About

Thursday, July 23, 2009

JawaB Tag 2 in 1..bleh..?!

heheh..tajuknyer jadi gitu coz..
mama nk jwb 2 tag dalam 1kali jer...bleh...
sbb tagnyer lebih kureng jer..n mama pnh wat dah sebelum ni..
cuma award jer lain sket..
so kira bleh la ye...

checkitout...

Tag2 ni datangnya dari Shahida@MamaAdamHaikal ngan Arinirina@Mummy 2 Haqq..
so layannnnnnnn


1. dua2 suh paste kan award yg diberikan oleh mereka berdua...

dari Shahida.........tadaaaaaaaa...
dari Arnirina.....tadaaadaaaaaaaaaaaa....
2. utk tag dr Arnirina, dia suh tulihkan 5 fakta menarik tentang pemberi award ni..
-so nila jwpn mama - exceli mama baru dok nak kenai2 dia...so setakad yg mama tau :
a) Arnirina adalah orang Johor Bahru
b) Ada 3 orang anak dan hero2 sumenye
c) setakad ari ni, follower dia seramai 225 orang....ramai weehh...glamour gitu!
d) baru jer lepas kena operate kt breast..alhamdulillah skrg dh ok kan...
e) nampak cam peramah jer orangnyer... :)
3. ni untuk dua2 tag suh mama list down kan 10 fakta/hobi tentang diri mama sendiri..
key ni la jwpan spontan dari mama ye..(dh penah wat sblm ni, mybe ada lain sket dr yg dolu la..)
a) mama suka baca novel dan kumpul..time study dolu2..skrg non ada masa agi dah..
b) Suke tulis cerpen, pnh cerpen terpilih masuk majalah sekolah..sgt seronok!
c) Sgt sensitip orangnya dan mudah nangih..tp sejak dh ada baby ni..rasanya dok pnh nangih agi sbb hatiku sentiasa riang gumbira.. :)..lalalalala...
d)Suke melukis, pnh lukis potret anak2 buah dan lukis kartun and try antar kt majalah tp dok pnh kuar majalah..mybe sbb pakai pen yg salah kot, tak penuhi syarat..huhuhu..keciwa...wawawawa..
e) Suke menjahit a.k.a menjadi site bisnes ku dolu2..tp sejak berbaby ni..baru selai org upah..malaih nk ambk tkt takdak masa nk wat..
f) Sgt gemar makan laksa. kalau dulu2 dalam seminggu paling kurang 3x adalah wajib. Skrg paling kurang 1x seminggu yakni sejak pas abis pantang ni la..ptutnyer kena pantang 6 bulan laksa ni..tp mama dh belasah awai agi..huhuhu...
g) Suka minum teh ais...tp terpaksa puasa minum masa time ngandung ngn masa pantang... sekarang ni, tiap2 ari pekena teh ais..kalo tak di kedai, di umah..heheh..
h) Suka pada kucinng..kalo nmpak kucing mesti nak 'sweetsweet' panggil kucing tu...
i) Seorang yg pendiam dan agak pemalu gitu!..lambat sket nk mesra ngn orang..but sejak dah kerja dan berkeluarga ni dh ramah2 sket dah...ihiks...
j) Sangat merasa bangga sekrang ni coz dah ada seorang baby yang kiut dan comel..! Dulu dok bayangkan jer camno rupe baby ni dan sekarang rasa sgt bertuah dan bersyukur pada Allah atas kesempurnaan cahayamataku ini!..Alhamdulillah...
key cukup sudah 10 fakta/hobi mama kan...so takyah la tag sesapa coz..tag mama ni dah dicarca marba kan...owang tak faham nnti...but still menjawab sume soklan tag tu..just tuk tag kengkwan jer takde..lgpun rasanya ramai dah yg buat tag ni kannnn....sila anggukkan kepala anda.. :)
Selesai..lg 1 tag still utang ya..!

11 comments:

ct rahani said...

mmg akak nih berseni orgnyanye yer.. pandai jait.. lukis.. tulis cerpen.. huhuhu.. sonoknya klu sy pun berseni cam akak.. hehehe..

*Azie* said...

wah best nie dapat taq & award..

umihaikal said...

waa...akk ni pandai la..mcm2 leh wat erk..jahit,lukis,wat cerpen..jawab tag 2in 1..? ok gak..senag..sekali gus jer..hihihi.

mamalieyna said...

ct rahani : hemm sikit2..tp tu la minat lbh pd seni tp smbg blajo ambk course Kimia..camno tu...?.. :)

mamalieyna said...

Azie : nak ke kena tag..?..heheh..best ni ada org volenture..nnti kite kasi tag, ada lgi satu!tungguuuu...

mamalieyna said...

umihaikal:itu ler..skrg kurang ada masa tuk tu sume..kena lbhkan famili...tnggu anak dh besar la smbg balik..ihiks..

MY HEART said...

Ai pun ada tag u mamalieyna ahaks!

arnirina said...

mekaseeyyy...

mamalieyna said...

my heart : key dh pi jengah tengok..nnti kite ambek ek..tq

mamalieyna said...

arnirina :same2.. (")

||♥Shahida♥|| said...

huhu...hutang dh jeles yer..ekekke