Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Tuesday, April 15, 2014

aGaiN ...not enough time..

As salam..
Salam selasa 15 april ...

Wohho... tajuk kemain speaking noooh..
Hehe... yes.. again.. not enough time.. nak membebel dan draft n3 di rumah..
Sampai rumah, ada aja kerja nak dibuat, sampai time nak tidur..
Malas dah nak bukak lappy..huu..
Kalau malam ni pun tak sempat jugak.. memang esok sunyi la blog ni..
Sebab tak ada dah stok draft n3 .. ini stok draft n3 terakhir..
Upload gambar random pic..
Simpan sini as a kenangan..

Layan jerlah.. sekejap lagi, ada time sikit lagi sblm 830am kita BW jap ye.. huu..

So, tempek saja pic yang ado ni.. :-)

Akeem nak merasa air kopi si abah.. dap eee... katanya..

Sweater celoreng dua beradik.. ada beberapa minggu jugak, kami merempit 4 orang pagi2 dr bukit jalil... hehe.. skrg musim hujan petang tak boleh lagi...


Melepak rumah anak sedara, kyong @sepupu si anak2.. layan ABC dan ayam goreng!



Sesekali dua beradik sporting bergambar :-)..
Awal pagi sebelum keluar breakfast di hari minggu

Sekian...

Monday, April 14, 2014

.: pantasnya masa_ sungai :.

As salam..

Salam hari isnin kawan2x..
Ya ALLAH... pantasnya lah masa berlalu,,
Weekend berlalu... sekejap sahaja..
Tak sempat buat apa yg kebiasaan buat di hari minggu..
Masa berlalu..... sedar tak sedar... muncul isnin semula :(
Alhamdulillah,mak sudah kembali ke bumi Malaysia, 12 april lalu..
Alhamdulillah, dipermudahkan ALLAH, emak menjalani ibadahnya di sana..

Dan untuk seminggu ini, emak masih di KL..
Bersilih ganti duduk di rumah, 3 anaknya disini..

Kesuntukan masa untuk menulis blog
Jengah utk BW pun tidak...
Biasa draft time weekend..ini dgn iron baju pun sempat sorang sepasang je, mama_abah_baju sekolah arif..
Biasa tu, stok seminggu terus..

Huhu... pantas..pantas..
Ooh n3 ni, taip pakai tab jer ni..
Kurang selesa, tapi apakan daya, tunggu nak bukak lappy kat rumah entah bila..
Rindunya, "masa"....huuu..

Ok just simple n3, takmau biarkan blog s3pi lama2...

Tempek pic yg sudah ada di draft..

Aktiviti balik kampung yng lalu...
Mandi sungai!

Gambar snap by me via hp.. gambar tuan badan tidak la interframe ye.. :-)

Layan... kenangan... anak2 sedara, adik mama dan kakak...










P/s selamat bertugas ye kawan2.. jom breakfast :-)

Wednesday, April 9, 2014

.: WW: InTai oRang manDi..weeeiii.. :.

As salam..

Salam hari Rabu..

gambar anak saudara, harith huzaifah dimandikan si ayahnya ^_^
@kampung Sik, Kedah~




bahagia sungguh tengok wajah si anak kecil ni kan..
dah la comel, senyum .. lagilaaaaah comel ! 
^_^

Tuesday, April 8, 2014

.: baLik kamPung TaNpa paSangan :.

As salam..

Salam hari Selasa...
kisahnya balik kampung, kedah sebelum bermula cuti sekolah lalu..
kami balik 3 beradik, mama-kakak-adik tanpa pasangan masing-masing..
anak-anak saja di bawa..hehe..
naik cik Alza.. muat saja..si abang arif dan amzar di belakang sekali..
tengah, mama-akeem-kakak-aina, depan, adik dan anaknya harith (carseat)..
Alhamdulillah.. selamat sampai kami semua..
seronok juga sesekali balik ber-3 beradik..^_^
pasangan masing-masing tak dapat cuti..
en abah pun cuti beku.. kalau tidak memang plan mau balik dengan dia..

tiada cerita special pun ni, sekadar tempek-tempek random pic dari HP ni haa..
sepanjang di kampung~
lets see..
perjalanan balik.. singgah RnR ~ kita makan dulu..

di kampung.. dapat hadiah dari maknjang.. tq mak njang~ ^_^

baju tak sempat bertukar, sampai dah lewat malam.. bangun pagi, terus terjah main pasir.. wuu..

budak yang ceria.. jadi daya penarik dan perhatian di kala ini, dia yang paling kecil.. comel, bolat~harith huzaifah~

awal pagi, sudah merasmikan buku dan colour hadiah dari maknjang~

kawan baik dan bergaduh dan baik.. akeem vs aina~

otw balik KL semula.. harith di depan~ co-pilot yang behaved -akeem yang lena diulit mimpi-abang arif dan amzar (panas di belakang kata mereka..huu)
3 beradik di perantauan (Mama-Kakak-Adik)... sesekali balik bersama seronok juga..
kalaulah, raya nanti dapat balik konvoi sama-sama kan best..hu~
nak merancang awal tak boleh, harap-harap sajalah ada kesempatan tu.. Amin..

p/s first time setelah berkahwin ni, balik kampung tanpa suami.. ^_^
Related Posts with Thumbnails