About

Friday, May 15, 2009

Proses Transformasi Rambut Haidar

Ari ni umur Haidar dah masuk 2 bulan... alhamdulillah Haidar membesar dgn sihat dan kuat ! :) Cepat masa berlalu...setiap hari ada jer perangai baru, ada perubahan..muka pun berubah2 jugak..jap cam mama jap cam abah..tapi ramai yg ckp cam abah..pepun Haidar adalah gabungan muka mama n abah, tak dinafikan tu :)..

Lagi sebulan, mama nak balik kg umah tok ayah n mak tok johor..diorang nak adakan majlis cukur jambul untuk Haidar.. tapi yang mama dok risau ni, rambut Haidar tak tumbuh sgt lagi. Dulu tok kedah dah cukur rambut Haidar masa kt kg time dlm pantang, 3 kali berturut2 tu..selang seminggu (30/3, 6/4 & 13/4).. kata tok kedah berkat kot2 bleh jadi ustaz..hehe.. macam2... Gambar time bercukur tu lupa mama nak upload (masih dlm camera).. so layankan jer gmbr2 di bwh (sume pakai h/phone jer..), proses perubahan kt kepala Haidar :)

Gambar 1 : Haidar masih berambut..berumur seminggu

Gambar 2 : Haidar dah botak !!... masa umur 2minggu cenggitu la...(pakai bedak sejuk tuk sejukkan kpla yg baru dicukur)


Gambar 3 : Rambut dh tumbuh ceket2...umur 3 minggu...


Gambar 4 : Haidar sekarang..masih tak berambut..huhuhu...


Gambar 5 : Haidar berumur 2 bulan..macam botak jer lagi.. lagi sebulan nak cukur lagi...cian anak mama ...

2 comments:

naurah makwa said...

bestnya dapat cukur rambut baby..baby naura tak pernahcukur la..tu pasal rambut conet jer..

[-suziey-] said...

haidar mcm aQeel la..lmbt tumbuh rambut..hahah:p