About

Wednesday, January 21, 2009

Aktiviti Ari Ahad

180109- Ari ni bgn awal jugak sbb nk ngemas umah, dh seminggu tak mop lantai umah, almaklum balik keje je ngadap TV dulu, tgk SpaQ..suka sgt tgk citer ni..tak bleh miss.. smlm pun tak smpt nak mop sbb awal2 dh kuar g pasar, blk dh terlewat sket..terus masak.. Ari ni mama plan nak basuh smua baju2 baby..bersemangat ni.. hehe.. dlm pada tu, ibu amzar telefon mama, tnya bleh tak tlg jga amzar, diorang nak g shoping brg dapur.. mama ok jer.. dlm kul 10 amzar sampai..nsb la mama dh siap mengemas smua dah, cuma basuh baju baby jer tak siap lagi.. takpe ari ni spnjng ari abah ada kt umah, abah jga amzar, mama basuh baju... banyak jugak baju n brg2 baby bila dh kuarkan semua... tu la time membeli tak ingat.. :)

Ibu amzar telefon lg bgtau diorang mgkn lambat sbb nak pegi kenduri dl.. hemm.. takpe la.. amzar tak meragam lagipun.. tido pun lama, main2, smbl makan, n then mengantuk...letak dlm buai tido.. tak la kuat nangis n meragam mcm ari tu.. dlm kul 4petang baru ayah amzar dtg ambk.

Petangnya mama angkat baju2 baby, lipat n nak simpan dgn baik, sblm tu smpt snap gmbar dan kira jumlah baju baby .. banyak jugak, 25 pasang! takpe saiz besar mama beli, bleh tahan lama sket...


Malamnya mama ajak abah p pasar mlm, malas la nak masak lg, tengahari dh makan nasi, mlm tak lalu lak nak mkn nasi.. abah ikut jer.. mama biasa la menu pasar mlm.. LAKSA !.. abah lak taktau nak beli apa, last2 beli laksam...tak penah2, sj nak try.. abah kata dia nak mkn smthing berbeza sket mlm ni.. beli mayonis, kobis, tomato, timun, dan salad! Balik2 terus abah rebus telur.. katanya nk cmpurkan dgn sayur2an tadi.. Sayur2 tu abah potong kecik2, basuh bersih2 + telur rebus + mayonis..siap la masakan abah!... mama try makan jugak, sedapppp..... ! Dh tu minum lak dgn air HL Cholocate.. wahh.... cam mat salleh pulak. Ni la rupa menu makan malam abah, 'salad mayonis ala malaysia'.. kata abah!

No comments: