About

Friday, July 17, 2009

Nak JawaB Tag Di Hari JumaaT :)..

Salam Jumaat sume..
hari yang ditunggu2 tlh tiba..ihiks..sgt suke ari jumaat sbb esoknya adalah ari sabtu a.k.a ari cuti..! best wehh.. :)

key, ni nk jwb tag dr Shahida a.k.a Mama Haikal yg kiut tu.. :)..(jgn silap ye..Haikal yg kiut okies...)..ihiks..jgn marah..
Tag takde tajuk..listnyer sprti berikut :

1. Apa perasan anda sekarang...
- sonot sbb ari ni jumaat..disamping tu rasa sedih+pilu+simpati+perasaan yg seangkatan dgnnyer..dok terfikirkan pasal wife nye mmber seopis ni yang exciden ptg semalam. Bila teringat mmg rasa cam pilu jer+ takut gk..dok terbayangkan kita ditmpt die..
- exceli, mmber ni baru jer kawen +-sebulan camtu, wifenyer exciden langgar tiang ptg semalam. pagi ni dgr berita katanya, wifenyer terpaksa dimasukkan besi sbb tulang paha patah..uii mmg kira dasat la eksiden ni..ptg smlm masa dia ke tmpt kejadian, phk Bomba tgh potong kete sbb wifenyer tersepit, tokleh dikuarkan..lama gk tu..waaa takutnyer nk drive kete..! ngeri dgrnyer + simpati.. baru jer kawen, inai masih di jari..dugaan hidup.. terpaksa redha..
- ihiks panjang lak jwpn..kira bleh la kan.. :) menjawab soalan kan..

2. Saya nak makan...
-KFC la...lama tak pekena..haha..cam takde mende lain..tu jer terlintas di fikiranku skrg..

3. Saya tak suka...
- org yg suka berbisik2 berdua, padahal ada org lain kt situ..menampakkan yg diorang tgh mengata seseorang..i dont like person like this..! sgt tak hormatkan perasaan org lain yg ada disampingnya itu

4. Impian saya...
-Nak dok umah sendiri dan boleh hias ikut citarasa sndiri, leh ketuk2 sana, ketuk2 sini..dan deko biar cantik wlaupun tak reti gk exceli...tak sabar sgt..! & lagi impian tuk hidup bahagia selamanya dgn suami dan anak2..dan jugak kerjaya yg stabil..

5. Haiwan yg saya tak suka..
- Anjing ! sbb suke no berkeliaran kt area opis ni...takut pun ya..sbb sesuka hati dia jer..nak dekat2 ngan kita..menci wehh..!

6. Saya harapkan...
- Gaji meningkat..leh la tambahkan tabungan di masa depan.. dah lama mengharapkan ni tp maintain je dr dulu..huhuhu.. pepun sangat besyukur sbb masih ada kerjaya dan gaji masyuk bulan2..Alhamdulillah...

7. Jika boleh diputarkan masa...
- Nak tukar course kt 'U' dulu dr bidang 'Chemisty' kpd bidang 'Pendidikan Math atau BM' , kalo tak mesti dh jadi Cikgu skrg..la ni dok pulun apply KPLI, tak lepas2 agi...huh! taktau camna leh terbabas ambik Chemistry yang rasanya langsung takde chemistry dgn jiwaku sbnrnya.. kalo ada yg tanya soklan Kimia skrg ni, harus tak reti jwb dah..

8. Saya pada 10 tahun akan datang...
-Dah tua, berusia 29+10=39thn...warggg.. maybe anak dah ada 4! sbb plan nak selang 3 tahun sorang..2009, 2012, 2015, 2018... kihkihkih..cam best jer merancng gini..pastu mgkn dah bukak mini market sendiri..takpun kedai jahit sendiri...bestnyer.. :)

9. HP saya adalah..
- Sony Ericson W580i..pink colour!

10. Saya pernah bercinta sebanyak...
- Betul2 cinta rasanya sekali jer..lain2 tu kalo ada memain jer, just kwn2..semestinya bercinta ngn husbandku skrg :)!..ihiks... baguih dak mama ni..bdk baik tau, waktu study pun concentrade study jer, takde maknenye nak layan cintan2 ni.. ihiks..ckp betoi ni.. :)

11. Saya suka pada...
- Hiasan dalaman umah@ org panggil dekorasi ruangan dlm umah! Sgt suke nengok org hias2 umah ni termasuk la pemilihan cat dan sebgainya..Suke nengok umah yg dihias cantik, simple , menarik, moden dan klasik..heheh..sume suke la..jnji nmpak menarik di mata ku!

12. Kawan-kawan saya..
- Ramai of course la..tp yg btl2 close..hemm ada ke..? dl waktu blajo n time bujang ada la..tp bila dh berfamili ni cam kurang rapat sedikit sbb masing2 dh dok jauh sket, dan lebih tumpuan diberikan pd keluarga memasing..tp still ada kwn..kwn tu sebahagian dr tuntuan hidup bermasyarakat!..

13. Pernah dikhianati...
- ermm...camner ek..yg tinggalkan kesan mendalam..?...ada la 1 kes tu, nak kata bercinta time tu tak jgk tp dlm proses perkenalan.. kasi pinjam duit ratus2 gak..last2 dia blah tanpa berita gitu jer..huh..sktnyer hati.. Tipah Tertipu!...

