About

Thursday, January 15, 2009

Nak Jawab Tag no2 tahun 2009 dr Mama_Aqish

Tajuk Tag :
..tajuk pe tah... tag no2 2009..kiutnya aku...Fakta/hobi...bleh la apa2 jer.. hehe..

Arahan untuk tag ke2 ni seperti berikut;


1. Copy Badge "2008 Sute's Blogger Award" untuk diletakkan di blog anda.

2. Link @ ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

#mama_aqish la yg kasi tag ni..tq2x.. kite ni ahli baru so, excited la jgk nk menjawab tag ni wlupun terpaksa pikir lebih cket..10 item maa..


3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya.


# silalah baca fakta/hobi tentang diri mama ni... layan...


Fakta/hobi 1: Mama ni paling suka sgt makan laksa kedah ! Kalau tak buat sndiri, mama beli jer kt pasar malam. Bayangkan setiap kali g psr malam, mesti takpenah miss beli laksa. kt tmpt mama ni, dlm seminggu ada 3x pasar malam, so 3x la mama mkn laksa dlm seminggu... tu tak termasuk kalau weekend rasa nak wat sendiri lg. kalau buat sndiri lak, taksah kalau tak sebungkus laksa, yang makannya mama ngn abah jer. Biasanya takkan hbs 1 hari makan, akan dibawa ke hari berikutnya. Kuah laksa ni, kalau disimpan 1 hari , lg sedap rasanya... tabiat suka sgt mkn laksa ni bermula sejak zaman kecik2 dl lg, mmbawa ke sekarang ni.. :)


Fakta/hobi 2 : Window soping + soping betul2!.. namapun pompuan..hehe... kalau dulu time bujang bleh la ajak mmber layan window soping lama2..walaupun kdg2 tak beli apapun.. tp mmber sekepala, ok la..layan jer...Tp skrg ni bl dh kawen, bl ajak abah gi window soping, susah sket dia nak setuju. kalau setuju nak g pun, bl ada benda utk disopingkan (kiranya msti ada tujuan la..) & abah suruh wat list awal2... but at that time, biasanya soping akan melampaui list.. hehe..pompuan...rasanya bila dh ada baby nanti, hobi ni akan berterusan, bahkan rasanya akan lg meningkat !


Fakta/hobi 3 : Mama ni jenis yg mudah nangis n kuat nangis.. bkn nangis dgn kuat tp kuat sgt menangis... tak kira la sbb apa..tgk citer yg ada part sedih ke, kena tegur ke, terasa hati ke..n kengkdg2 tak bersebab..musykil jugak ni.. air mata ni mudah sgt la kuar..heran...tak bleh nk control! Nsb la dpt abah yg memahami...Dl masa bercinta, penah la abah ckp suara tinggi sket dlm telefon, air mata mama terus berlinang...blm kena mrh betul lagi.. hehe,... sabo jer...Dh ada baby sok, kena lbh control, kalo tak malu jer..


Fakta/hobi 4 : Nak kata hobi tak jgk, tp dh macam site bisnes dh ni.. dr zaman sekolah lagi, minat menjahit dh ada dlm diri mama, Dl zaman sekolah menengah, mmber dh bg kepercayaan utk jahit baju sekolah diorang. Skrg bila dh habis bljr n bekerja n berkahwin, menjahit ni diteruskan sehinggalah skrg..mama dh sarat mengandung, barulah ambk keputusan utk berehat jap. mgkn continue lps baby mama besar nanti kot..insyaallah.. oh yer, mesin jht sndiri beli msa dh bekerja (kalau tak slh awal thn lepas).. sblm tu mnjht pakai mesin jahit kakak atau mak jer..


Fakta/hobi 5 : Dolu2 mama ni suka sgt melukis, kdg2 potret... bila ada masa terluang n takada apa nak buat, mama lukis la potret anak2 buah mama, tgk gmbr diorang n then lukis! kdg2 menjadi, kdg2 takkk... Skrg ni susah nk cari masa terluang sbb mama dh ada komitmen lain disamping hobi yg dijadikan site bisnes, iaitu menjahit td... Nnti satu hari..nak la try lukis potret baby mama pulak, pastu framekan... :)..nice...


Fakta/hobi 6 : Mama suka sgt minum teh ais. tp skrg sejak disahkan ngandung..mama tak berani nk minum lg, doktor ckp tak elok minum teh... so stop dl la wat sementara waktu ni. Pas bersalin nnti bleh la continue balik. Dulu stp kali mkn/mnum kt luar, mesti order teh ais... taktau nak ckp betapa nikmatnya dpt minum teh ais ni. kdg2 pg2 pun belasah teh ais gak kalau teringin sesangat..


Fakta/hobi 7 : Mama suka sgt tgk org wat decoration umah... tak kisah la tgk rancangan tv ke, tgk majalah ke, dlm laman web ke... selalu tu tgk deco bersama eric la.. best jer bl tgk ruangan umah diubahsuai, jd berbeza dr sebelumnya.... kdg2 berangan gk nak wat umah jd cenggitu, tp skrg umah sewa lg, dh pindah umah sndiri sok, bleh la wat apa2 jer.. janji modal kena ada la kan... :)


Fakta/hobi 8 : Mama suka belek album gambr lama2, tambah2 album ngn kengkawan waktu bljr... terimbas kembali kenangan bersama kwn2.. terbayang2 di mata... alam belajar smada di sek., di 'U' adalah paling manis dlm idup.. eh2 zaman kanak2 lg manis kan.. tp gmbr zaman kanak2 takde sgt..dok kg dulu, mana la bergambo sgt... tapi mama suka la tgk gmbr..tgk gmbar kawen...hemm memori terindah !


Fakta/hobi 9 : Mama sukakan kucing ! Sbb kucing comel n manja... sblm kawen ada la bela..skrg takde dah..tkut tak trjaga pulak suami n anak2..hehe... wlupun tak bela kucing dh tp setiap kali tgk/terjumpa kucing msti rasa nak belai kucing tu..mama swet2 pggil kucing dr jauh pun, kucing bleh toleh...comelkan kucing...


Fakta/hobi 10 : Last skali... ni hobi baru ni, sejak baby mama ada dlm perut mama ni..mama suka la sgt berbual ngan baby mama. apalagi skrg ni dh nak masuk bulan ke-8, baby makin aktif dn kuat menendang, lagi la mama suka.. sembang2... rasa macam baby faham jer dan bagi respon. Setiap kali tak kira masa, mama mesti berbual ngan baby bila baby mama start menendang, smpaikan org tegur, kata mama ckp sengsorang..padahal mama tgh ckp ngn baby kan sayang... :). Takpe sabar, tak lama jer lg, nnti baby dh kuar mama bleh berbual live ngn baby, kan...

Okey, akhirnya cukup gk 10 item tntng fakta/hobi mama... syarat berikutnya yang terakhir,

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog anda..

# Ala... mama tak ramai follower, org baru ni kureeng sket pengikut, yg ada semua dh kena tag ngn mama aqish, so mama bukak jerlah kepada sesapa yang berkesudian untuk menjawab tag ni...kot2 ada yg melintas lalu ke blog mamalieyna ni... jgn segan2 nohh..

TQTQ...


No comments: