About

Monday, May 25, 2009

AktiViti Ari MingGu..

Ari Sabtu mama tak kemana sbb abah keje pagi tu..tengahari, abah balik tido jer, sedar2 dh petang abah kata mcm nak demam, abah pi klinik ambk MC sbb mlmnyer patutnyer abah masuk keje lagi..huhu asyik kena keje jer, biasa la operasi mlm minggu (operasi mat rempit la pa lagi..) ...lepas dpt surat MC, abah bwk mama n Haidar skli pi opis abah antar surat MC tu.. kt opis abah, jumpa la kgkawan abah yg seangkatan dgnnyer..dok nasihat lak, jd bini bdn beruniform ni kena la memahami, keje tak tentu time sbtuahad pun kdg2 terpaksa keje.. mama iyekan ajer..setakat ari ni no problem jer..mlm kena tnggai kdg2..huhu.. nak wat cmner..terpaksa la terima seadanya..

Ari Ahad mama ajak abah pi jenjalan, pagi abah ckp ptg la..sbb abah suruh mama wat bihun sup tuk mkn tenghari..mama okey jer..lepas abah beli brg2, kejap je siap la bihun sup mama..berkobar2 nak kuar jenjalan bersama abah n haidar, mama gosok baju n tudung awai2..dan siapkan keperluan haidar (begnyer)..dan siap standby awal2 baju haidar kt luar dan letak kat beg kt sebelah, senang nak kuar nnti, capai jer..

Malangnyer time enak dok layan makan ngn abah, time ni haidar tido..so takde gangguan..tetibe jer Hp abah berbunyi..arahan masuk keje petang ni...huhuhu.. cedihnyer mama time ni..rasa cam tak selera dh nk habiskan bihun sup ni.. isk2.. geram betul.. mama bukan ape, kita dah ready utk kuar berjalan, siap prepare sume..tetiba jer jd cenggini..geram pun ada, sedih pun ada..esok dah keje..tak bestnyer..abah kata tunggu la ari khamis ni, abah off bleh kuar berjalan pas mama balik keje..ari lain bkn takbleh..tp abah tu..sllu dkt mlm baru balik kalo ari dia keje... baru jer smlm kena nsht spy lbh memahami...huhu.. mama mmg paham pun...

Petang abah pi keje, haidar wat muke boring jer..

Ni ler beg ngn Baju Haidar..mama dah standby, abah lak leh perli2..beg ngn baju ni nk wat per..geramm mama la..pepun senyum jer..


Tak lama pastu, Haidar ngantuk..n mama masukkan dalam buai...tido jelah Haidar yer..takbleh jenjalan ari ni...huhuhu..mama yg lebih2 sdih, Haidar tak kisah pun ...ihiks..


...dan aktiviti mama, basuh baju Haidar jerlah..boring sgt rasanyer..


..sambil basuh baju, mama melantak bihun sup lagi d air sarsi..td tak puas mkn sbb hati tgh sebal..hehe..


Lewat petangnye abah tepon bgtau dia balik lmbt sket, dalam kul 10..hemm..iyekan jerlah... Mama n Haidar layan jer citer Tom & Jerry..Haidar cam paham jer, sesekali berbunyi time tgk citer tu..sian anak mama, sllu kena tggl ngn abah..layan jerla tv sayang yer..




8 comments:

AkMa said...

same la kite mamlieyna oiii..duk umah jerr wekend lepas..ayh sibuk..huhuuhuuu

[-suziey-] said...

ala sian haidar..dok umah jek..kalu kita dh majuk ngn hubby..ekeke:D huhu..

mamamiera said...

laa.. cian mamaliena ngan haidar.. xjadi jenjalan ae.. xpee mggu ni ade.. pi plan jauh2 skit.. pueh hati..

tu la,ank 2nd ni skit je begamb0,cian haiqal..
almaklumla.. zai xckup tgn nak bela 2anak.. lg tensen,sllu nangeh sens0rang,bapaknye 0.t saje..

mamalieyna said...

AkMa : takpe..akan kutebus weekend akan dtg..wajib! hehe..

suziey : mmg cam nk merajuk..tp mls nk tunjuk, lgpun alasan reasonable..k la..bleh terima..huhu..

mamamiera : mamalieyna bby sorang pn cam taksmpt nak wat keje lain, kalo 2 taktau la.. jgn nangeh dpn bby lak, cedih bby nnti..hehe..

syareena said...

klu ciksya, p je kuar ngan anak2 hubby x mmg kisah hehe

PadNani~~{@ said...

samala dengan hafiy..jarang dapat jumpa ayahnya..sian dia:(
faham sangat perasaan mamalieyna..sabar banyak2 ye..moga besar hikmahnya dan senang kemudiannya insyaAllah
take care

mamalieyna said...

syareena : baby kecik agi la..mana leh g jln berdua jer, nnti husbd marah loo.. :)

PadNani : cedih kan... huhu.. Insyaallah..Aminn

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cutenye arip dulu2