About

Monday, August 10, 2009

~ KaWasaN PeruMahanKu..~

satu lg n3..?..
heheh..sajo time ada masa dan time kerajinan..
layan jek..
ari sabtu lepas..kt kawasan perumahan mama ada wat program..
tah apa ke nama programnya mama taktau la sbb lgsg tak lalu kawasan khemah tu..
malaih nk membz kan body..
sabtu tu abah keje..
abah siap pesan..
bwk la haidar jenjalan kt bwh, ada program mcm2 tu..
lebih kurang cam program sihat cerdas gitu la..
dan game ni lawan antara perumahan2 kt area sini..
macam2 ada..mama layan dr atas jer..tingkat 13..huhuhu...
malas nk turun nengok dkt2, panas ler..
harus haidar tak selesa nnti..
program mula kul 10 pagi rasanya..dan abis...dkt kul 12 mlm ...
wuih...awal2 pagi tu ada la warm-up lagu poco2..hikhik..
dr pandangn jauh ni nmpk ler mcm golongn mak2 yg banyaknyer layan poco2 ni...
meriah tulll..pastu pertandingn poco2 pun ada tp slbh petang sket...
pastu ada pertandingan tarik tali, bola jaring..(teringat zaman sekolah..)
pertandingan sukaneka kanak2 dan dewasa..futsal..dan macam2 lagi la.
penat nk senarai sume..

Pic 1 : pandangan dari atas (tingkat 13..)
membawak ke mlm programnyer..ada karaoke..berlakon..
dh dekat kul doblas baru ler senyap sket..
smpai abah membebel2 sbb bising smpai lewat mlm..
hikhik..sesekali abah..

haidar lak dok memerap jer ngn mama sepanjang ari sabtu tu...
sbb mama dilanda kemalasan sesangat nk menurunkan diri..ihiks..
abah lak keje..kalo tak mesti dh bwk haidar turun..
memeriahkan suasana..
masak pun, mama masak jer apa yg ada dlm freeze..

Pic 2 : see..haidar nmpak keboringan kan.. :)

sian anak mama..terperap jer kt umah...
pepun mama nk citer sbnrnyer..
sgt sonot dok di kawasan perumahan yg baru ni..
meriah..tak sunyi sgt..dan paling penting..........

tmpt makannyer...punya la banyak waktu memalam..
berderet2..leh jln kaki jer ..
kalo malas masak..alamatnya...g melantak kt kedai jerlah ngn abah...
huahuahua..sgt sukee..
pic kt bwh ni, last wednesday rasanya..
pi makan2...

Menu mlm tu :mama nasik goreng ikan masin, abah nasik putih + sup ekor + sayur kailan ikan masin...layan jer la...sodap makan makanan orang masak ni..hikhik...

Pic 3 : Haidar yg terpaksa akur kehendak mama dan abahnyer yg mkn kt luar..malangnya..haidar gk yg terpaksa lepak dalam stroller, nengok mama & abah makan..sian anak mama..


25 comments:

[-suziey-] said...

waa tingginye tgkt 16..kt mane ni mamalieyna? mane rambut haidar ni xtumbuh2,...cam aQeel gk jenis lmbt..ekek:D

PadNani~~{@ said...

salam mamalieyna,

gayatnye tgk gamba tu..tingginye!
nape mama x join poco2..best!hihi
cian Haidar tgk je ye mama papa mamam..takpe, besar cepat2 nnt haidar boleh join k sayang:)

EIJAM'S FAMILY said...

a'ah gayat mama dibuat yerk.. i mmg fobia tau...a'ah mmg betul.. biler org masak mmg sedap cuma xsedap duit keluar jerk huhuhu

~mama danish~ said...

tingkat 16??? aarrghhh x dak!!!
i ni gayat orgnyer... takut pd ketinggian..

nurshah80 said...

mama ajar la nur buat cantum2 gambo tu huhuhu....cantik . susah tak? hehehe

rieda96 said...

ok la tu mamalieyna tak kuar pun. la ni bahaya kalau kita terlampau banyak sangat kuar rumah

Aida Alias said...

bagus kejiranan sana ye.. byk aktiviti.. betul tu tk rasa sunyi sgt kan..

akak suka nasi goreng ikan masin.. last mkn yg sedap kt spg renggam kluang.

