22 comments:

umihaikal said...

uiks..kene ttup mulut sudah..hihiih..takut gak kalo kene H1N1 ni.. *dapnyer tgk kek coklat tu..my feberet la.wuwuu..

aRe_uDear said...

bgus tul opis mamaliena nih.. amik berat tue bkn sumer opis camnih.. yerlahh H1N1 DAH MELANDA SUMER KENE BERHATI2 JAGA DIRI...
mcm wabak skrg nih risau nyer..

hajarus said...

betul la mamalieyna.. kat tempat hajar ni dah ramai yang pakai mask....

mamamiera said...

0oo mamaliena se0pis ngan mamaaqish ek.. uii mama nk raye ni.. kasik contr0l mkn kang xlepas nk pakai kain.. huhuu

||♥Shahida♥|| said...

kat opis ida smlm kecoh psl H1N1...ader sorang staff dikuarantinnnnn..takutt

[-suziey-] said...

wah wah wah...sedapnye kek itu..hehe..lps briefing..mkn2 plak..sonot tu:p

Mama Uda said...

kat klinik tadi pun ramai yang pakai topeng.. kawalan ketat jugak la.. siap ambik suhu badan lagik.. bg yg ada tanda2 tu..
Pss.. mama nampak macam doktor pakar bedah jer.. serius gitu..

mamalieyna said...

umihaikal : mencegah adalah lebih baik ok..so praktikkan..
*mmg cedap sesangat kek tu, takde time nk pi secret recipe lg..nak cari la..

mamalieyna said...

aRe_uDear : tu ler..msa kt KL nk wat rusuhan psl ISA tu pun, bigbos telefon suh inform sume org jgn turun KL..sgt prihatin die..
*wabak ni mmbawa maut, sgt bahaya la!

mamalieyna said...

hajar : sume tmpt dh banyk pakai kan..sgt menakutkan la penangan virus ni..

mamalieyna said...

mamamiera : iya..seopis tp die dept yg sgt bz..i ni dept yg sgt tak bz..hikhik..
*takpe baju raya tak buat lagi, buat sndiri je kan, so kasi saiz pinggang busat sikit lo.. :)

mamalieyna said...

Shahida : virus ni ada di mana2..yg pntg waspada dan jaga kebersihn..takut gaakkk..

mamalieyna said...

mama_uda : tu la, sume tmpt ambk serius benda ni..
*cita2 nk jd doktor..xdpt..pakai mask jd la...hikhik..

mamalieyna said...

suziey : heheh...makan tak habis2 kan.. malaysia ni mmg kaya ngn makanan..lazat2 lak tu... :)

Farasela said...

mmg lemas pakai mask tu...thankz for the comment & nasihat...take care haidar gak...

mama double A said...

baguih2 lgkah keselamatan...

tp sya xlehla rimas...

hope dijauhkanla

mamalieyna said...

Farasela : taktau la smpai bila nk kena pakai ni..mmg rimas betul..
*tQ too..

mamalieyna said...

mama double A : ibu mengandung lg kena btl2 jga diri tu..sbb mudah berjngkit kt ibu mengandung ni..kankankan..

MY HEART said...

Sangat shomel bila awak bertopeng hehhe... dah jadi cam aksesori plak... ala-ala pelengkap gaya

*ye..ye.. saya tahu saya tipu.. meh lempang saya sekali ahaks~*

mamalieyna said...

My Heart : heheh..tau ketidakjujuran awak ituw..hikhik..wehh voluntier lak nk kena lempang ek..

ummuabdullahsyaakir said...

takut pulak bila tgk keadaaan kat Msia skrg ni...eem mama jgn selalu sgt bwk Haidar kluar rumh yea...risau

Em seronknya dapt mkn2..lagi2 klu yg sedap2.

mamalieyna said...

Itu la..makin mjdi2 skrg ni..apalgi virus ni mudah dpt kt baby..huii riso2..akan slow kan prog jenjalan.. :)

*makan memang best! apalagi free..ihiks//