About

Friday, July 31, 2009

Sian HaiDar..ihiks..

Apsal tajuk cenggitu ek..
sian haidar..pastu..ihiks lak...
heheh..
exceli pagi td abah yg antar mama g keje nek kete..
sebelum tu antar haidar dl pi umah ibunyer..
kalo dl, senang jer antar umah ibu sbb umahnyer sebelah jer..
skrg dh pindah jauh sedikit tp still dkt jugak la..
dh 3 ari bermula selasa ari tu..
mama yg akan hantar haidar nek moto jer..(waa jgn tak caye, mama naik moto je ngn haidar..)
haidar mama dokong jer kt depan pakai bag bby carrier tu..
sgt diam dan patuh anak mama duk dlm tu..
ats moto pun bleh bebel2 sorang2..sonot kena angin pagi kot..

tp ari ni lain..

dr umah, dlm lif...haidar memandang jer abah..
cam sedikit hairan die..nape abah ikut same..
heheh...siap wat muke confius tu..ihiks..kelako jer..
last2 naik kete..sgt sonot la die...
dia ingat nk pi jenjalan kot...
sbb kebiasaan kalo nk g jenjalan jer naik kete ni...
sampai umah ibu...ibu nk ambk die, die tknak..
paling2 muke kot lain...
waa dah pandai anak mama ni..
ingt abah nak bwk jenjalan ye...siap mama bersiap lawa2 bagai ye...
ihiks..kelako jer riak muke dia time tu...
last2 ibu ambk jer..haidar pndang jer mama..
bila mama babai2 die, pandang jer tak senyum pun...
biasa haidar akan tersenyum cumel...
tp td..diam cam terkedu gitu..
alala cayang..nnti mama & abah bwk jenjalan ek..cian dier... :)

Pic 1 : wajah serius haidar dlm kete..selingan jer..

p/s : oh ye..abah tak keje sbb ada simpthom2 nak demam..dr semalam dh sakit kepala..so ari ni mc laa...

27 comments:

||♥Shahida♥|| said...

mama bwk la haidar jenjalan..hikhik

♥Azie♥ said...

geram tgk haidar nie

umihaikal said...

cian haidar erk...pandai wat muke konpius tu..hihiih..

mama double A said...

alamak! x bahaya ke bawa baby naik moto....

[-suziey-] said...

waaaaaaa ganas tu..braninye bawa haidar naik moto...walaupn guna carrier tp cam xkonfiden..cayala..minah rempit tegar ni..ekekek:D
sian dia ingt nk g dalan2 yek..heheh..mmg tau dia dh paham dh ape tu nk g dalan2..n dh pandai nk ikt mak abah dia..hehehe

mamalieyna said...

shahida: mama bwk haidar dalan pi kedai runcit bleh la..heheh..

mamalieyna said...

azie : kalo dia wat muke confius lg gerammm...ihiks...

mamalieyna said...

umihaikal:...tu ler...itu yg menggelikan ati sgt!

mamalieyna said...

mama double A : kalo org dgr mmg cam waaa bahaya tu..exceli dlm kaw perumahan yg sama jer,dkt jer, jln lurus gitu..dan yg pntg mama minah rempit yg hebat..! ihiks... haidar dh kuat kepalanyer..

mamalieyna said...

heheh..org pertama bg gelaran cenggitu & baru first time dgr..minah rempit tegar..! kih3x.. tegar2 merempit pun tak pnh jatuh motor seumur idup tau...! mama confident, haidar pun confident ngna mama la! tp yg dia dok bebel time nek motor tu,,taktau la bebel ape.. :)
*tuler dh reti tu sume..cian tul..

nza said...

alahai kesiannya haidar.....

mamalieyna said...

nza:mmg sian..kalo bleh tu nak meraung die..hehe..

Mama Uda said...

manis muka haidar.. walaupn dalam keadaan konpius..

beraninya mama bawak baby naik motor.. kalau uda.. mau mengeletar kaki.. takut... apa2 pun sentiasa berhati2..

PadNani~~{@ said...

Haidar is a smart boy!
Takpe, tu mama dah janji nak bawak Haidar jln2..yeayy!:)

hajarus said...

tomeynyer haidar ni... geramnyer....

mamamiera said...

ala cian haidar.. dah tau nak jln2 ek.. ni mama dia yg kaki jln lah ajar dia same mcm mama.. hmm mama, jage cik abg bt0l2 jgn smpi jangkit ngan haidar.. kite skrg kena bejaga2 dr h1n1.. s0 mama xbleh slalu sgt bwk haidar jln2. kat luar memacam virus ade.. tak0t tau..

mamalieyna said...

Mama Uda : hehe..berani sbb pengalaman byk tahun dah bwk moto ni..ihiks..confident bwk moto more than bwk kete.. :)

mamalieyna said...

Mama Uda : hehe..berani sbb pengalaman byk tahun dah bwk moto ni..ihiks..confident bwk moto more than bwk kete.. :)

mamalieyna said...

PadNani : tQ..hopefully smart forever.. :)
*nk jln mane skrg ni, tkt ngn virus H1N1 tu..hemm..jln2 @umah jerla haidar ye :)

mamalieyna said...

hajar : baby ni kalo wat muke camne pun totap comei kankankan.. :)

mamalieyna said...

mamamiera : heheh..dh jaga leklok ni en abg, dh ok sket ni..lgsh tak bg sentuh haidar tau.. :)
*mmg..dah makin tkt skrg ni psl wabak H1N1, smlm pas balik keje pi beli brg dpr pun tak bwk haidar..huhuhu...alamatnya sesi jenjalan ni kena postpon la haidar ye..

Aida Alias said...

suka tengok haidair.. bersih je muka.. nampak suci..hiihihi

mamalieyna said...

Aida : Alhamdulillah..tecik agi mmg bersih suci la kak..hopefully smpai besar pun cenggini..suci bersih gitu.. Aminnn

rieda96 said...

agaknyerla kan.. dia mesti hairan kenapa tak bawak dia sama.. hehehe.. lawak ar haidar ni..

♥ Reen ♥ said...

alaaa ciannyer haidar xpe ti mama gan abah bwe jejalan ea...

mamalieyna said...

rieda96 : mmg lawak jer..tp sian pun ada..hikhik..

mamalieyna said...

Reen : dia tak reti nk meminta agi..dh tau esok, maunyer dia tuntut ..kan...