About

Monday, January 5, 2009

Scan Baby Mama !

03012009 - Petang, lebih kurang jam 415pm, abah bwk mama pi klinik berhampiran tuk scan.. excited sgt.. sampai kt klinik, ramai gk org..sabor je la, bfore mama punya turn, ada sorang ibu mengandung gk..mgkn nak scan jugak tu, perut lebih kurang mama jer. erm.. tunggu punya tunggu, sampai jugak turn mama. Masuk jer, betulla ibu mengndung td wat scan jugak, peralatan scan masih kt situ, Dr pun ada ckp, nak scan jugak? ... Dr tanya lagi scan untuk apa, mama just ckp, saja nak tau kesihatan baby mcmana, nak ckp nak tau jantina kang Dr ckp apa pulak.. so berbaringlah mama.. Mula Dr tunjukkan bhgn kepala baby dulu, ambk ukuran lilit kepala, pastu tgk pulak ukuran pnjg tulang betis baby. lepas tu dgn tak sabarnya, abah tanya.. baby boy ke girl ? Dr menyampuk.. eh2x tak sabar ayahnyer.. hehe biasa la abah. Dr pun fokus la kt 'anu' baby, mulanya tak brp nmpk, baby kepit jer, pastu Dr 'shoot' dr bwh.. then nmpak la.. kelakiannya...wahh.. abah tersenyum lebar.. mama pun same... seronok sgt! Dr ckp confirm lelaki ni, dh nmpak jelas.. Alhamdulillah.. first cucu lelaki sblh abah, sblh mama dh seimbang lelaki n pompuan, sbb dh ramai cucu pun, baby pun cucu yang ke-18.. tok kedah tak kisah lelaki ke pompuan.
Sayangnya Mama tak perasan time Dr print kan foto scan tu, Dr cuma print gmbr ukuran lilit kepala dan pnjg tulang betis jer. Pepun Baby mama sihat jer, dlm usia 31 minggu ni, baby mama dh cecah berat 1.5kg.. ok la tu.

2 comments:

Aidaroha@Haida said...

besok kalo scan lagi.. tanya doktor kedudukan uri.. takut uri kt bawah..

mamalieyna said...

doktor ada ckp tu..lupa nk tulis kt sini, sbbnyer excited nk bgtau jantina jer..hehe.. alhamdulillah uri kt ats, normal..