About

Monday, July 13, 2009

HasIL JenJalaN di PasaR MaLam..

hehe..tajuk n3 diletakkan begitu krn..
dua kali pi pasar malam..ade jer benda dibelikan utk haidar..
huhu..abah skrg so excited nk belikan haidar menan..
dan buku..
hemm mama ngikut jerlah..
semalam ke pasar mlm lagi (dekat je ngn umah...)
sebelum tu ada gk gi..ari Khamis rasanya..
kt area umah mama ni psar mlm 5kali seminggu..
tp lokasi berlainan la..tp sumenyer dkt2 ngn umah jer...
so apalagi, tokleh jln jejauh, pasarmalam ni pun jadilah!

key la berbalik pada tajuk asal..
apa yg mama belikan utk haidar..?!
of course la menan n buku sprtimana dh citer kt ats kan..
abah yg suke no la nak belikan..
sbb bila di acu2kan kt haidar, dia akan tersenyum2 dan terlonjak2..
mcm suke ngn benda2 ni..so jdnye belilah..

Nilah antara koleksi nyer..:

Pic 1 : Haidar with UPIN..ni mama yg berkenan sgt nk beli dan haidar so suke la time tu..
tgk la wajah2 ceria dia..skrg teman tido haidar..UPIN la!

Pic 2 : Haidar with buku pertamanyer..Mengenal Binatang!..Abah yg ye2 nk belikan. haidar bukan tau lagi..!
see yang haidar tau..benda berwarna-warni, die sgt suke..harus dicube dgn lidahnyer dulu.. :p...
Pic 3 : Haidar with Keretapi...dan Rabbit bellon..ni...abah gk yg nak sgt belikan..
haidar nengok jer..so suke gak..! :)
exceli..topi yg dipakainyer tu pun hasil dr pasarmlm gak.. msa dok jenjalan di pasar tu..kwn2 abah culik haidar..ambk bwk jln2 di pasar..pusing2..msa mama ambk balik tu..diorang kasi topi ni skali...tp sedikit besar topi tu..tunggu haidar beso sket la ye sayang...! Nak pulak dia kali ni kalo yg dukungnyer tu aweks..tak nangih lak wlupun mama takde disisi..ape maknanyer tu..ihiks..

Masa jenjalan kt pasar, ada la yang menegur..haidarku sudah kuar dr perut?.. hehe dulu jumpe diorang time haidar msh dlm perut mama.. ada ka diorang kata haidar ni babygirl.. huhuhu.. selalu sgt org tegur gitu..nape ek.. haidar looks like a baby girl ke..mama nengok takadelah!..cuma mgkn sbb muke haidar yg suke senyum tu..manis je nmpak.. ihiks..

Okey tu jela hasil jenjalan ke pasar malam..kalo g lg pasarmalam ni, harus ada lagi barang tuk haidar..slbm balik, smpt abah snapkan satu pic mama n haidar berlatarbelakangkan "Pasar Malam"..(exceli petang masa ni..itu yg cerah jer lagi..)

22 comments:

mamamiera said...

ecewahhh.. dah lame mama x inteprem.. asik je pic haidar..
byknye menan haidar.. kasi sket kat adi bleh..?

EIJAM'S FAMILY said...

muke haidar sebijik bulat cam muke ipin..huhuhu..mamalieyna jgn marah gurau jerk..

EIJAM'S FAMILY said...

muke haidar sebijik bulat cam muke ipin..huhuhu..mamalieyna jgn marah gurau jerk..

EIJAM'S FAMILY said...

muke haidar sebijik bulat cam muke ipin..huhuhu..mamalieyna jgn marah gurau jerk..

ct rahani said...

byknya menan haidar.. kemain seronok dia kan..

mamalieyna said...

mamamiera : heheh..sesekali must interframe mamanyer..baru blog ni ceria sket! ihiks..
adi kan ade menan kakak miera.. :).. menan ape ek kakak miera..

mamalieyna said...

mama umairah : ala mama pun kate bende yg sama masa mula2 beli..ihiks..dua2 kepala botak!

mamalieyna said...

mama umairah : ala mama pun kate bende yg sama masa mula2 beli..ihiks..dua2 kepala botak!

mamalieyna said...

ct_rahani : ha'a sgt seronok die..! mama tgk die pun sonot juge..!

mamalieyna said...
This comment has been removed by the author.
*Azie* said...

ni pasar malam kat mana?paya jaras ker?mcm familiar jer...klu paya jaras nnt leh jumpa

[-suziey-] said...

waa comelnye upin...eh sama la haidar gelak ngn upin tu..ekekek:D

mamalieyna said...

azie : takla..kt tmn medan, petaling jaya..sini ramai melayu, tu pasal kerap ada psr mlmnyer..dkt2 lak tu.. :)..

mamalieyna said...

suziey : ihiks..ha'a sama kan..tu pasal haidar suke..geng dia tu..

Fara_Adura said...

Ngengenge..comei aje upin haidar eh..Fara pon kenan tengok..hehe..:)

Memang kalo nengok menan, suma rasa nak beli kat anak kan. Seb Sofea menan die tak bape reti nak men coz jarang beli kan.. tapi kalo g pasar malam.. dari jauh da tunjuk2 belon 5 hengget 1 tuh..hehe..

umihaikal said...

waaa...ade upin la..pandai tgk buku dah ea..mesti suke tgk yg kaler2 tu kan..mcm haikal..tgk yg berkaler..suke dia..

mamalieyna said...

Fara : heheh..mama nyer yg lbh2 berkenan ngn UPIN/IPIN ni..kalo ikut ati nak jer beli IPIN skali..tp bazir jerkan.. :)

dh besar sket tau la nk meminta2 ni..sape yg ngajo dl..?! :)

mamalieyna said...

Umihaikal: yola suke die nengok bende berkaler2 ni.. :).. ape lagi belikan la satu UPIN@IPIN kat Haikal..mesti suke die..!

rieda96 said...

suka la tengok baju tidur haidar yang tangan dia belang2 tu.. cantik.. auntie ni suka belang2. geram la tengok haidar.. cam nak cium2 jer..

Mama Uda said...

hihihik.. takut tengok muka ipin tu.. baby haidar tak takut ke?

mamalieyna said...

rieda96: ye ke..pantang tgk belang2 ek..suke ye.. haidar pakai je apa yg mamanyer pilih, suke gk belang2..saiz bju 6-12bulan ni..haidarku cpt mmbesar, itu yg beli saiz beso.. :).. cheom la haidar suke..!

mamalieyna said...

Mama_uda: haidar lg suke sbb UpIN tu cam senyum kt die..die pun teruja sama!..ihiks..