About

Thursday, June 18, 2009

130609 : Ke RumaH baRu + aCaRa jenJalaN

ok..ni nk smbg balik citer cuti2 malaysia di Johor..
mlm pas mkn2 hasil belanjaan my FIL aka Tok Ayah haidar..my SIL terus balik ke umah diorang kt JB..dan kitorang plan nk ke sana esok pagi..
jd maknanyer umah baru yg dimaksudkan di ats adalah umah my SIL la..
first time kitorang nk nengok..

mula tu plan nak pi mandi air terjun pagi tp tmpt hutan riso la pulak...
tkt gk bwk haidar yg msh dlm kategori baby lg ni...tkt jd pape jer..
so plan dibatalkan...plan berikutnyer....tggu sampe umah my SIL dl la...

umahnyer di Taman Pulai Indah, JB, Johor.. luas kaw perumahan ni dan msh byk lagi umah2 yang nak dibgnkan..kiranya mmg perumahan baru la ni..

*itulah umahnyer..bleh tahan besar gk umahnyer..patern pun cantik..

*itu gmbo haidar keriangan stp kali naik kete, tau nak bjln2..

*abah tgh drive tuuu..

pas makan tghari, kitorang plan nak ke danga bay, tp dlm perjlnan..diorang ajak singgah zoo johor..

hehe..ok gak! lame tak nengok haiwan2...cam best jer..layaaaaan jer...


memang best pun..conot sgt..rsnya mama jer conot, haidar nmpak cool, releks jer..
dia bkan tau pun lg nak menghayati kewujudan makhluk Tuhan yg lain2 ni...
sabo jer..pepun yg haidar tau dia conot berjln2...menghirup udara segar kt luar tu...

lama gk la round2 kt situ..kepenatan jgk, isyarat hujan mau turun pun dh ada..
so mama, abah, haidar, tok ayah, mak tok, mak cu, mak ngah n 2 sepupu haidar pun berangkt la balik..(suami my SIL tak join, dia keje)..

ingt dh takleh sggh dangabay..tp hjn tak menjd plk lg, cuma gelap jer..so singgh la..

sempat bersnap2 jgk..almaklum..fisrt time sampe ni..

tak lama sgt di danga bay sbb hujan dh nak turun..
itupun haidar terpaksa berselimut sbb cuaca sejuk jer..

acara seterusnya di malam ari..
adalahhhhhhhhhhhhh....

BBQ..

besst la mkn ayam bakar, sotong bakar n hotdog bakar...
siap jiran sblh joint skli..join mkn daa..sbb diorang baru sampe dr kg..
org baru kawen..join je la..seb baik la ayam 2 ekor..leh la mkn puas sket..


smpt ambk gambo time bakar-membakar je, time dh siap n time makan tak ingt nak ambk sbb dok ingt nak mkn jer..lapo time tuu..

key finish sudah xtvt sehari d JB...

p/s ada lg tau sesi percutian ni..tggu n3 berikutnya nnti..
p/s bila bgmbo ni kan baru perasan diriku makin bumbum...huhuhu...mls nk berdiet2...camno?

10 comments:

[-suziey-] said...

hola...dalan2 smpai jb tuh:)

naurah makwa said...

tak pernah sampai danga bay g..

AkMa said...

besar nye umah!!!cantikk!!best nye dalan2..

mamalieyna said...

suziey : yola..sesekali dpt bjln..itulah untung kawen ngn org jauh2..leh jln jauh2..Kedah vs Johor!

mamalieyna said...

naurah : akak pn sblm ni teringin jer bl nengok tv sllu wat jom heboh! akhirnya dpt gk jejakkan kaki!

mamalieyna said...

akma : ha'a besar..kite pun tingin sgt nk umah cenggitu, puas anak nak memain...

PadNani~~{@ said...

bestnye haidar cuti2 msia ye=)

nani yg org johor ni pun x pernah sampai danga bay..kena jugak g nnt nih!^^

mamalieyna said...

Nani : laa ye ke..sama la kita.. lina org kedah ni..tak pnh smpai langkawi lagi..ihiks..

Aida Alias said...

wahh bestnya jalan2.. haidar tu pun nampak seronok..

dangay bay tu dah lama gak tk gi jenguk.. 2 jam perjalanan juga nak sampai.. anak akak pernah hilang kt sana huuhuhu

mamalieyna said...

ha'a best... tp itu la time g dangabay tu hjn dh nk turun..tak dpt jenjln lg puas2..tak smpt jamu mata org berjualan kt situ..pepun dh naik keretapi.. cuma situ tgh dok renovation2 lgi..tmpt mkn nyer...