About

Sunday, June 21, 2009

Hari AHad

kalo smlm penuh ngn aktivi jenjln, ari ni..just dok umah jer sbb abah kena keje..seawal 4pg dh kena bgn..huhuhu.. cian abah..

oleh kerana itu, mama dok umah dgn aktiviti di rumah jerlah..cam biasa ngemas, bsh baju, masak, lipat kain yg menimpun hasil basuhan pada hari semlm...dan melepk ngn haidar... abah balik kul 2 camtu, so kenalah masak tenghari..seb baik haidar ketiduran agk lama pd pagi mmbawa ke tengahari..leh la mama wat keje ngan aman...

huhuhu..banyaknyer kain nak lipat...
...dan bila haidar terjaga..mama susah nak wat keje dah..sbb haidar skrg nak kena diselia dan diperhatikan jer..sbb haidar suke sgt nak niarap..asal letak jer nak niarap...pastu lama2 mula la lemas sbb tak larat nak tahan kepala die.. itu yg bahayanyer tggl lelama.. pepun mama conot sgt jaga anak mama ni..sbb haidar syomel!


tengok la haidar tu, makin suke isap 2 jarinya skrg ni..ikut prangai abah wktu kecik2 dolu la tu..tp abah dl isap jari telunjuk ngn jari tengah.. haidar jari manis ngn jari tengah!.. anak abah betoi la...
oh ye! td pas mkn tenghari, tetiba je ada org bagi salam..tgk2 ibu haidar ngan anknyer (kak manjae- drjah 5).. ibu ckp kak manje yg beriya2 nak dtg..sbb teringatkan haidar.. hari biasa tu, time haidar di rumah ibu..kak manje takleh main lama2 ngn haidar sbb dia sekolah..itu yg dtg ari cuti ni.. siap ajak nak bwk balik...kak manje ni mmg suke bdk2..
okey tu je la aktiviti ari ahad..ingt nak pi pasar mlm lagi, sbb smlm brg yg dicari tak dpt..tp abah bantai tido jer ni..maklum pnt keje dr awal pg kan... huhuhu..tunggu pasarmalam ari khamis la pulak!

8 comments:

*Azie* said...

banyak nyer baju...azie pun byk jugak xsempat nak lipat xde masa...skrg masih di spital

naurah makwa said...

banyaknya baju nak dilipat..naura paling tak suka lipat kain..jemur kain suka..haidar makin berisi la..cute..bila la nak mai tgk haidar nih..

hajarus said...

banyaknyer baju.. tengok baju mamalieyna teringat baju hajar kat rumah... same banyak yang masih lum berlipat.... rumah pun macam tongkang pecah lagi... huhuhu... xpe sambil2 tengok tv leh lipatkan mamalieyna...

mamalieyna said...

azie : biasa la ibu2 bekerja ni..time ari mggu menimbun baju nak basuh n lipat..

mamalieyna said...

naurah : tu la naurah, akak pun gitu..tp takde maid, tpaksa wat sndiri.. husb rajin nolong basuh bju je, lipat die pun mls..

mamalieyna said...

hajar : akak pun sllu lipat time tgk tv je.. tak la trsa sgt boring lipatnyer..

EIJAM'S FAMILY said...

comei2 die hisap jari..geram yerk..rindu nak bau baby

mamalieyna said...

mama saidatulnisa : bestkan bau baby..time dia baru bgn tido pn wangi sangat..!