About

Thursday, July 23, 2009

meNu BuKak Posa SeMaLam

sebelum pape..mama nak ingtkan diri sndiri..
ada 3 tag untuk dijawab..
huhuhu..ingt tp besala tag kan cam kena pikir2 gitu..so tunggu la ek..
free tul2 mama jawab..
skrg kt umah pun tak brpa berkesempatan..
dok melayan en suami dan en haidar..
pepun nnti mama wat..yee..
skrg ni kbltn bangun sahur, pastu tak ngntuk agi..
so post la satu n3 sempoi ni..

menu bukak posa semalam..
sungguh sempoi gak...
yaitu........

*

*

*

*

tadaaaa......



laksa............RM2..


nampak sungguh tak menarik laksa ni..sbb tak berseri ngn daun selum..katanya RM2, mmg cenggitu la..but rasa dia..huii sungguh sodap.. laksa kedah katanya..mmg bestT!


mama mls bk beria nk g membeli mknan nk berbuka sbb dok tingat en haidar jer..tak sabo2k jumpe dia, so singgh tepi jln je la beli laksa ni...first time beli kt sini...k la leh beli agi.. RM2 jer..kenyang gak...


dannnnn beli kuih ni..ni jer berkenan...


buah melaka.....RM1...

heheh..sodap bleh tahan la.. so belanja berbuka ari ni sumenyer brpa anak2..?...
RM3....huiiii jimat sungguh...
utk en suami mkn mlm ni...harus ajak membeli kt pasar mlm ajer ler..
harus tk sempat nk memasak ni...
nk layan en haidarku yg seharusnya berjaga time mama pi ambk dia umah ibu..huhuhu...

key tu jer la citer tuk kali ni..tag nnti mama wat yer..en haidar ku dh bangun..harus nk nyusu la tuh!


p/s : semalam pasal mama dpt berita yg nk kena tranfer dept kan...heheh..ghupenyer gimik mmber semata2..sesaja nak kenakan mama..so sonot la mama still kt dept yg sama..but... still tak best coz akan dpt bos baru..pompuan lak tu...tak kawen lg lak tu...huhu..best ke..?! mcm tak best jer sbb bos skrg so sporting..akan dtg ni..taktau agi..huhuhu..

13 comments:

umihaikal said...

dapnye laksa..ni yg lapar ni..nyum2...sib baik xjadi tukar dept..hihih..

bintangku said...

rm1 kuih tu? byknye dpt.. kalo kat sini, 3 @ 5 bijik jer... tp bsr2 ler...

ct rahani said...

berbaloi beli laksa tuh rm2.. sedap lak tuh.. klu kiter x brp gemor laksa penang/kedah.. lg suke laksa johor yg kuah putih tuh.. hehehe..

MY HEART said...

Bos pompuan?? Tak kawen?? Huhuhu.. 'selamat2' ler... memang tak best!

[-suziey-] said...

waaaa slmat berbuka posa..nmpk xmenarik tp sedap..so dont judge the book by its cover..hehe

mamalieyna said...

umihaikal : mmg cedappp..hahaha..mama sgt suka tak jd tukar dept.!

mamalieyna said...

Bintangku : ala tak byk sgt pun .. 8 bijik jer..besar sedang2 aje..tp kenyang la..kira tak membazir..mkn abis terus :)

mamalieyna said...

ct_rahani : ye ke laksa penang/kedah cedap.. en abg org johor pun suke.. :)
*eh akak wat laksa johor warna oren2 gitu sbb letak serbuk kari wlupun letak santan..resepi mIL

mamalieyna said...

My heart : jgn ler gitu...menakutkan jer..hopefully ok laa... mengharap sgt ni!

mamalieyna said...

suziey : betol3x... :) dah cuba baru tau..!

rieda96 said...

ai, awalnyer makan laksa. kalau kitorang kat belah2 sini, laksa bila umur nak dah setahun baru boleh makan. paling awal pun 6 bulan, tapi selalunya kitorang tunggu gak sampai setahun.. lain tempat, lain pantang larangnya kan..? tentang bos tu.. em... sellunya bos pompuan ni fussy sikit.. kalau dia tak kwin sebb msih muda, rasanya ok, kalau dia tak kwin sebab andalusia.. (opppsss takde insuran mulut kiter ni..)emmm kena tahan sabar gak kot.. tapi tak semua cam tu kan.. pape pun mamalieyna, kita buat kerja kita sudah.. kita kerja nak cari rzk untuk anak, suami, kita tak kacau orang kan.. smg success k..

rieda96 said...

kiter pun rini ganti puasa last day dah.. lepas hutang rasanya.. amin..

mamalieyna said...

rieda96:heheh..langgar pantang ni..alkisahnye bermula sjk SIL yg nk sgt mkn laksa kedah kakaknye ni..sbb dia nk balik sarawak..kalo mak tau ni mau marah gk dia, dia suh pntg 6 bulan..mak mertua tak kisah lak, leh ajer..mak mertua org jhr, kita ni org kedah..lain pntngnya kan..
*tawakal jer la psl bos baru tu, malas komen awal2 ni..belum tau agi camner.. :)
* heheh..posa tak abih agi lo!