Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Thursday, December 18, 2014

.: CaMeroN HighLand : baRu samPai & LadaNg teH :.

As salam..

Salam hari khamis...
Herm... bersua lagi...
Tunggu masa yg betul2 free memang tak berupdate la blog ni...
So, pepagi ni curik masa skeeet.....

Cerita ringkas2 jerlah...
Dah susah nak refresh semula kalau nak cerita details..huu...

Ke Cameron Highland pada cuti sekolah bulan september lalu.
Tempahan bilik dibuat oleh SIL, payment kongsi2 la..hii...
Tak ingat total cos berapa utk apartment 3 bilik n 2 bilik air tu...
Apapun selesa dan puas hati sgt...
Keperluan dapur pun lengkap dgn peti ais dan dapur memasak...
Sesuai utk rombongan kami seramai 8dewasa, 5 kanakkanak...

Cuma, jalan nak pi cameron jer mencabar rasa
Almaklum, first time pergi kan,.. mujur la jadi penumpang jer
Kalau jd driver huuiihh...tak bergerak kereta..hiii...

Apapun selamat juga sampai ke tanah rata...
CAMERON HIGHLAND...!

Sebelum gerak naik, singgah rumah kakak kpd suami adik ipar..
Lepas lunch n zohor disitu baru gerak naik... ingatkan sekejap aje sampai..
Rupanya jauh jugak ye...hi...
Tapi syiiook.... makin ke atas makin terasa kesejukan semulajadinya...
Dengan pemandangan hutan, bukit dan pondok2 kecil jualan orangorang asli..
Di tepi2 jalan, sedap dan sejuk mata memandang...sukee.

Hari first cuma check in, dan masak2 di apartment..
Dinner sama2... (laukpauk dah siap2 bawak dr rumah)
The next morning, baru sesi jalan2 ke ladang teh dan seterusnya...

Untuk pagi ni, stori sampai sini dululah...
Tab bateri dah nak kong pulak..
Charger tak bwk pulak tu...

Huu... layan gambo jom..
Rombongan kami, mama n family dan PIL.... 2 family SIL...

Otw naik cameron, ada eccident pulak..huiish seram...

Pondok jualan orang asli..

Singgah sekejap, posinh si kanak2 riang..

Ke Ladang Teh...

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as


Ok, tak sempat dah nak letak caption pun..

Next, kita sambung ye...

Thanks sudi singgah...byee...



Friday, December 12, 2014

.: biG baD woLf 2014 : bOok saLe :.

As salam...

selamat pagi Jumaat yang mendamaikan..
slot time sket pagi ni, jengah blog thru phone.. ^_~

kisahnya cuti semalam ajak en suami ke jualan buku terbesar.. "BigBadWolf"
teruja nak pergi bila kawan2 dok sebut2 pasal tu..
ada kesempatan waktu semalam, terjah la..
ianya diadakan berhampiran dengan 'the mines', serdang..sedang berlangsung lagi sehingga 16dec nanti..

alhamdulillah walau nampak sesaknya nak masuk parking  tapi redah juga.. dan dapat sekejap saja parking..park di level b1, naik tangga 2 tingkt terus sampai lokasi... tk penat nak berjalan...
cuma time balik jer, sesak dan berpusupusu kereta keluar serentak...
kena sabar sket lah...

akeem mulanya dh terlena dalam kereta, sesampainya sana terus terbangun..
dan macam bateri charge full pulak..
aktifnyerr... hermmm... siap tolak bakul beroda tu macam main kt rumah jer..
ada geng dgn si abang, memang gitulah..
tapi awal2 tu, time belek2 buku bahagian kanakkanak ni.. dia diam juga, sbb suka dok belek buku bergambar yang macammacam adaaa...

banyaknya pun belikan buku diorang juga..
serendah rm1, buku colouring..
buku bacaan rm3 ada, rm5,rm6, rm8, dan rm10.. uuihhh sangat teruja si mama dan arif juga..
semua masuk bakul..
sebelum bayo, kita tapis semula...hihihi..

untuk si mama ada beli juge, novel rm5..
haaa bila nak baca pun tktau.. kikiki..
rembat la 4 buah jer, dah tk kaki novel dah macam dulu...huu..
en abah pun beli juge..rugi tk beli kan ..

