About

Monday, August 24, 2009

Aktiviti HaidaR - seLeksi haidaR II

kali ni ada kesempatan..
mama nk post 2 n3 malam ni..
takde pe sgt cumanya..
nak citer pasal haidarku yg skrg ni..
asal nmpak mende je..msti nk rasa ngn lidah dia..
hikhik..
termasuk menda alah ni..
bahaya tul kalo mama biar dia sengsorang time ni
leh tersengguk ni...parah..tengok ler..

menda alah ni (pemegang drawer kabinet tv..) pun nak di rasa ngan lidahnye..wuu..bahaya ni..

dan bukunye ni pun juge..ini dh biasa sangat..

heheh..dah biasa sgt ni, asal bagi buku suh baca..
mesti ke mulut la jwpnye..


dan saje nk layan mata sume orang ngn seleksi en haidarku untuk ke sekian kalinya..
antara pic2 yang diambil pada ari sabtu/ahad lepas...

sudah makin besar nmpaknya anak mama ni ... cayaaaang die!

encem boy sedang bersiar2 di dlm kete ... Posing2 dlm kete lagi...nak berdikari kononnye..
Lepak2 depan tV..tp bukan tgk tv..tgk mama.. :)

wuhu...suke atinye DaDa ni..
Dah bleh tongkat lutut dgn kuat..cayalah DaDa!
p/s : sape perasan sesuatu yg baru di rumah mama ni.. :)..heheh..



40 comments:

Diary Daniellia said...

hai la haidar nak berdikari dah yer...so cute..sama cam danies 1 rmh dia merasa..

[-suziey-] said...

waaaa comelnye haidar..sume bende nk mask mulut..tombol laci pn nk isap ye...ekeke:D

hooh..kapet baru ke? laiun je nmpk..hehee

Fara_Adura said...

Lieyna..comeinye haidar pakai cap tuh..isk2...gerammm!! Membara2 semangat nak bb boy lak neh... ekeke..:p

Dak2 memang camtu..semua nak belajar..nak rasa benda baru..kene lebey alert ngan dia..

Dada da pandai posing oh..so ensem boy..:)

ummuabdullahsyaakir said...

heeh comelnya dia...geram auntie tgk...lagi2 bila dia snyum tu...terus cair.

Emm mmg smua bnda baby nk rsa dgn tgn,lidah..tapi mama kena selalu alertlah ye sbb bahaya juga kn klu dibiarkn sorg2..apapun blh jadi

Kiss utk Haidar ye^_^

ummuabdullahsyaakir said...

eem mama nk teka ye apa yg baru kat rumh mama tu(wlpn tak pernah dtg..hehe)

Emm karpet...betul ke?

EIJAM'S FAMILY said...

wah alah2 tomei yerk s haidar nie... biasa ler tue nak rasa tue nak rase nie... name yerk anak mamalieyna dah nak besar ler tue..huhuhu

bintangku said...

carpet erk? Itu jer yg byk interprem ngan haidar kat dlm gambar tu. :P

nza said...

pndai betoi haidar posing ye.....

♥ Reen ♥ said...

arghhh cair dbuatnyer dengan senyuman haidar...hihihi
alooo ensem haidar pkai cap...
kapet baru ea mama...santek=)

Mdm Lulu said...

amboi...
ha tu x lama lagi dah boleh berdiri sendiri tanpa pertolongan mcm alisya..marah kalau kite pegang die....hehe..carpet baru ye??awal persiapan raya..

umihaikal said...

amboi3 haidar...suke pozing cam haikal ea..cair tgk senyum tu..chaiyok la dah leh nk rangkk..kene tgk2 kan haidar..takut mcm2 dia masuk mulut nti skang..
*karpet baru ea..cantik2!

rieda96 said...

wah.. encem la haidar pakai cap tu..

hajarus said...

tomeynyer anak bujang mamalieyna ni... geram tengok aksi2 dada ni... tergoda tengok senyuman dier... hihihi...

hajar nak teka... karpet baru yer...??? karpet rayer ke mamalieyna... hi3x...

Sue said...

cergas betul la haidar ni...

rasanye 1st baby mmg camni kot. My fren kata 2nd baby mmg ngengada dan manja skettt compare 1st baby.

my khalish asyik nak berdiri je... pastu ada ati nak lari2 tgk akak dia lari. ehehe

Sue said...

cergas betul la haidar ni...

rasanye 1st baby mmg camni kot. My fren kata 2nd baby mmg ngengada dan manja skettt compare 1st baby.

my khalish asyik nak berdiri je... pastu ada ati nak lari2 tgk akak dia lari. ehehe

mamalieyna said...

