About

Monday, June 1, 2009

TunTut JaNji minGgu LePas..

Patutnya ari khamis lepas lagi abah tunaikan janji die nak bwk mama n haidar jenjalan..sbb abah yg janji cenggitu kan..tp malangnye sehari sblm tu abah dh demam+sakit kepala yang melampau..bak kate abah, skt kepala sgt mcm kepala nak pecah!.. mmg sian tgk abah time die demam+sakit kepala tu, smpaikan nak lyn Haidar pun tak terdaya masa tu..nsb la tak berjangkit ngn mama atau haidar..2 hari jer dmm, pastu dh ok..so sabtu tu lepas abah balik dari keje (tengahari), abah bwk la mama n haidar kuar..tapi bkn la jenjalan mkn angin ke apa, jln2 pi beli brg dapur daa, almaklum dah masuk bulan baru, brg2 dapur pun dh abis..takpe lah janji dpt kuar hirup udara luar.. kali ni kuar jenjalan, haidar takla tido jer sbbnye die dh besar sket..ada masa terjaga..dan bila terjaga, mana nak dok diam dlm stroller..terpaksa dukung, apalagi..abah la mangsanyer..nsb time die jaga tu dah nak abis soping..buat pertama kalinyer mama tak soping baju untuk haidar..hehe..bkn tak tgk baju baby tp takde yg berkenan..biasa jer kat tesco tu..takde sale ape2 utk baju baby. Tapi kali ni mama belikan mainan utk haidar, utk merangsang minda.. mainan bergantung2 tu…chomel syangat..Haidar pun suke..

Pas soping, mama n abah singgah minum jap, haidar berjaga time tu..penat pegang jer, mama baringkan haidar ats meja mkn tu..haha..jgn marah ye sayang..penat la mama.. Haidar pun ok jer mama tgk berbaring ats tu..bleh senyum2 n ajak sembang lagi..bgs anak mama.. :). Sempat mama snap sekeping 2 gmbo haidar ats meja tu..hehe.. syomel anak mama !


Kuar kali ni tak lapo sgt sbb baru pas makan tengahari kt umah, so minum jerlah..apa lagi minuman faborate mama, teh ais la ! dan abah.. kopi ‘o’ ais..langsung takbest rasanya…


Ni sja nak selit gambo haidar ber’spek mata’kan spekmata mama..ihiks..cam ‘castelo’ junior jer..

Ni lak mainan yg mama belikan utk haidar tu..next episode mama selitkan story haidar main mainan ni ek..layannnn…

6 comments:

[-suziey-] said...

akhirny dpt gk haidar jln2..ekek:D tp kan ms aQeel 2 bln..kita xbw jln2 kuar..even dh abis pantang..dia dh masuk 3 bln dh beso sket br bw jln..ehehh:p

hajarus said...

tomeynyer haidar

naurah makwa said...

huhu..baik la haidar ni..tak nangis pun..akak bagi haidar breast feeding ker?

mamalieyna said...

suziey : yeke.. mama bwk haiadr bejln pun tmpt ber'aircond' jer..riso gk tkt baby xselesa ngn env. luar..tmbh2 musim pns skrg ni kan..

mamalieyna said...

hajarus : tQ..dh besar sok lain lak rupa dia ni..

mamalieyna said...

naurah: key la setakad ni kalo bwk jenjln..tak meragam sgt.. 2,3 ari ni lgsg dia dh taknak nyusu bdn dah..taktau nape..susu ada lg. bfore this mmg bagi n dia minum jer..dh besar kot, dh tau beza..