Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Wednesday, October 1, 2014

.: saFaRi WonDeRLanD @A'FamoSa ResoRt MelaKa :.

As salam..

tidak dapat berworldless di hari wednesday ni..
sebab dok pulun nak habiskan cerita jenjalan ke A'Famosa Resort ni..
hii... gigih~

jelajah masuk ke SAFARI WONDERLAND..
ada beberapa program menarik kat dalam ni..

1st : sesi melihat hidupan liar dari jarak dekat dengan menaiki bas bersangkar..
best dan kelainan dari zoo zoo lain, adalah...
kita yang berada di dalam bas bersangkar...
dan binatang-binatang berada di kawasan hidupan mereka, secara bebas...
seronok dan teruja anak-anak naik bas..hii..

beli tiket dulu, dapat harga murah sebab weekdays.. dengan package lunch sekali.. Prize lebih kurang rasanya (dewasa RM4+.00, kanak-kanak RM3+.00 (kalau tak salah la..malas nak search dah..huu))

posing dulu~





sementara menunggu bas bersangkar sampai...

senyum sokmo la si abang~teruja dia belum habis dari semalam..hii...


pak belang tengah beradu.. uuiii dekat aaii dengan dia... seram lak rasa..hii...

beruang, nak follow naik bas..hii...

rusa~
... dan beberapa  jenis binatang lain lagi...
tak snap semua pun...snap buat syarat jer..hii..

selesai tengok hidupan liar, kita jalan-jalan tengok haiwan jinak pulak..hii..
berjalan la sikit..










sebelum ke next aktiviti..
kita isi perut dulu..
lagi pula, aktiviti berikutnya adalah show-show saja.
ada jadual masa tertentu..
kena alert jadual masa show..terlepas 1 rugi..

kami pun terlepas 1 aktiviti..
naik bot melihat orang utan, dan monyet...huu...
tak sempat.. sebab mengejar masa untuk makan..

show yang ada yang masanya berturut-turut adalah;
1) Show Wild Wild West (pekan cowboy gitu)
2) Animal Show (macam-macam animals)
3) Bird Show
4) Elephant Show..

ini semua.. sambung next n3 ya.. hii...

thanks sudi singgah~

Tuesday, September 30, 2014

.: A'Famosa ResorT : Checkout & PoSing =P :.

As salam...

N3 santai jerlah hari ni..
worldless..

Percutian di A'Famosa Resort cuma 2D1N..
so, the next day...
pagi-pagi en abah keluar belikan sarapan...
tapaukan untuk kami yang malas nak keluar..
jauh la... lagi pun nak siapkan anak-anak 1hal..
en abah keluar dari kawasan A'Famosa, beli sarapan nasi lemak dan roti..
siap teh tarik, milo sejuk lagi.. nikmat ! ^_^

Moh tempek gambar, suka apartment ni..
tu yang terlebih posing tu... lagipun orang takde sangat..
sunyi, so ambil peluang yang ada..hii...


pose wajid 4 beranak..hii...





amboi, pn mama, senyum simpul nampak...hahaha...

abam~

us~

anak omak~

byebye apartment~

tinggi melayut~ tapi sunyi...huuu~

Dah.. sedia untuk checkout..
dan mulakan sesi penjelajahan berikutnya!

^_^

thanks sudi singgah~

Monday, September 29, 2014

.: A'FaMosa resOrt : OLd WeSt ShoW:.

As salam...

Salam Isnin yang mulia..
Herm.. nekad minggu ni, nak habiskan stori CutiCuti A'Famosa Resort Melaka..
lama sangat dah simpan..huu..

Oleh kerana, stori ni backdated, jadinya nak menulis panjang pun dah buntu..
lupa sudah...ngee..

Ok, malam selepas siangnya selesai bermain air @WaterWorld..
lepas solat magrib, kalut2 pi makan dulu..steamboat (pic kt camera en abohnye..lum sempat transfer..)
Ok la, tak ramai orang pun..mungkin orang datang lebih awal
coz malam jam 815pm kalau tak salah start show di Old West..
buru-buru makan, terus terjah show Old West pulak...
lokasi tak berapa jauh dari tempat penginapan, tapi still berkereta nak ke sana..

dah sampai, beli tiket dulu .. harga still lebih kurang sama macam masuk Water World
Maapkan saye, harga tiket lupa juga (dewasa RM4+.00, kanak-kanak 4thn keatas RM3+.00)
included, free tiket untuk main permainan kat dalam tu...
permainan apa? jap lagi cerita ye..