Diary Daniellia : hikhik..dak budak mmg cenggini peel nye ek..suka no merasa ape jer terlintas dpn mata..skrg tido mmg guling2..lasak dah..huhu..

mamalieyna said...

suziey : tu ler pasai..kalo tak tgk ni, dgn lemari2 tu dia geget2, isap2..huhu..

*heheh perasan ek..bagus2.. :)

mamalieyna said...
This comment has been removed by the author.
mamalieyna said...

Fara : pe lagi...on jerlah fara! Sofea dh tak kisah ada adik tu, lg suke ada la tuh! kan sofea kan.. :)
*tu la nk kena dok perati je dia main..

mamalieyna said...

UAS : tQ auntie sbb puji2 DaDa..suke la..hikhik..Kiss tuk auntie juge.. muaahz..!
*heheh..betui la karpet..org perasan gak..suke..bukan ape sbb haidar tu dh pandai bergolek2, takla sakit sgt kepalanya berguling2..
*mmg kena alert la, leka sekejap je semalam, kepala dh terhantuk kt kabinet tv tu, tp jp je ehek..diam pastu..merah gk bekas antukan tu..huhu.

mamalieyna said...

EIJAM'S FAMILY : tQ..tu la kan tanda2 dia dh meningkat besar sedikit..hikhik..suke la mamanye.. :)

mamalieyna said...

bintangku :hikhik...betul tu..tp takde adiah naa,sesaja je nk tgk blogger2 ni peka tak kt gambo2 tu..hehe..

mamalieyna said...

nza : suke sgt dia kalau terpandang camera or h/phone tau kak.. ;)

mamalieyna said...

Reen : encem ee pakai cap, leh pakai selalu..skrg ni panas sesangat kalo kuar umah, tu yg pkai..
*karpet?..betullll.. :) cun kan..hikhik...

mamalieyna said...

Mdm Lulu : itu ler kalo dh pendai berdiri ni, mmg sah la takmo kasi mamanye pegang ni..huhu..
*hehe karpet tu mmg beli tuk raya sbnrnya tp dh rasmi dulu..layan jerlah!

mamalieyna said...

umihaikal : sesaja nk tunjuk aksi depan mama..bleh tongkat lutut jer, blm maju ke depan lagi..
*tul la karpet.. :)

mamalieyna said...

rieda96 : heheh..cap org kasi jer tu..

mamalieyna said...

hajarus : tQ..haidar mmg suke camera tala kt dia, terus la tersenyum lebar..kdg2 time nk nangis akak halakan camera nk ambk gambr, terus tak jd nangis tau..hikhik..control ensem kononnya..
*sebahagian dr plan persiapan raya tp dh rasmi suda..

mamalieyna said...

As : maybe la..sume benda cam express jek..skrg ni bertatih pun dh bleh, kalo abah or mama nya pegang..menapak jugak ler.. :)

mamamiera said...

encemnye haidar.. tergugat haiqal n0.. suke sume pic haidar.. paling kiut yg pakai cap.. owh ye zai pasan mamaliena beli karpet baru.. karpet raye.. yuhuu.. bestnye nk raye..

aisyahumaira said...

same la anak kite ye..lasak yg amat..
nnt la sy upload lg pic qish...

mata haidar bulat la kak..

NurShahFamily said...

hehehe geramnyer ngan haidar niiii. tomei sgt2. kecik2 dh pandai posing2 ... sapa ajar? mama yeeeek

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

comelll haidar..

mamalieyna said...

mamamiera: heheh..ala abg heQal lg stylo..ada rmbut trojen..hikhik..
*tQ atas keperasananmu ituw...syok nk raya kan..yeehaa! baru posa dh pikir raya, tak elok tu..!

mamalieyna said...

aisyahumaira : tu ler makin melasakkan diri ni! yee..upload la manyak2..best layan pic baby2 ni :)
*bolat ee..")

mamalieyna said...

NurShahFamily : biasa la temurun dr mamanye..hikhik..

mamalieyna said...

NurShahFamily : biasa la temurun dr mamanye..hikhik..

mamalieyna said...

yanaDzul : tQ auntie ats pujiaannye..haidar said.

mamamiera said...

alaa mama nih sapu lah minyak zait0n kat pale haidar.. nnti bleh geng ngan haiqal..

mamalieyna said...

mamamiera : ari2 boh minyak zaitun tu tau..huhu...mybe gen mama dia kot, rmbut halus+lmbt tumbuh...