About

Friday, February 6, 2009

Booking nak bersalin!

050209 - Mama ambk cuti ari ni, plan nak pi booking utk bersalin kat UH. Dlm kul 10am, abah bawak mama ke UH, wahh..time2 mcm ni pun byknyer kete..lama jugak la nak lepas masuk ke UH ni. Dh masuk tu, satu hal lagi nak ke bhgn Wad Bersalin...kt UH tu mcm serabut jer, mcm2 ada... tawaf satu Hospital gk la baru jumpa, bangunan dh nmpak tp nk ke sana tu, ikut jln dlm, berpusing2... last2 bila dh smpai kt bhgn Wad Bersalin, diorang tampal notis.. "WAD BERSALIN DITUTUP UTK KERJA-KERJA PENYELENGGARAAN DARIPADA HUJUNG FEB HINGGA AWAL APRIL...BG SESIAPA YG DIJANGKA BERSALIN DALA TEMPOH TERSEBUT DINASIHATKAN UNTUK MENEMPAH TEMPAT DI KLINIK-KLINIK DAN HOSPITAL LAIN YANG BERHAMPIRAN.." huhu... mcm tak caye jer, wad bersalin ditutup..hemm..tak puas ati, tanya kt kaunter..sama jugak la jwpnnyer.. apa bleh buat.sian baby baru nak merasa bersalin kt UH..

Dh tau camtu, mama tel kwn mama, tanya kalau bersalin kt Hospital Sg Buloh camner prosedur, dia ckp takyah booking, just pegi jer time nak bersalin... so okla..mama decide tuk bersalin kt Hospital Sg Buloh jer nnti. Alang2 dh kuar ni, abah ajak terus ke Hosp Sg Buloh, maklum tak penah kesana..jauh jugk dr rumah..hemm..apa nak buat baby, nak Hospital kerajaan jgk, cenggini la..

6 comments:

sumayyah_shahidah said...

ya Allah, kesiannya...mmg mcm tu la hospital...kene tulis komen dlm surat khabar, baru terngadah nak improve.

zAihazRa said...

liena tggl area mane?

mamalieyna said...

tu la heran jgk..camner kalo ada emergency org nk bersalin?..hemm pelik jugak tu

sy tggl kt PJ, PJS1..

Aida Alias said...

takpe.. yg penting dapat bersalin ditpt yg ramai doktor berpengalaman.. staff ok. jgn stress ok ...

akak ni 2 org anak bersalin kt hospital kerajaan.. semuanya ok.. sorang kt swasta.. byk problem sbb doktor cuma sorang dn maybe kurang pengalaman.. pembantu 2 saja.. byk pengaliran darah dan 1/2 uri tertinggal kt dlm..

mamalieyna said...

tak ada la smpai rsa stress lg..cuma seram jer..hehe..apapun lebihnya tak sabar sgt !

umihaikal said...

UH tu po??