About

Friday, May 29, 2009

MuRaH RezKi HaiDar..

Murahnyer rezki Haidar ari ni la.. td scr mengejut bos mama yang ditugaskan di Jakarta balik Malaysia..dtg singgah opis (exceli dia naik fligh mlm td)..last month dia balik dr Sri Lanka untuk bertugas di Jakarta..tp masa tu mama blom masuk keja lagi..so tak dpt jumpelah. Kali ni dia dtg opis utk setlekan something sblm dia bertolak semula ke Jakarta esok. Bos mama ni kalo nak diceritakan..amatlah pemurah orangnyer, walaupun dia berbangsa lain tp sikap pemurah die tu..ya amat..selalulah die belanja time dia bertugas di Malaysia merangkap bos mama masa dulu2.. rasanya hampir 2 tahun dia berhijrah dan ditugaskan ke oversea...jap ke Sri Lanka, jap ke Jakarta... oh ye..back to cerita asal... sbnrnya mama nk bgtau betapa baiknyer ati die..pas jer dia ucap tahniah ats kelahiran 'Haidar', dia kasi 'angpau'.... nak tau bape..RM200.. wahhh... baeknyer ati Bos mama...tQ2x... ingt lagi dulu masa besday mama, dia dpt tau lmbt, ari besday mama la..so tak smpt la kasi present, jdnye dia kasi RM50 kt mama..bos2... masa tu mama blom kawen lagi la..2 years past kan...

Alhamdulillah bertambah lagi duit simpanan Haidar.. bila mama nak bukak akaun Haidar ni.. tak sempat nak pi lagi..dok kumpul2 duit 'angpau' pemberian org2 yang dtg melawat Haidar rasanya dh nak hampir RM1+++.. Alhamdulillah moga2 dimurahkan lagilah rezki kpd orang2 yang ikhlas menghulurkan 'fulus2' tu... Aminnn...

Pic : Saje takde keje pi snap 'fulus' yang Bos kasi tu..hehe..

p/s : harus dpt baby lagi..murah lagila rezki..ihiks..

8 comments:

[-suziey-] said...

waaa syioknye..bak skeping:)
alhamdulillah

naurah makwa said...

mmg dah tertulis rezeki untuk anak..naura dulu dapat kumpul banyak gak duit untuk damia..rezeki anak2 kan..

rieda96 said...

wah... tu la namanya rezeki anak.. haidar, kasi auntie ida dua keping boleh. hehehe

mamalieyna said...

suziey & rieda96: rasanya haidar tak kasi la.. sblm ni, mama mintak cket pun dia tak kasi..hehe..
Haidar said : auntie2..Haidar nak simpan la..simpanan utk masa hadapan.. :)

Naurah : betul3x... rezki anak2 kan..sentiasa ada jer. Bos mama ni la antara penyumbang tertinggi..alhamdulillah..

hajarus said...

memang tul la k.haidar... biasenyer orang bangsa lain ni kadang memang pemurah...

teringat hajar kat opis lame klu raye banyak dapat ang paw dr contractor... tambah2 time raya china... best sangat....

Fara_Adura said...

Wahh.. rezeki anak kan.. murah rezeki haidar eh. Meh ar 4 keping tuh..kekeke..:D

mamamiera said...

yeahh.. haruslah ditambah lg 1 ank.. mmg mrah rezki.. cam saye... contohilah saye.. hehhehhh

aNnA_jaN said...

best kan dpt bos mcm tuh...sy pon penah dpt bos yg pemurah sblm keja gomen...tapi Tuhan lebih sygkan dia...huhuhu