14. Apa yang hendak dilakukan terhadap orang yg mengkhianati anda...
- biar Tuhan jer yang membalas..malas nak fikir dah..duit boleh dicari..

15. Senaraikan 5 orang utk ditag..
- pilihan dibuat secara adil..top 5 Pengomen blog mama..ihiks..aci tak camni..k la kan..
so yg terpilih adalah :-
- Mama-Umairah @ EIJAM'S FAMILY
- Umi Haikal
- Ct Rahani
- Suziey
- Naurah Makwa

& kpd sesapa yang rajin nk wat ni silakan la, dialu2kan.. :)

Lastly..Salam Jumaat Untuk Semua dari aweks di bawah ni.. :)

gambar diambil di pagi ari jumaat bertempat di tmpt dudukku di opis..
p/s : ihiks..exceli nak interprame kan tudung baruku itu! chanteek takkk..? Try teka bape regenyer..? :P

22 comments:

mamamiera said...

ewah.. terang benderang pic mama ye.. cntik tudung tu,zai rase tdung ni 40-50 hinggit k0t.. kal0 bet0l leh kasi 1 kat zai.. hehee..
naseb x kena tag.. pasal zai pemalas nk jwb2 tag n seum0r blog, xpenah p0n d tag.. hahaa legee..

umihaikal said...

cantik la tdung akk..tgk mcm mahal tu..hihihi..nk wat tag cam akk..tp xgeti..coz ade malas cikit..hihiih...

||♥Shahida♥|| said...

tenkiu..tenkiu..mamaliena dulu unibersiti mn ek..

mamalieyna...full name u aper???

ala...haikal jek ke kiut..mama cute gak..ahakzz..

last sekali...mmg cantik tudung tuhh..berkenan tul sbb biru tema raya thn nih..cantikkk la tudunggg

Fara_Adura said...

Hehehe..comei ah tudung biru tuh mamalieyna..kene ngan orangnye..sempat lagik pose kat opis ek..ekeke

Teka ek..rm 30? Toi x..dapat adiah tudung ker..ekekeke

MY HEART said...

Cam best je rtag ni.. Saya amik yer.. ahaks!

bintangku said...

wah... cantik arr tudung tu.. tertarik I... rege erk? dlm rm30++ kot?

EIJAM'S FAMILY said...

ambois rajin yerk mamalieyna nie..hhuhuh xde keja ke huhhuh gurau jerk.. nanti i buat yerk coz skrg nie busy skit... maybe ptg atau mlm nantie..huhuuh

[-suziey-] said...

ish ngeri plak baca pasal wife member opis tuh..seb bek la poanjang umur lagi..huhu..

tantek la itu tudung..i loikeee...mmm rege dia rm45 kot..hehe..

mamalieyna said...

mamamiera: heheh..sesekali interprame kan...jwpn kpd soklan berkenaan akn dijwb pd next n3 ku..okies... :)
*wehh masa mama jwb komen ni, mamamiera jatuh no.5, so harus jwb la.. :)..jwb jer, best apa..!

mamalieyna said...

umihaikal : tQ..secantik pemakainyer..ihiks..bleh aa puji diri sndiri, sape agi nk puji :).
*jwb jgn tak jwb!

mamalieyna said...

Shahida : UKM, bangi selangor..nape ek..ada cam kenai ka..?
*pn haslina bt hamid
*heheh mamanyer cumel+lawa.. :)
*tQ..ingt nk wat tema biru gk la..nmpk ceria jer :)

mamalieyna said...

Fara : harus posing kalo pakai sesuatu yg baru..ihiks...
ingt nk bg adiah tudung gk..tp tekaan meleset sume ni.. :)

mamalieyna said...

my heart : dialu-alukan..mmg best..nnti kite terjah nengok jwpn2 awk lak ek.. :)

mamalieyna said...

bintangku : tQ..tekaan salah sama sekali..nantikan jwpnnyer di next n3 okies...heheh..sesaje je main teka2..

mamalieyna said...

mama_umairah : ihiks...mmg time jwb tag ni cam takde keje..sbb kt dept tinggl I sengsorang jer..lalala...sgt hepi!
*jwb tau...!

mamalieyna said...

suziey : mmg ngeri..berita terkini..wife die kena operate kt lutut lak mlm nnti, mmg dasat kecederaannya, dua2 kaki tergantung! dah tu doktor sahkan wifenyer dh ngndung!..sgt sedih!
*tekaan meleset gk!..hahaha syoknyer sume teka salah..! :)

ct rahani said...

namaku tersenarai gak yer.. utang dulu k kak.. hehehe..

wah meriah tuh kaler tudung.. kena ngan pemakainya.. comel jer.. :D

*Azie* said...

cantik tudung awak...bila kena dengan si pemakai lagi manis...nmpk ayu je mamalieyna nie...

♥ Reen ♥ said...

cantek tudung...
nmpk ayu je mama haidar...

mamalieyna said...

ct_rahani : ok utang harus dibayar tau..take ur time :)!
*heheh..sesekali kasi meriah sket, baru idup pun meriah gitu..ihiks..

mamalieyna said...

aZie : heheh..behnyer org puji.. :).. tudung tu mmg comel, so pemakainyer pun jd ayu gitu!

mamalieyna said...

reen : tQ..mmg cantik kan tudung tu..kalau ikut ati nk borong byk2..tp cik abe dok jeling2 jer..ihiks..