About

Monday, June 1, 2009

ChecKuP 2 BulaN HaiDar

Exceli citer ni agak basi sket la, sbbnye minggu lepas (ari khamis) sebenarnyer mama bwk Haidar untuk checkup 2 bulan, cuma tak sempat nak story kt blog jer.. Mama bwk haidar checkup tmpt mama g checkup ngandung dulu, dkt je ngn umah. Sebenarnya Haidar dh cecah 2bln 13hari masa checkup tu, diorang yang kasi date cam tu, so ikut jerlah. Susah jugak bila Haidar dh besar sikit ni, bukan pe..nak tunggu giliran tu la..lama pastu haidar ni taknak dok dlm stroller kalau dia tak lena betul skrg ni, jdnya mama la terpaksa riba jer, pastu kasi abah dukung jln2.. pastu pas balik kt mama riba..lama2 tu barulah terlena, dh lena baru leh masuk stroller…
Haidar kena cucuk untuk 2 bulan, time kena cucuk tu, Haidar jap jer nangis..masa jarum tertusuk kt peha dia, pastu terus diam, mcm tak sakit jer anak mama ni.. Nurse kasi ubat gak, standby incase takut demam.. mmg demam pun, Ibu die bagitau masa mama ambk Haidar pas mama balik keje, balik umah terus mama kasi ubat tu..alhamdulillah malam tu terus ok, tak demam lagi.

Ni ler result checkup Haidar, mama masukkan sekali data masa umur Haidar baru lahir dan umur sebulan, leh tgk progress nyer,

MASA LAHIR
Berat : 3.62 kg
Ketinggian : 53 cm

UMUR SEBULAN
Berat : 4.35 kg
Ketinggian : 57 cm

UMUR 2 BULAN
Berat : 5.45kg
Ketinggian : 61 cm

Wahh..hampir 2kg berat anak mama naik dlm tempoh 2 bulan ni yek.. bagus2..

Ni saja mama snap Haidar tgh tido, sian anak mama, mama lupa bawak bantal, ada selimut..takper…layannn…

2 comments:

[-suziey-] said...

umangaih..semangt nye haidar..2 bln dh 5kg +..hehehe:p tomeyy...

mamalieyna said...

suziey : mama lum kasi mknan sampingan lg, minum susu jer..plan ingt nak kasi la mkn..kurang sket die mnm susu..