dh sudah bayar, keluar ada lagi pameran kt luar, adooii... dak akeem dok aim buku dinasour plk... terpksa la turutkan..
budak bateri dh lemah... faham-faham jerlah... bila kata nak tu, nak jugak...
masuk kete, terus main..
sampai rumah.. tak sempat apa, minum susu sket, terus pengsan... ^_^

itu jerlah kisahnya jalanjalan semalam..
enjoy, puas hati... tapi alangkah syoknye kalau rumah macam library...
boleh borong banyakbanyak lagi buku..
hihihi... tapi..... ntah bila nak.membacanya ni...hiii...

oooh buku kisahkisah nabi pun ada, 1 buku rm2... tapi tk beli pun sbb dah beli sebelum ni, hard cover punya, himpunan kisahkisah nabi..
kalau tak, nak jugak memborong buku tu.. baru rm2..berbaloi...

ok, stop sini dululah..
ooh sebelum balik sempat bebudak berposing jap kt booth FRoZen tu.. syomel.. ^_^……

ok, thanks sudi singgah..
selamat berhujung minggu.

layan gambo.. ^_~

Monday, December 8, 2014

.: akeem oh akeem :.

As salam...

Salam hari isnin...
Selamat bersua kembali..
Wohooo... macam lama sangat tak menjengah ke sini la..
Bz ke malas ke or susah nak online ke apa taktau lah..
Blogwalking pun tak sempat..hurmm...

Ok, tinggalkan cerita tu..
Hari ni online pun, belum sempat nak cerita aktiviti jalan2 ke Cameron tempoh hari...
Draft gambar dah masukkan, takdan nak mengomel jer...
Lappy lembab, nak masukkan gambar makan masa..huu...
Tunggu la ye... ada kesempatan waktu extra nanti..hiii...

Moh, layan gambar budak bucuk dipagi hari belum mandi ni..
Oooh gambar lama jugak ni, lambat ambil turn nak publish sini..hii...

M.asyraf hakeem, lagi 20 hari genap usianya 3 tahun...
Tapi masih macam baby di mata mamanya...
Tapiiii... bab ber cakap dan telatah dia dah tak macam baby..
Macam orang tue....ngee... over tak mama dia... hahaha...
Akeem oh akeem... layan jer lah.... ;) ♥

Bucuk!

Gigi kuning... hahaha...

Wow..!

Cakk!

Eeiii....

Eeiii...

Yeeaaa....

Jom jalan-jalan...

Auwww....

smile.....

Ok, terima kasih sudi singgah...
Selamat bertugas! ^_^

Friday, November 21, 2014

.: Tired : ranDom piC - iG :.

As salam..

salam jumaat, bertemu lagi kita..
huu... sudah tidak tegar menulis di blog ni..
kesian, terbiar agak lama..
cerita -cerita basi pun, tk sempat nak abadikan kt sini lagi..
rugi rugi sebab detik berlalu begitu saja..
pantas sungguh masa..
bakal sampai ke penghujung tahun 2014 sudah.. :(

bakal menjelma 2015 yang belum tahu lagi cabarannya macamana...
apapun semua nya kena dilalui..

sekarang fefeeling sooo tired..
taktau pasai pa..
letih ajer badan...
perlukan massage agaknya.. hii..
jom balik kampung, berurut dgn bidan kampung, mesti syok kan...
kasi ringan sket badan..
ini asyik rasa, sakit urat, sakit belakang, sakit sendi.. semua ada jerlah..

nak nak teringatkan hal nak pindah rumah ni..
berkemasnya belum lagi..
penatnya dh rasa.. hurm..
nak tak nak, memang kita ajer kena buat semua..
en suami boleh tolong angkat jer..
hurm... itu yg kita pilih, jgn nak mengeluh kan...
susah2 dahulu, utk senang2 kemudian..
in sha Allah.. amin  ^_^

ok, cukup bebel pendek sebagai pelepas rindu.. hukhuk

selamat berhujung minggu..ceria2 selalu ye... yg penting senyum kena selalu.. ^_~

layan random pin from IG. kasi tempek saja..

Related Posts with Thumbnails