About

Monday, July 20, 2009

LawaTaN Ke RumAh BAru..?!

Ok sebelum start new n3..
ni nak maklumkan jwpn kpd soklan simple pd n3 sblm ni..
yaitu.. Bape rege tudung cumel yang digayakan oleh aweks tersebut..
jwpannye.......RM20 hengget jer.... jgn tak caye...
ramai yg dok berkenan ngn tudung tu, siap order kalo mama jumpe tudung tu lagi..
exceli mama pun ingt mahal coz..
sblm tu ada la terjumpe tudung ala ala gitu..bila tanya harga..
RM75..weehh.. mahal no..tak jadi nk beli..
katanye penjual tu, tudung dr Korea..kain lembut..tu pasai mahai..
mak aihh.. tak sggup eden nak beli tudung dgn rege semahal tu..
so, jadinya bila ternmpk tudung ni, sesaja jer sentuh mula tu..
dn penjual tu terus bgtau regenyer RM25, leh kurang RM20 jer..
mama rembat la 2 lai... ikut ati nk ambk agi byk2..
but abah dh jeling2.. asek2 beli tudung jer..ihiks..
so...nmpknyer tekaan semua adalah meleset sama skali..
wehh panjang la pulok...!

back to t title..
Lawatan ke rumah baru...?!
bukan rumah sendiri ..umah sewa baru jer..
umah sndiri blom ready tuk diduduki..tah ler bila..
dulu janji Mac 2009, ni dah terlebih2 sudah...
mama yg nk pindah sgt, sbb umah skrg quite tecik...
so, sbtu ahad lepas..sedikit bz pi cuci umah n angkat brg kecik2..
sabtu ni baru angkt brg beso2..penat rupenya nak pindah-memindah ni..
patut la abah cam mls ja bila ckp nk pindah..
huhu...pepun mama yg ngemas, abah nolong2 gak..
key layan pic je lah..sket2 jer..ms sesi lawatan tersebut..

Pic 1 : ruang tamu .. si tecik haidar sedang tido..umah time ni dh dibersihkan..cuma brg jer tak masuk agi...

*nk kata umah ni besa tak gak, standard jer..tp better than sblm ni..sbb umah skrg tu abah sewa time dia bujang dl, continue duduk coz igt umah sndiri leh duk cepat..tunggu punya tunggu takde berita baik agi, so pindah dulu la..

Pic 2 : Zommin dr sisi, en haidarku nyenyak sgguh tido..buainyer di belakang tu baru dibeli semata2 sbb pindah sini, takde tmpt nk wat buai..harus tak bleh tido takde buai.. yg dia dok tu pun sbb ngntuk sungguh tu yg leh lena gk, itu pun puas enjut2..huhu...

Pic 3 : see haidar sgt nyenyak tidurnyer..cian cayang mama, kena ikut gak sbb ibu ke majlis kenduri, kalo tak tinggl je ngn ibu ..

Pic 4 : Ruang nk ke bilik tido utama dan 2 bilik di sisi2nya..1 bilik confirm jd bilik menjahit!

Pic 5 : Abah sedang gigih vacuum carpet didapur tuk diletakkan d bilik menjahit, senang potong kain ats karpet..

Pic 6 : sekadar hiasan semata..ni time otway ke Hypermarket Mydin ari sbtu tu, balik tu baru start mencuci umah..! Haidar nmpk sgt ngntuknyer time ni, malaih nk layan mama yg nk bersnap2...ihiks..


p/s : harap2 la umah sndiri cepat siap..tp penat lg skali nak memindah barang2..huhuhu..

28 comments:

naurah makwa said...

bab pindah randah ni mmg naura tak gemar.Sebab tu la naura still dok nyewa umah keik tu lagi.Kalau nak pindah pun tunggu umah baru siap.Skang dalam proses renovation.Tak saba nak tinggal umah sendiri!Haidar kepenatan ek tolong mama..

bintangku said...

mmg penat nak pindah randah nie. Rasa brg skit jer tp bile time nak m'angkut, amat dahsyat rasanya..

ct rahani said...

mmg penat bab pindah memindah nih kan kak.. leh tersentap urat2 sumer.. hiks..

lena tul haidar tido.. penat gak yer tolong mama pindah.. hehehe..

EIJAM'S FAMILY said...

mamalieyna..
a'ah mmg serious penat giler coz mase i anak dara dulu ade ler pindah ke umah bakal suamiku dok angkut 5 kotak barang letih tau...huhuhu

[-suziey-] said...

waaa pindah umah baru..
erkk tu tudung yg rembat pada hari kejadian yg sama ke..ekek:D

*Azie* said...

PINDAH AREA MANA2..ENTAH2 DEKAT NGAN UMAH AKAK...BAB PINDAH NIE MMG LECEH KAN...TAMBAH2 BAB MENGEMAS....ADOHAI...PENAT..

arnirina said...

pindah mmg penat. x suke la pindah2 ni. Anyway..ade awrd & tag di blog sy..sila la amek ye..

mamalieyna said...

naurah : ye la kan..seksa tul sesakali nk pindah ni..huhu..
*mmg tak sabo gk nk dok umah sndiri ni..best la naurah, renovation sdh bermula. akak nnti kalo dpt kunci, nk renovate agi..msti lmbt gk leh duk..
*haidar nolong nengok jer..

mamalieyna said...

