About

Tuesday, June 23, 2009

TiNggaL KeNangaN

ape yg tinggal kenangan sbnrnyer..?...
alkisahnyer mama ngemas2 la bju haidar awal pg sbtu ari tu..
asingkan bju yg dh takleh pakai sbb sudah kecik..
almaklum haidar ni agk tnggi jgk bbynyer.. ihiks..
ada selai, 2 baju lgsg tak smpt pakai (bju yg org kasi dlm kotak..)..kecik sgt..
ada selai, 2 baju lak yg smpt pakai skali jer..
yg frust tu romper mama beli memahal (tak la mahai sgt kan..)..sekali jer smpt pakai..
sbb saiz newborn..
skrg ni kebanyakan yg bleh pakai saiz 3-6bln ngn 6-12bln..
bila soping skrg pun mama beli saiz besar spy leh thn lama sket..
Haidarku cpt panjang! .. :)

ok, back to the story..exceli dlm dok ngemas tu..jumpela satu bnda alah ni..
apa dia......

tadaaaaaaaaaaa....






kini tinggal kenangan sudaaaa...haidar dh tak suke isap lagi ..puting 2 dlm bekas tu smpt la haidar rasmikan msa umur dia seminggu cenggitu.. sampai la umur dia sebulan setengah...puting warne ijau single tu tak smpt rasmi kan pun..mama beli tuk tgglkan kt umah ibu...bl mama tnya, ibu ckp dia tak kasi pun kt haidar sbb haidar bkn jns nangis..wat pe nak bg..nnti gigi tak cantik....so, bermula dr situlah haidar dh tngglkan terus putingnyer tu..dulu masa umur dia seminggu, mama ksi sbb mulut die asyik muncung2 jer wlupun dh kenyang nyusu..mama sumbat la ngn puting tu..biar dia isap puting jer.. ihiks..but akhirnya di awl usia sebulan setengh dia dh berpisah ngn puting dia tu...kira ok la kan...lagi mama sukeee! layankan je gambo haidar berputing ni.. ihiks..


gambo berputing ni msa haidar dlm pantang kt kampung@kedah..

10 comments:

*Azie* said...

bagusla xisap puting....nnt gigi cantik

[-suziey-] said...

rindu je tgk brg2 baby n masa ank baby lagi kan:D

hajarus said...

A'ah la mamalieyna... bagusla haidar xisap puting.. nanti gigi cantik... senyum pun nampak cantik jer...

mamalieyna said...

azie : ha'a hopefullly giginye jd cntik..

mamalieyna said...

suziey : yola...tp kena sabo, tggu 1st baby besar sket.. :)

mamalieyna said...

hajar : skrg takde gigi pun senyum cntik ape..ihiks.. ade gigi lg la cantik kan.. :)

Diary Daniellia said...

anak awak Haidar mcm anak sy la, nmpk iras2..sbb sama-sama baby boy kot...tahniah sbb dah jadi ibu kpd baby yg sgt comel..

mamamiera said...

oh yee.. dah pnjang ye haidar.. brape cm? kot kalah si adi saye..
hmm haidar dah x isap puting.. t0l ke? camne carenye dia bleh lupe kat puting tu..?

mamalieyna said...

Daniellia : ha'a kite dh view ..bby danise ada iras la ngan haidar..

mmamalieyna said...

mamamiera : skrg ni tak ukur lg la..ms 2 bln dl 61cm.. khamis ni checkup haidar 3 bln..nnti kite update haidarnyer ketinggian.. nk lwn adi :)
--camtu jer tgglkan puting..dh dok umah ibu die tak kasi..jdnya terus la mama die pun tak kasi ms kt umah.. ok je die..