Ok, masuk dah agak lambat sebenarnya, 8pm lebih dah..
kalut-kalut berjalan masuk, show dah bermula pun, baru sangat jer mula..

Persembahan abang api paling lama pun.. (Red Indian)..
Rakam lagi best, boleh preview tengok semula..syok anak-anak.. ^_^

Tempek pic sekeping dua sudah la..
banyak snap, banyak juga rakam..
sangat-sangat terhibur..
anak-anak walau badan sangat penat pun (siang tak tido langsung)
tapi masih stabil dan layaaannn... cuma energy kurang sket la..



Macam-macam persembahan ada selain, red indian..
ada animal show, sesi beri makanan binatang, bergambar, nyanyian, tarian, kereta berhias, lakonan...
macam-macam... kesimpulannya, sangat menghiburkan!



Sebelum keluar, sempat minta sorang brother tolong snapkan gambar berempat..
tak sharp la, tapi ok la dari takde kan..hihihi..

tema kaler baju, asal boleh... hii..
Ooooh kat dalam ni pun, ada sesi photoshoot dengan orang Red Indian (kununnya, padahal mat pakistan jer kot, make-up ala redindian..hiii..)
dia pi posing jer kat semua orang untuk ambil gambar...
alih-alih bila kita keluar tengok dah siap bercuci gambar tu..
terpulang pada kita nak beli ke tidak.. tapi sebab tengok bila dah siap tu cun pulak..
dengan harga cuma RM18/pcs saiz 5R, baik ambil je kan..kenangan ^_^

keluar dari situ, jalan-jalan sekejap..
kawasan cantik dan cun untuk snap gambar..
ada juga la posing sket-sket.. tapi ntah mana boleh takde pulak gambar tu..
terdelete kot..huuu~

kat luar, ada show lagi..
tarian dan nyanyian..dan kemuncaknya..
percikan bunga api yang sangat-sangat memukau ..
teruja sangat, ada rakam juga... itu yang lupa nak snap pic tu..hii...

selesai tu, sebelum balik guna tiket yang dapat free tu..
untuk main apa-apa permainan untuk kumpul point, yang boleh ditukar dengan hadiah..
banyaknya kami kat sini jer..
baling peluru untuk pecahkan belon...
settle semua tiket free tu, dapat la kumpul point bagi memperoleh hadiah tempat ke-3
(kalau tak salah la. ingatingat lupa dah..ngee..)



hadiahnya berupa frame ada patung monkey ni...

frame hadiah & gambar yang dicapture bersama hero red indian..ngee~
dah menghampiri 1030pm-11pm...
jom gerak balik.. akeem dah penat sangat-sangat tu..huu..

dengan donkey pun takut..hii..

peace~

us~ masa ni tengah demam piala dunia~

anak penat pun, mau posing lagi ye.. si abang maintain sporting walau penat.. teruja tengok show..hii..

Old West~ terbaik! ^_^
Ok, sampai situ jer kisah semalam di Old West Show..
sangat mengujakan dan happening !

Thanks sudi singgah... ^_^

Friday, September 26, 2014

.: Water World A Famosa Resort & cHeck iN :.

As salam..

Salam Jumaat yang mulia..

stori selingan *************
Semalam dan hari ni, sememangnya apply cuti sebab pengasuh onleave..
sehari sebelum tu, akeem demam..sehari jer..
then, ada bintik merah di bebird dia..
ingatkan bintik merah biasa jer, ruam or something else..
tapi terluah juga dengan en abah, bagitau, akeem ni tak pernah lagi kena chicken pox..
kalau si abang arif dulu, belum setahun umurnya dah kena..
hii.. naluri seorang ibu kan, kadang, benda tu dah terdetik cuma kita malas nak iyakan..