umihaikal said...

cian haidar..nenyok je mama ngn abah mkan dap2 erk..xpe2..xlame lagi haidar dah leh makn dap2..hihihi..
*haikal dah mkn kentang lenyek..wiwiiwi..

||♥Shahida♥|| said...

mmg la tak sunyi ek..tempat mkn pun byk..bestt

mamalieyna said...

suziey : taktau la suziey bila nk tumbuh lebat rambutnyer si haidar ni..dl masa lahir, mmg lebat giler..dh cukur 3x susah nk tumbuh balik..huhuhu..
*tingkt 13 la..tp plg tinggi 16 la.. :) kt area tmn medan petaling jaya, kt area sini kan byk flat, apartment tinggi2, lalu highway NPE tu leh nampak.. :)

mamalieyna said...

PadNani : awal2 jer gayat, lamo2 key jer..cam relek jer..
*segan weh nk poco2..tak penah seumur idup..hikhik..
*yeee dh besar leh la join en haidar tu.. :)

mamalieyna said...

EIJAM"S FAMILY : heheh..awal2 bulan leh la layan kt luar sllu..ujung bulan..sndiri mau ingat la.. :)

mamalieyna said...

mama-danish : hikhik..belum cuba belum tau..try la mai umah i, tgk gayat tak gayat..awal2 jer kot, lama2 ok..jer.. :)

mamalieyna said...

nurshah80 : dh bgtau kt post comment awk nyer blog..senang jer.. :)

mamalieyna said...

rieda96 : betul3x..skrg nk pi soping brg pun fikir byk kali..last2 beli kt area umah jer.. bahaya kan..

mamalieyna said...

AidaAlias: mmg best..!
*tu la kak, kalo selera kurang ada, mmg nasik grg ikan masin la pilihan hati..! sedapp..

mamalieyna said...

Umihaikal: waa dh makn ubi lenyek..cedapnye haikal..haidar tokleh lagi..takut sembelit..try mkn nestum pun dh sembelit balik..tukar susu dl ok dah...

mamalieyna said...

shahida : best2..mmg best..yg pntg byk tmpt makan..heheh..!

♥ Reen ♥ said...

tingggiii nyer umah akk...besh tue tp pnatnye kalo lif rosak...
hihiih
alooo tomel je haidar nie gigit ckit ley geram:)

mamamiera said...

uii tgginye umah mamaliena ni.. tngok gamba je dah gayat.. haidar tu ok je ek letak dlm stroller.. kal0 haiqal baru je letak dlm 2,3 minit dia dah bising2 mntak amik.. huhh tu yg payah nk bwk budak2 jln2..

mamamiera said...

nk tanye mamaliena nih.. rase zai mama ni org selangor kan? mama ade x daftarkan haidar tab0ng tawas (tabung warisan ank selangor)ia utk ank2 yg lahir tahun 2008,2009.
zai dah daftarkan si haiqal. sabtu ni zai dpt jemputan Majlis utk penyerahan kad simanja tawas ni.ade pertandingan bayi pilihan lg tu. kot2 mamaliena p0n dpt ke kad jemputan tuh, bleh lah kite jumpa kat sane nnti.. nnti mamaliena jwb kat n3 zai yg latest tu keh.. zai tggu..

mamalieyna said...

mamamiera :zai..kalo nk tau, haidar di hari ke44 dh bwk berjalan ke tesco, dia dok walker...diam jer..tu pasai smpai skrg, key jer...sikit time lg taktau la..
*key nnti kite pi terjah jwb kt blog zai yek psl soklan tu..

mamalieyna said...

Reen : huii arapnyer tkdelah lif rosak..katanya diorang, belum pnh terjadi lagi, kalo 1 lif rosak, lg 1 lif msti ok punya!

ummuabdullahsyaakir said...

Mama,tingginya rumh mama yea,seronk view pmndgn dari atas,kn?...eem tapi klu time lif rosk tu yg tak boleh tahan..huhu

Tak pe Haidar syg,nnt dh besar sikt blh join mama n papa mamam yea ^_^

mamalieyna said...

UAS : tu la..arapnya takde la lif dua2 rosak...blm pernah terjadi lgi..
*haidar menanti penuh sabar.. :)