Bintangku : betoi la..kt umah tu baru ngemas kt luar..mak aih..baru perasan byk brg bila dikumpul2..kt bilik blom kemas agi tu..penat weeh.. :)

mamalieyna said...

ct_rahani : exceli tak kemas sume agi ni..this week la tungkus lumus..huhuhu..ade sesape nk volenture ke..ihiks..
*haidar nolong..?..nolong suh mama jgn wat keje ade la.. :)

mamalieyna said...

mama_umairah : ni blom smpai tahap penat gilo lagi sbb baru sesi pengenalan pindah brg2 kecik..ari sabtu ni tau la rasa yg penat gilo tu..MIL&FIL nk dtang nolong..key sket la.. :)

mamalieyna said...

suziey : ha la..but still umah sewa..umah sndiri lg nk pindah..penat weeh..
*heheh..bukan la..tudung ni rembat sblm ari tu, mahai sket..tu yg hubby bising, asek rembat tudung jer..:)

mamalieyna said...

azie : hemm pindah dkt2 area umah skrg ni gk, maklum takmo antar haidar jauh2..dia dh kenai Ibunyer skrg..still kt area Tmn Medan, PJ

mamalieyna said...

arnirina : tu la suke dok umah baru..tp tak suke nk pindah2 brang..ihiks..
*key nnti kiter ngmbik yek.TQ

hajarus said...

memang penat giler mamalieyna bab pindah ni... hajar yang baru pindah ni pun masih terase lagi kepenatannyer biler ade yang sebut bab pindah... huhuhu...

hajar pun pindah ke rumah sewa tp bukan rumah sendiri... rumah sendiri beli kat seromban tp Hubby kijer pindah2 so xdapat dok rumah sendiri... klu tak mesti best leh la renovate ape yang patut... huhuhu...

||♥Shahida♥|| said...

waaa pindah umah baru? area mn? mahal tak sewa?

mamalieyna said...

hajar : ye la kan.. dh la pindah umah sewa jer, kalo pindah umah sndiri semangat gk..
*plan nk beli umah teres area n.9 gk..leh la berjiran..ihiks..umah yg dibeli kt KL ni, umah tinggi..huhuhu..tak best kalo ank dh besar kan..takde laman...

mamalieyna said...

shahida : pindah area2 sini gk..Petaling Jaya Selangor..RM450/month..mampu agi la.. :)
nak join dok sini..? :)

♥ Reen ♥ said...

adeh pntnyer nk mgemas...
pnt gilosss....ag brg bnyk....
xpe2 ti haidar tlg mama..tlg tngok je hihihiih

umihaikal said...

waaa...pindah umh baru ea..
mesti penat giler kan..
sib baik haidar lum ade brg mainan banyak..kalo x lg penat nk punggah brg haidar..hihihi...

Mama Uda said...

memang penat time pindah umah ni.. kena angkut brg, kemas dan susun pulak... tapi mesti lebih bersemangat sebab rasa suasana baru..

oo mama pandai menjahit yer... baju kurung mama jahit sendiri ker?
memang jimat belanja kalau mcm tu.. tak payah nak upah org..

mamalieyna said...

Reen : ha'a mmg akan penat gilos la nnti..pepun sonot la nk dok umah sewa baru!

mamalieyna said...

umihaikal : ha'a..brg haidar tak byk sgt, dia tecik agi..brg mama ngn abahnyer yg banyak.. :)

mamalieyna said...

Mama_Uda: sgt tak sabar nk merasa dok umah sewa baru ni...tp tu la nk ngemas2 agi..huhuhu.. tp MIL ada nk nolong nnti :)
*jahit kecil2an jer..bleh la.. :)

rieda96 said...

hai dengar pindah pun dah letih.. sementara nak betol2 siap, complete sepenuhnya tu, silap2 makan sebulan.. mana dengan kain bajunya nak susun atur, perabutnya, pinggan mangkuknya.. pape pun..slmt berpindah umah ek.. wah.. haidar nyenyak tidur.. siap pakai baju ben10 lagi tu.. kahkahkah..bulat pipi haidar..

mamamiera said...

hmm mama pindah kemane skrg? besalah,pindah2 mane x penat.. kal0 xnak penat upah le bangla.. hehee.. haa itu tudung yg mama pakai tu merah tul ae.. kat ner belinye.. tu yg kaler pink/hitam p0n sgt cntik.tngok c0rak dia,haku kenanlah.. kat ne mama belinye? kat sa.alam corak2 dia xmenarik langsung? tp ta tau lah kat pasar tani studium.. mungkin byk k0t cntik2..

mamalieyna said...

rieda96 : ye ke sampe sebulan ker..huhuhu..camno ni..ngn si tecik tu agi nk kna layan..nmpknya kena ambk cuti la ni..kalo tak mau mkn bulan la baru siap ngemas..huhuhu..penat wehhh..

mamalieyna said...

mamamiera : heheh..bangla byk area sini..cdgn leh dipertimbangkan..ihiks..pindah dkt2 sini jer..
*lamenye tak g pasar s.alam tu..taktau la de ke tak ek.. mama beli kt area Tmn Medan, PJ ni..tp kt pasar ari khamis jer...ari lain dok pi tgk takde lak..baru nyer parten ni..warna2 pelangi gitu!