then, semalam baru la bintik2 lain merebak biak, naik...
tapi tak la sepenuhnya lagi..
petang semalam pergi ambil ubat..sahlah Chicken Pox, ada baiknya kena masa kecik2 ni doktor kata..
herm.. doktor kasi ubat minum juga selain sapu..
masalahnya si akeem ni, susah nooo lah nak makan ubat..hu~
harap2 tak berpanjangan sangat demam CP akeem ni..
omak eh, ada audit bulan depan nih...
aduyaiii..time time genting la, c0baan datang ..ngee...
eeh.. ujian datang, jangan lah mengeluh kan, tak baik.. ^_~
redha'

******** sambung cerita berdasarkan tajuk n3... hii...
cerita cuticuti kami ke A'Famosa Resort sebelum ramadhan lalu..
pergi untuk 2D1N sahaja.. voucher penginapan beli online, deals Groupon...
'2D1N stay for up to 4 at A'Famosa Resort with Steamboat for 2'
harga, cek dah lupa.. tapi dalam RM2++ ..
berbaloi sebab bilik yang luas, selesa dan ada bath tub untuk anak-anak berendam.. ^_~

dinner pun sudah cover.. ok la kan.. steamboat pun steamboat la.. layan..

sambung part, bermain air di Water World...
Harga tiket masuk, beli semasa hari berkenaan..
tak dapat beli package untuk semua lokasi yang ingin diterjah coz harga berlainan untuk weekend & weekdays..
kami pergi hari tu, ahad-isnin..so ahad mahai la harganya... the next day baru dapat harga murah sket...huu..
then, untungnya ia cover sekali lunch.. ok jugak, tak perlu fikir untuk set lunch kan..
harga agak mahal .. standard la kan tempat cenggitu..
dewasa around RM4+.00, kanak-kanak RM3+.00
(maapkan saye, tak ingat dah harga.. lama sangat..nak tau detail, search kt google ye..maapkan saye..ngee..)

jom, tempek sebahagian lagi gambar..
puas snap2, baru pi simpan camera kt locker..biar sekali masuk jer..
pastu baru boleh main air puas-puas..
sememangnya kami main air jerlah semata..
tak adelah nak cuba permainan yang mencabar cabar tu..
tak berminat kot.. seram... hihi...
ok..moh tempek...layan....... ^_^
*last n3, bahagian kanak-kanak...part ni bahagian berombak bagai...hiii...



akeem masa ni masih sopan santun..hii... sejuk pun ye dak ni...


riak muka kesejukan..ngee..

hahaha... sini jerlah anak-anak omak berenang..=P ..hii...

akeem, happy dalam kesejukan~

abang pun sukee.... part main air memang sangat suke..

tak try pun.. en abah jer g tengok.. itu pun tengok jerlah.. hihi..


menanti ombak menghempas badan..hii...

suka noooh... hihihi...

masuk ke depan sket dalam dah.. tak sesuai... so lepak2 tepi2 sini jerlah...hiii..
dari tengahari membawa ke petang juga bermain air..
around 3pm, naik bersiap untuk check-in bilik..

tak ingat dah bilik tingkat berapa..
tapi di situ, sunyi jer...
macam tak ramai orang, tapi aprtment tinggi bebenor..
tak meriah ..sangat sunyi...
mungkin esoknya dah weekdays kan..
so, tak ramai la yang bercuti..si abang ayep, ponteng sekolah sehari..
hiii.. tadika boleh la, ponteng2 sehari dia.. sekolah betul esok, cannot....hihi..

bilik Ok sangat, suka pemilihan perabot, susunatur dan warna..
itu yang rasa nak cat rumah sendiri, warna krim dan coklat sahaja..
mendapat inspirasi dari sinilah..
tapi impian tak jadi kenyataan pun..
'rumah nilai' tu, dah bercat warnawarni dah pun..
ruang tamu jer, ikut mood si mama.. krim coklat !..hii..

ehh.. lari topik dah.. hahaha... =P
moh tempek sket gambar yang ada..



ok, sampai sini jer kot stori nya..
stori pun dah tak menyeluruh...
hampir lupa ceritanya, sebab dah lama..

letak main main point sudah.. hii..

sekian, terima kasih sudi singgah..
selamat berhujung minggu, moga hujung minggu yang bermanfaat buat semua... ^_~


Related Posts with Thumbnails