About

Monday, May 18, 2009

SopiNg @ TheStore Sg Buloh..hehe..

Dalam dok bz time keje pun nak gk update blog ni.. hehe... tak nak la cite panjang, cuma nak update pasal prog ari sabtu lepas. Oleh kerana teruja dgn story by mama_aqish psl dia g the stor sg buloh tu, mama pun dgn tak sabarnya tanya abah psl plan nak g sana..nsb la abah ok jer.. Haidar kecik2 ni kena ajar bwk berjalan spy dia biasa ngn persekitaran luar yg bising, mama tgk dia ok jer, cuma time dia ngntuk jer merengek sket, bg susu jer..jap je lena.. hemm kt sana mama tak menyoping byk pun..4 psg baju Haidar, baju mama n baju abah n buku resepi..abah yg nak sgt beli..tah bila masa nak try.. so layankan ajer foto2 di bawah..

Gambar 1 : sblm bertolak smpt pose ngn Haidar depan umah..hehe...



Gambar 2 : Dalam perjalanan dlm kete Haidar tido jer memanjang..


Gambar 3 : Ni abah tgh drive, mama n Haidar dok blkg, jd bos :)


Gambar 4 : Ni ler antara brg yg disopingkan..bju mama n abah tak interpreme la plk...


Gambar 5 : Makan2 dlm perjalanan balik @ Rest Jejantas Sg Buloh

Menu : KFC..hehe..


Abah n 'DaDa'..(panggilan manje untuk Haidar)..


Sukenyer 'DaDa' abah angkat die..

Selesai sudah...


p/s : kalo ada sale lagi kt mana2..harus bersoping lagi..hehe..

8 comments:

[-suziey-] said...

waa soping sakan no..sume baju haidar jek..untung untung..baik je haidar..siap tido lagi..

*Azie* said...

salam...lama xjengah...dah besar bby yer

ibu aleeya said...

ish best kan sopping baju anak...dh tak ingat nk bli baju ibu n baba dh kalau ada sales baju baby...hiks...

mamalieyna said...

suziey : Haidar mmg sllu cenngitu, btmbh lena kalo bising2 kt soping complx..ok la sedap sket nk memilih..

Azie : Haidar baru 2 bln tp cm dh umur lbh dr 2 bln jer org ckp..bdk2 skrg, advance...

Ibu Aleeya : mmg best sesangt..taktau la nape yek..naluri bersoping melampau2 bl dh ada bby sndiri :)..

Afzan said...

Baby kecik lagi, jangan bawak sgt gi tempat2 ramai orang. senang terdedah ngan udara yang x sihat. Nasihat dari dokter..eheh, tapi kadang2 saye bawak jugak. Kesian die tinggal kat rumah.

Saidatulnissa Aina Umairah said...

wah banyak shopping mamalieyna... mase anak tgh kecil mmg senang nak shopping.. letak jerk dlm stoleer diam jerk die.. tp biler dah pandai jalan cam umairah... hmm xboleh nak duduk diam..nak shopping pun x aman..selalu jadi tukang jaga bertauliah is baba umairah...huhhuu

rieda96 said...

haidar cam muka mama dier la.. ok la tu.. boy ikut muka mama orang cakap sejuk. ok.. selamat bersoping lagi ek..!!

mamalieyna said...

Afzan : yeke..takbleh ke..tp tak best gk tak bwk baby same..takpe baby dh nak membesar pun :)..

Mama umairah : ye..kecik lg msh senang nk bersoping..besar sket taula..

rieda96 : yeke..tp ramai kt opis ckp muka cam abahnyer..tnggu Haidar besar sket la baru tau kot...