About

Tuesday, June 16, 2009

120609 : ReHat2 & maKan2..

esoknyer pas kenduri takde plan pape..
cuma tokayah (my FIL) nak belanja makan malamnyer...
pagi2 sume sebok ngemas umah ler, maklum baru pas kenduri kan..
so takde la plan nk g memana..
pagi pas ngemas sume dok layan makan durian..tah sape kasi tak psti lak..mama kureng periksa..makan jer pandai..ish2..tak ptt betul..yg psti org sekampung la kasi..

best oo sesekali layan durian..lame bebenor tak mkn..tp yg tak bestnyer bila sendawa berbau la pulak durian..eiii..tak tahan laks..pepun cedap woo..

sambil2 tu layan la si teruna dan si dara ni..haidar & sepupunya (anak my SIL).. Anis Farisha..syomel masing2..

farisha @chacha ni dh nak masuk 1 tahun dah bulan depan..

mama sja je testing masukkan haidar dlm walker ni..ihiks..sian dier tak kuat lagi nk tegakkan kepala lelama..mama testing jer..cepat leh dok lam ni.senang sket mama nak wat keje kt umah.. :)

malamnye..sume bersiap2 n gerak utk g makan kt pekan pontian..tah pe name kedainya mama kurang peksa...bes gak la...layan jer..tok ayah aka my FIL yg nak belanja anak2 dan menantu2 die..kt sana sempat lagi bersnap2..haidarku berkopiah..(bakal ustaz ni..ihiks..aminnn)



nmpk lebih kurang jer haidar ngn sepupunyer anis farisha ni..tp 8 bulan bezanye..

dannn inilah menu utk malam tu..menyelerakan..tp tak best sket tu..tomyam puyuhnyer..cam puyuh lame jer..pepun sume hadap dgn berselera..Alhamdulillah..iergg..kenyang!

p/s : tak abis lagi citer pasal prog balik kg @ johor ni..smbg next n3..skrg mau layan mata...

8 comments:

aNnA_jaN said...

lapaqnya tgk byk makanan...huhuhu...

p/s: insyaAllah ptg jumaat nih nk pindah umah baru...hikhikhik...

naurah makwa said...

akak, naura pun giler makan durian..balik dari opis mesti singgah makan durian..D24 paling best..

wah, haidar ngan sepupu lebih kurang jer muka..

hajarus said...

sedapnyer durian tu kak.. xsabar nak tunggu durian kat dusun ayah hajar gugur.. orang lain buah duriannyer dah buang2 busuk tp kat dusun kami lum lagi..... last2 lepas kempunan beli jer kat pekan slim.....

[-suziey-] said...

walllaaaa..sedapnye durian..syiok btol mkn2:p

mamalieyna said...

Anna jaN : ihiks..cari mknan cepatt..!
waa best la dh nk pindah..!

mamalieyna said...

naurah : tu la naurah...tingin nak balik kedah lak..dgrnyer durian dh mula luruh..huhu..bestnyer!

mamalieyna said...

hajar : k la tu..nnti time org kehabisan stok durian, hajar ade lagi :)..makan jgn tak makan!

mamalieyna said...

suziey : siapa tak suke makan2 weh.. best dpt mkn, pe lagi mkn free..ihiks..