About

Tuesday, July 28, 2009

HaidaR Berkenankan SesuaTu Di RumAh Baru..?!

waaa..3 ari tak jenguk blog rasa cam berabad lamanya..
hahaha..terover laks..
hemm exceli bz dok pindah-memindahkan brg2..
kan mama pindah umah ari sabtu lepas..
sungguh2 memenatkan...huhuhu...
MIL&FIL ada dtg nolong..
ari sabtu diorang sampai sini, isnin pagi balik pontian smula..

sesi ambk mengambik gambo pun non ada..
sbb terlalu concerntrate nak siapkan kerja cepat..
wlupun mama tak ngangkut brg, tp yg ngemasnyer of course la mama terlibat...
penat weeh pindah umahhhh...!!!!!
mama ambk cuti isnin semalam but still tak abis2 agi ngemas..huhuhu..


k, back to the tajuk..

apa yang haidar berkenan kt umah baru ni..?...
heheh..saje je nak story mori kt sini..
nk citer hal lain non ada idea agi...
cam lama sesangat jer tak post entri, so pepagi ni post la 1 entri sempoi ni...
mama perasan, haidar berkenankan benda alah ni...


tadaaaa...
Haidar said : eheh..ada benda baru la..menan apakah itu..?..tinggi semacam jer...

Haidar said : mama..apa benda ni..'DaDa' nak petik la..mama tolong la petikkan..

Haidar said : hemm mama taknak ambikkan..DaDa tengok jerla..cam best jer kalau bleh petik ni!

Haidar suke lalu dan tengok pokok bunga mama tu..

pokok ni dr umah lama lagi...but...

baru kt sini haidar perasan..dan asyik nengok jer...
mgkn sbb sblm ni agk tersorok..
kali ni terpampang dpn dia..
sedikit teruja dan 'ralit' (leka)... haidar dibuatnyer..
bila perasan mama ambk gambo, dia pusing jap..
pastu nengok semula...
hemmm apa yg dia dok perhatikan sgt taktau la..
mybe bunga tecik2 yg berwarna tu..menarik perhatiannya..
harus dipetik jugak kalo bleh capai tu...huhu..
pepun kena dok perati jugak die ni naik walker..
kang dilanggonye abis pecah la pasu bunga mama tu...
but skrg haidar naik walker dlm kelajuan yg minima lagi..
masuk sebulan agi, harus la berjaga2..kan kawan2.. :)
abis 1 kesah ttg haidar di rumah baru..adios...

30 comments:

||♥Shahida♥|| said...

WAA..dh pindah umah br eh...sukanya dada

hajarus said...

selamat menjalani kehidupan dirumah baru... hehehe...

mamamiera said...

bestnye d0k umah baru kan..
dah pandai haidar tng0k mende warna warni.. mesti pandai gak nak capai2 kan..

rieda96 said...

selamat berpindah ke rumah baru.. jaga2 haidar tu.. kemalangan boleh berlaku kat mana2 kan..

rieda96 said...

tag mamalieyna nanti saya jawab yer..

mamalieyna said...

shahida:heheh..dada mmg sgt suke..lebih luas kawasan utk dijajah olehnye.. ihiks..

mamalieyna said...

hajarus : tQ..best..suasana baru!

mamalieyna said...

mamamiera:kalo dok dlm walker tu tk sampai la nk jangkau..tggu la tgn panjang sket .. abis la umah takleh nk berhias bagai..ihiks..

mamalieyna said...

rieda96: ya2..harus beringat selalu..dia lak mkn sonot explore sume tmpt ni.. :)

umihaikal said...

waaa..best nyer dah pindah umh baru..mesti penat erk..uiks..haidar dah pandai pakai walker ea..syoknyer..haikal xpandai grak lg..duk tmnung je dlm wlker xgrak2..wuwuwu...

[-suziey-] said...

hohoho..dh pindah dh..waaa haidar sgt suke smaa itu munga..hehe..xlama la tu..ready je la yek:p

naurah makwa said...

hehe..akak,naura takut pasu bunga tu tak panjang jer hayatnya..

mamalieyna said...

umihaikal : haa tu la makin hebat kakinyer menolak2 walker tu..sume tmpt nak diterjahnyer.. :)

mamalieyna said...

suziey : heheh..lgsg tak kasi can mamanyer nak berhias bagai umah tu..nak kena sorok la itu munga pasni nmpknyer..

mamalieyna said...

naurah : akak pun dok pikir gituh.. sket masa lagi time mamanya tak nmpk, terhumban jugak pasu kesayanganku itu! :)

Mama Uda said...

mula2 haidar usha2 pasu tu... lama2 naik geram.. mesti nak tarik... bahaya tu.. takut nanti terhempak pulak..

mamalieyna said...

Mama Uda : ala ye ke..kemungkinan gitu ker..mama baru nak melawa2 umah baru ni..huhuhu.. :)

nza said...

wah, pindah umah br..mmg sronok ttp bak mengemas tu yg siksa ckit....slamat brkemas le ye...

nza said...

wah, pindah umah br..mmg sronok ttp bak mengemas tu yg siksa ckit....slamat brkemas le ye...

mamalieyna said...

nza: hemm tu la tak habis2 ngemas ni..terasa brg2 cam byk lak bila berkumpul sume.. ihiks..

Yulia said...

dah pindah umah baru ye? syoknye...da pakai walker sekarang ek?

NURA said...

salam sobat,,aiih HAIDAR terpesona tampaknya sama bunga di guci hiasan baru ya....tapi awas hati-hati bisa ditarik HAIDAR nanti pecah gucinya,,,,

mamalieyna said...

yulia : mmg syok..syok dok ngemas tak habih2..ihiks...pepun mmg best suasana baru.. :)
*heheh dh berwalker haidar, sgt sonot travel sana sini..

mamalieyna said...

Nura : iya..harus perhatikan dia selalu..sayang bangat kalo pecah itu guci.. :)

EIJAM'S FAMILY said...

awas ler lieyna..kena jaga2...

mamalieyna said...

Eijam's Family: yez harus berjaga2..huhuhu..@pilihan yg ada..alihkan pasu bunga tu..

ummuabdullahsyaakir said...

Haidar tu nmpak macam nak aim pasu bunga tu,rsanya akk kna hati2 lps ni,klu dia dh pndai maunya ditarik pasu tu.

Selamt dtg ke rumh baru yea kak.kalau sempt akk baca surah Albaqarah sbgai pndidng utk rumh baru akk tu yea

mamalieyna said...

UAS : hehe... mmg ler..itu gaya aim semacam jer...riso gk akak ni, cam nk kena alih jer itu pasu.. :)
*tQ mengingatkan, Insyaallah..

♥ Reen ♥ said...

beshnyer dah pndah umah baru haidar muka teruja hihihi cute
dah lme x follow n3 akk rase dh tertinggl perkembangan haidar tomel bz la hihihi...

mamalieyna said...

Reen : mmg teruja + geram nk ngmbik tu..malangnya tgn masih tak smpai..
*takpe2 pelan2 kejo..akak tiap2 ari kalo bleh nk ada n3 baru.. sgt gigih ni.. :)