About

Saturday, August 15, 2009

Haidar Di uSia 5 BuLan

Salam...bersiaran di lewat malam..
first time ni..sbb takmo tido agi...
en haidar tgh nyenyak tido, dan begitu juga en suami..
Pn mama nyer belum nk tido...
excited ni nk post n3 pasal haidar akn berinjak ke usia 5 bulan lagi beberapa minit..
yaitu pd tarikh 16hb Ogos 2009..

haidarku sudah berusia 5 bulann..!!!
waa besar sudaa...
makin tambah encem dan manis di mata mama dan abah..!

kali ni bersempena ngn besday haidar ke-5 bulan...
mama just nk interpramekan gamba2 haidar yg ada dlm koleksi mama..
sepanjang usia nya hingga kini..
(tak la suma..kang boring lak.. )
sesaja nk tempek..banyak dh berubah sayang yee...
makin tmbh encem.. pada mama ..sweet lagi.. ;)..


sblm tu...

apa kebolehan haidar di usia nk cecah 5 bulan ni..
sket2 mama list down kan ek..


**haidar sudah pakai pampers saiz M..exceli masa usia 4 bulan lagi, tp mama lupa nk list out msa 4 bulan tu..

**dh boleh pamping dengan jayanya dan sedang mencuba2 nk merangkak..kdg berjaya..tp tersengguk ke depan..sian..

**sudah pandai mengeluh...huuuh..mcm orang tua jek!

**sudah pakai kasut kalo nk kuar jenjalan..hikhik..mamanya yg gagah pakaikan...tp mmg dh muat2, sebulan 2 lg agknya dh tak muat kasut ni..

**sudah mula mamam nestum sket2..

**dh cekap dok dlm walker dan makin laju kesana kemari..

**suka main air liur dgn masukkan jari paling maksimum 4 jari..sampai air liur terkeluar2 kt pipi, meleleh2 kengkadang..

**suke terjelir kalo nengok orang makan dan meleleh2 air liur..hikhik...teringin yooo..

**makin suke tersenyum lebar ...

**makin kuat minum susu..mudah haus..agaknya lapar kot...

**kerap terjaga awal2 pagi, pastu susah nak tido balik..main sorang2..mama sedar2 tertido dia kt ujung kaki mama atau abah..huhuhu..

**dh yakyak dengan teratur..tak mcm dedulu...

..lagi..lagi...kalo ingat mama list kan lagi...
skrg mama dh nantuk la pulaks..


layann gambo ye u ol- u ol sume ek... :)


gambar2 haidar suatu ketika dulu...




..makin hari makin berubah2 wajahnyer..cam sape ek..mama or abah..?..
ni lak..wajah terkini.. diusia lewat 4 bulan, esoknya cecah usia 5 bulan..pada 16ogos2009..

Haidar said : camner sume auntie2, makin encem and sweet tak DaDa..?..
p/s : tQ to NurShahFamily..kasi link tuk wat cantum2 gambo ni, senang kojo den ni, canttikk pulak lagi..hehe..baru tau..org len dh lama tau..hikhik.. :)

36 comments:

nza said...

slmt ulang bln ke 5....mmg mkn ensom le haidar...ummuh!!!!

mamalieyna said...

nza : tQ auntie..itu yg haidar nk dengar.. :)..muaahhs cayang auntie!

bintangku said...

dah 5 bulan yer... slmt ulang bulan ke 5. :P
Kalo dia dah kuat nyusu, tu dah petanda nak mamam tu. Campurkan skit nestum tu dlm susu dia... baru dia kenyang skit. :)

rieda96 said...

happy 5th month DaDa.. ala.. tambah encem la.. makin hari makin encem.. muka cam mama kot..

ummuabdullahsyaakir said...

wahh.haidar syg dh masuk 5bulan yea syg...kejp lagi blh main kejar2 dgn mama yea^_^

Seronkkn kak tgk prkmbagn ank sndri dpn mata^_^

ummuabdullahsyaakir said...

eem muka Haidar ada sikit iras mama nye.

~anak mama nih~

nfaw83 said...

hehehe.skali lagi nk cakap, qasrina pun dh 9bln(16.08.09)ihiks..berkongsi tarikh la pulak..encemmm skali..muka cm mama dia!!

ummuabdullahsyaakir said...

