About

Wednesday, July 29, 2009

AktiViTi HaiDar Di RuMah..

Heheh..ada 2 n3 tuk ari ni..best2..

Haidar sebenarnya ada byk aktiviti bila dok di rumah bersama mama & abah..
(lebih banyak masa ngn mama la coz abah sllu kuar keje awal balik lambat..)
tp kt sini just nk kongsi salah satu aktiviti haidar..
yaitu main2 ngn 'keretapi'nyer..
haidar sgt suke stp kali mama 'on' kan keretapi ni..
dah pandai anak mama ni main ye...
sgt leka dan kengkadang excited bila nengok keretapi tu bergerak...
time macam ni kalo nk tinggai pi masak ke..
atau wat pape leh la..

so..pape pun layan jelah video ni...
haidar bermain dgn 'keretapi'nyer... (main ape..nengok jerla..ihiks...)

video

Ni lak just gambo selingan..setelah sesi bermain ngn keretapi selesai..
(mama suke snap gambo haidar ni, coz stp kali acu camera or hp tuk snap..mesti dia akan tersenyum lebar..i like..!)

p/s haidar ikut mama la tu suke senyum, seb abik tak ikut abah yg mukenyer serius jer...heheh..


30 comments:

[-suziey-] said...

tomeynye haidar...masuk la contest,,..hehe

naurah makwa said...

haidar dah ada train sendiri la..boleh tumpang?

~mama danish~ said...

cutenyer dier!!! abg danish tumpang naik keretapi bley???

nnt haidar singgah ambil abg danish kat umah yer...

♥Azie♥ said...

geram tgk muka kiut

EIJAM'S FAMILY said...

ciut.. suka senyuman die tue...

umihaikal said...

tomeyla haidar cenyum..eee..syoknyer ade keteapi..nk cari tuk haikal la..hihihi..

mamalieyna said...

suziey : tgh nunggu contest anjuran Pn suziey la ni..coz why..of coz aQeel takkan join kan, of coz la haidar berpeluang tuk menang kan...ihiks..

mamalieyna said...

naurah : ha'a..haidar sgt suke, apa lg nak numpangkan orang...ihiks..

mamalieyna said...

mama_danish : hehe..nanti haidar singgah ambk abg danish yer..naik train jimat duit...

mamalieyna said...

azie : heheh..mamanya ari2 geram..

mamalieyna said...

Eijam's Family : Mama dok train kasi senyuman menawan cenggitu...ihiks..tQ

mamalieyna said...

umihaikal : cari jgn tak cari...baby sgt suka menan cenggini..leka dia dibuatnye.. :)

rieda96 said...

hahahaha.. lucu tengok gelagat haidar.. bila dekat train tu dengan dia, dia tegakkan badan. msti geram tu.. huhuhu..

NURA said...

salam sobat,,asyyiikk benar Haidar ,,sudah mainan kereta api,,saya ingat waktu anak saya seusia Haidar,,,sama ,suka kereta api juga.

nza said...

cumelnya...ummuahh!!!!!

mamalieyna said...

rieda96 : hehe..mmg geram la tu agknye..itu yg kdg2 terjerit2 die..geram tak dapat ambk tu..

waluyo said...

imut kali putranya...gemesin....

ct rahani said...

so cute.. budak2 baya haidar mmg suke senyum.. time2 camni la leh amik gambo bebyk.. hiks..

mamalieyna said...

NURA : hehe..memang baby seusia haidar ni gemar permainan macam gini agaknya.. :)

mamalieyna said...

nza : tQ...muaaahhh too from haidar :)

mamalieyna said...

waluyo : waa bahasanya kita ngak faham.. :)

mamalieyna said...

ct-rahani : memang..hari2 ada je gmbo disnap, pastu simpan lam lappy :)

hajarus said...

alololo... tomeynyer haidar... auntie hajar nak sayang cikit boleh... muahhhhh.... eeiiiii.... geram tengok.... hajar memang sker baby mamalieyna....

mamalieyna said...

hajar : hehe..itu la stp kali jenjalan kan mesti ada jer org cuit2 & tegur dia...tp haidar lebih suka kalau kanak2 yg tegur, dia akan senyum seindah suria..pastu siap sembang2..kiut jer...ihiks..

mamamiera said...

comel sgt.. suke tng0k haidar senyum,kiut.. pandai lak tu teng0k mama nye snap dia.. huuu adi xreti p0n.. adi ngan ayahnye je senyum2 ketawe2 n crite2 lg.ngan mama senyum jek.. penat zai wat muke pelik tp adi suara ilek,senyum2 je.. peh tu adi kan malaslah nk meniarap.meniarap bl0m lame dah nanges2 mntak angkat.. tp haidar bleh angkat badan lg.. huu jelez mummy..

ummuabdullahsyaakir said...

aduhai..manisnya Haidar senyum...acik tengok pun cair tau ^_^

PadNani~~{@ said...

soo sweet Haidar senyum..sejuk auntie melihatnya:)) mmmuuuaaahs

mamalieyna said...

mamamiera : slow2 la zai..adi saje nk test tahap kesabaran mummy nyer tu..heheh..dia lebih ramah ngn ayah sbb nk kasi mummynyer jeles..hehe..ye ke..
*mgkn awal2 dl zai yg nolong dia tiarap kot, itu yg dia dok mengharap jer org nolong..biarkan jer dia usaha sndiri..haidar ni sume benda dia cam advance sket, dr sejak lahir lg org ckp dia cam bby dh besar..ari pertama pun asyik celik je mata tak mcm bby2 lain..toh ler..sabar ye, pelan2 nnti adi tunjuk skill kt mummynyer.. :)

mamalieyna said...

UAS : ihiks..itu belum nak dare sebaya dia nengok kan...heheh..tokleh dia nk jd ustaz..pandang bwh jer kalo nengok pompuan.. :)

mamalieyna said...

PadNani : Itu yg wat mamanye merindui senyuman manisnye tu setiap hari... :)
*muaaahhhs too from haidar ... :)