About

Tuesday, July 7, 2009

Haidar & WaLker..

Alkisahnyer ari sabtu lepas..ibu amzar a.k.a mak sedara haidar a.k.a mamanyer sister dtg umah jap, antar walker utk haidar..
sbnrnye tu walker amzar dl tp amzar tak guna sgt ..
die tak suke duduk dlm tu..
so dgn kondisi walker yg msh elok dan cun lagi tu..
ibu amzar dgn bermurah ati bg kt haidar laa..
best2.. mama beli satu jela lagi utk letak umah ibu haidar :)
Dlm usia haidar baru 3 bln setengah tu..
rasanya tak sesuai lagi kan..
tp mama gagah gk nak letak...
sja nk praktis kasi kaki haidar brtmbah kuat..
mmg haidar suke sesangat la..sbb dia leh tolak kakinyer..
dan walker tu bergerak..
dan lagi sbb ada menan kt depan mata die tu..
tp tokleh lama letak die sbb lama nmpk cam haidar kepenatan jer..
abis nak ditanduknye menan depan die tu..ihiks...
sowi sayang..mama ni cepat no la nk suh anak mama berdikari..
ciann...

key..layan jerlah pic haidar yang ceria pada mulanye ..
dan nmpak kepenatan pd akhirnyer..ihiks...
syomel..syomel...

Ni satu lagi pic yg suke mama nengok..beso sket...yg atas tu dicombine dh jd kecik...sedikit blur..sbb haidar dok tak diam...

p/s : bila usia sebenar yg sesuai baby dok dlm walker yer..?..hemm..

20 comments:

♥ Reen ♥ said...

Alaaa comelnyer haidar...
suke yea dok dlm walker...
kuat kaki die ye mama

♥ Reen ♥ said...
This comment has been removed by the author.
nfaw83 said...

comei haidar..tp x sesuai lagila dudk lam walker..sebab saya penah jumpa dgn dktr dan dia x suggest letak lg dlm walker walaupun kepalanya keras..dlm 5-6bln oklah kot..

ct rahani said...

wah sonoknya dia duk lam walker.. tp rasanya terlalu awal kot nk letak haidar lam walker.. tulangnya x cukup kuat.. biasa usia 5 month++ gitu baru sesuai letak..

umihaikal said...

uik..sukenye dia duk dalam walker tu..tp xsesuai g la..org katanti panggang dia sakit..hihi..tgu 5bulan leh kot..tgu lg 2 bulan ye haidar cayang..:)

||♥Shahida♥|| said...

eleh tomeinya si kecik nih..
haikal 7 bln br kasi
kedekut tul mama dia ...
eeeeeeeeeee

rieda96 said...

ikut baby gak la mamalieyna, kalau dia ok, kuat, kita lebh letak dah, cuma tmbah letak bantal ker apa. anak2 saya pun awal saya letak, 4 bulan lebih. nanti dia cepat berjalan tau..

Farasela said...

comelnyer duk dlm walker...okay le kalu dah 8 bln duk dlm walker...mesti haidar suker toy tu...menarik..

mamalieyna said...

Reen:hehe..mmg suke no la die..kuat bleh tahan la sbb siap bleh bgerak walker tu, tp itu la tak bleh lelama

mamalieyna said...

nfaw83 : hehe..dah agak dah..tp saje je suke2..suke nengok haidar mmcuba sesuatu yg baru..tak nyabar2 mamanyer :)

mamalieyna said...

ct_rahani : setuju2..tp saje je nk test..ihiks..

mamalieyna said...

umihaikal : ha'a la..tkut gk skit pinggang die kan..die bukan tau nk bgtau kt mamanyer..

mamalieyna said...

Shahida : akak ni excited sbb brg free org kasi..harus dicuba awai2.. :)

mamalieyna said...

rieda96 : itu la nmpk die cam kuat jer..sbb die cam cpt bljr sume benda..tp lg elok tggu sebulan lg kot baru letak betul2..skrg ni letak mmg alas bantal blkgnyer..

mamalieyna said...

Farasela : haidar baru 3 bln setengah la.. awal lg kan..sje cube2..
mmg suke no la nmpknyer die..main ngn toy tu ..

EIJAM'S FAMILY said...

amboi2 bergumbira yerk si haidar nie... mama lieyna i dulu letak masa umairah nak dekat 5 bln...

mamalieyna said...

mama umairah : ye ke..sume rata2 ckp dkt 5 bulan baru letak kan...huhuhu.. nmpk sgt mama ni jns tak nyabo2.. haidar baru 3bln setengah :)..

mamamiera said...

ya allahh.. cptnye budak ni dah naik walker.. si adi,meniarap p0n xlepas lg mamaliena.. zai tng0k si adi ni lmbat tau kal0 nk dibandingkan dgn akk nye dulu faster.. ni tng0k kwn adi dah bleh nek walker ishh xbleh jadi.. mummy harus latih tubi kat adi gaks..

mamamiera said...

tp kann sy0mel la cgt2 haidar yg mule2 nek walker.kemain hepi senyum.. pehtu siap tanduk2 menan tu alaa cian dia.. l0m reti sgt smpikan letih ye..

mamalieyna said...

mamamiera : go adi go..ihiks.. harus latih bertubi2 adi tu, kasi saingan sengit sama haidar.. lain anak lain progressnyer..pandai la adi tu nnti..
adi saje takmo tnjuk pndai awal2.. :)..nnti akak miera jealous..!