Paling suka sekali part dias enyum...aduuii terus cair tau auntie^_^

umihaikal said...

uiks..perangai samo cam haikal la...de besau..encem le..cm muke mama jer..hihi..
*ihihi..nk link camtum gamba leh x..:)

||♥Shahida♥|| said...

alahai sweetnya dada..

mamalieyna said...

Bintangku : tu la lapor tu...dh praktis dah msukkan nestum dlm susu dia.. :). kenyang sket kot. dan ada bagi mkn puri buah epal+mempelam segera punya, suka la sgt dia!

mamalieyna said...

rieda96 :tQ auntie..suka la DaDa dpt pujian ni..hikhik..cam mama ee..

mamalieyna said...

UAS : tQ... mmg seronok tgk perkembangan dia..makin hari makin aktif segala menda.. :) sket lagi leh merangkak..best2!

mamalieyna said...

UAS : cam mama ee..suke la mama :)!

mamalieyna said...

nfaw83: ye la tarikh yg sama, so beza 4 bulan la ee.. tunggu DaDa kejar jd sama besar ngn akak Qasrina.. :)

mamalieyna said...

UAS : itu ler yg die suke sgt senyum..sbb leh cairkan hati mamanye ni, nk marah tak jadi nnti ni.. :)

mamalieyna said...

umihaikal: same eee..sama2 baby boy ee.. :)
best la kata muka cam mama..hikhik..
* ni link tu...slmt mencube!
http://www.photoscape.org/ps/main/download.php

mamalieyna said...

shahida : so sweet..bestnyerr.. tQ auntie! :)

Sue said...

hepi 5mos bday, haidar!! comelll dan ensemmm. hehe..

dah duk dlm walker ke? khalish belum lagi, kepala pun tersengguk2 lagi. mcm kakaknye dulu la.. ermm meniarap pon malas.. asik angkat bontot jee la. rasanye mmg ikut akak dia dulu, mmg tak meniarap menyulur tau2 dah merangkak. hehehe...

Sue said...

eh bole tak bagi link nk wat pic mcm tu? ke pakai photoscape?

iedaLUVsham said...

oh haidar menantu ku, heheh!!! ;)

mamalieyna said...

Sue : TQ auntie.. suke DaDa.. :)
* haidar ni mmg cepat jer..dok dlm walker laju jer tolak ke sna sini..kepala dh kuat.. dh pamping2 dan tongkat lutut dah skrg ni,nk merangkak terus kot..meniarap pun mengongsot ke belakang jer..terus nk merangkak..huhu..

mamalieyna said...

Sue : ha'a pakai photoscape tu...link spt di atas..komen tuk UMIHAIKAL.. sonang keje den ni.. :)

mamalieyna said...

iedaLUVsham : heheh..nk berbesan eeii..bleh.. :) hikhik..

Mama Uda said...

Baby haidar dah byk berubah,, tapi yg tak berubah tu.. tang senyum tu.. makin comel senyuman tu..

♥ Reen ♥ said...

ikot muka mama...
alooo tergoda i gan snyumam haidar hihihi..

mamalieyna said...

Mama Uda : haidar suke senyum menawan kalbu gituh! :) sejuk memandang.. :)

mamalieyna said...

Reen : heheh..tergoda uuu.. ihiks..

hajarus said...

memang banyak perubahan muker haidar... seperti mama haidar kate.. tambah hencem... geram tengok senyuman manis haidar tu....

Diary Daniellia said...

amboi dah semakin besar & hencem anak teruna mama tu..lepas ni boleh menyulur la plk..tahniah dgn perkembangan sihat anak mama tu..

mamalieyna said...

Hajar : Ye ke...alhamdulillah makin besar makin encem..hikhik..

mamalieyna said...

Diary Daniella : tQ.. alhamdulillah dia sentiasa sihat walafiat..hopefully always fine n happy!

NurShahFamily said...

hapy belated 5 mth ye haidar hehehe. semoga jadi anak yg soleh
pandainyer mama wat cantum2...hehehe nur tak abis study lagik huhuhu...

mamalieyna said...

NurShahFamily : Aminn...
*heheh blajor dr sape...ihiks..thanks le bg address tu..sonang je kan..!

[-suziey-] said...

umo cenggini syiok layan n amik gambo dia sbb dia respond sgt kt kita.

mamalieyna said...

suziey : tul tu..panggil jer nama dia, pandang dan senyum ler dia.. :) tu yg ari2 snap pic dia..tak rugi...