Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Wednesday, January 28, 2015

.: Cameron HighlaNd : Ladang sayur & StrawBerry :.

 As salam..

salam malam khamis..
wuhuu.. merajinkan diri pulak memalam buta ni on lappy..
try test cuba tengok... ada ok ka lappy ni..
lama beno tak on dia.. kang merajuk kang.. susah ooo...
hiii... ok lappy steady lagi.. masih boleh berkhidmat dengan baik..

sesekali dah rajin on lappy ni, moh kita sambung stori mori yang dah basi amat ni..
kisahnye bercuticuti cameron highland pada cuti sekolah september 2014 lalu..
huhu... gambar sangat banyak, rugi tak abadikan kat sini..
1 day mau belek2 semula kan..

tanpa membuang masa lagi..
kasi tempek saja lah kan...

nak bebel panjang lagi, dah tak berapa nak ingat dah..
huhu... seingatnya, 2 kali masuk ke ladang strawberry ni..
tapi sayangnya kedua2 kali pun tak boleh nak petik sendiri strawberry...
sian, MIL yang beriya nak sangat pun..
kami ni ok jer, tak dapat petik dapat tengok pun jadilah..
sayuran yang segar bugar, segar sangat mata memandang..

posing kemain lagi  kami pun..
posing skema jer, janji ada memori kat sini kan..hihi..

ok... layannnnnnn.... ^_~

menjunam turun, masa naik scary jer sebab dalam kereta, parking kt atas.. jauh gak menapak...huhu..

anak abohnye~

dah takmau pakai sweater dah si abang~

peace.. anak omak pulak..hii~

akeem missing..ngee~SIL n anak2 beliau, terselit arif disitu~

SIL n family~ ^_^



waaa weeeiii.....

peace~

eh.. mama pun tak bersweater yer.. macam tak berapa nak sejuk sangat,tapi sejuk jugak ni..huhu..sweater tertinggal kt kereta~

akeem in action~

jauh merenung tuh, pistol tak tinggai~

adik vs abang~

beli jangan tak beli ^_~

tergoda dak akeem tengok sayuran beso gitu.. ^_^
......to be continue... ^_~

thanks sudi singgah, senang-senang kite update lagi ye..
Bye........

Salam sayang.....

Friday, January 23, 2015

.: Salam Tahun Baru 2015 :.

As salam..
salam jumaat.. salam 23januari2015..
bersamaan 2Rabiul Akhir 1436H..

bersua lagi, lama terbiar sepi blog ni..
tuan rumah jengok sekejap pepagi ni..
nk BW, tab tak bawa pulak..huu..

ooh tahun 2015, bermula diary baru alam kehidupan, 1.1.15 dah mula pindah duduk dirumah sewa.. rumah sendiri pulak disewakan..
Alhamdulillah tak susah nak dapat penyewa rupanya, tampal notis 1.1.15 semasa angkat brg tu, petangnya terus call masuk tanya pasal rumah...

sempat 2 orang datang tengok, orang kedua terus confirm nak..
in sya Allah, akan diduduki pasangan baru berkahwin awal Mac nanti..
masih ada time, nak kemas apa yang patut kt rumah sana.. sayanng rasa..huu :'(

ok tinggalkan kisah tu..
cerita pasal backdated story..
sian akeem.. mama lambat up..
tak wish on time.. tak update ontime..
huhu... apa nak dikata... time tu, kt kampung, line internet tak berapa baguih..

tanggal 28.12.2014 lalu, genap akeem umur 3 tahun..
masih berdiapers..huu... tapi sesekali dh pandai bgtau nak kencing.. mau bukak pempers..
maapkan mama ye akeem, tak sempat nak train akeem, bz kan apa taktau lah skrg..huu...

apapun sempat sambut kecil kecilan dengan sepupunya kat kampung..
potong kek buat syarat.. nyanyikan lagu..bagi dia happy ...
tapi time potong kek, akeem mamai lagi..
sebab dia tidur sebelum tu, puas kejut..huu...

Selamat Hari Lahir M.Asyraf Hakeem..
moga membesar menjadi anak yang soleh
berjaya dunia akhirat..amin...

tanggal 1.1.15..
edisi pindah rumah dan juga pendaftaran si abang arif di tadika yang sama seperti tahun lepas..
Tabika NurSuria, Taman Medan..
di mana pun kamu belajar, janji pandai bawa diri dan rajin berusaha..
In sha Allah..berjaya dan menjadi insan berguna kelak..Amin...

sebelah petangnya pula, Arif dah mula ke kelas mengaji muqaddam..
alhamdulillah belajar kat Ummi,panggilan utk ustazah yang mengajrnya tu..
rumahnya cuma ditingkat atas dr rumah.. senang.. cuma naik 1 tingkat...
nampak senang nak pergi belajar pun..
walaupun sebenarnya si arif ni pemalu sangat dan susah nak mesra dgn tempat baru..
hari pertama jer mama teman, lepas tu..
dah pandai berdikari pergi dan balik sndiri...

tanggal 12.1.15..
dah bermula sesi pengajian 2015..
mudah sikit urusan tahun ni sebab dah pindah rumah..
lebih dekat dgn rumah pengasuh dan sekolah..
jadi tak perlu seawal 530pagi bangunnya..
Alhamdulillah sampai ke hari ni, dipermudahkan urusan sehari hari..
en suami OS pun dah boleh berdikari handle anak anak..
en suami balik dr OS hari ni.. hoyee...
4 hari je perginya... tp biasalah..
anak anak ni, pngalaman baru bg mereka..
bertanya ajer bila si abah balik...
dan hari ni dah balik pun..
masa sangat pantas berlalu sekarang ni..
sedar tak sedar dah habis seminggu..
sedar tak sedar dah nak masuk bulan baru di tahun 2015 ni.. hu...

ok ok.. sampai sini dulu membebelnya..
dah nak cukup time masuk kije..

salam sayang untuk semua...
ada time, kite BW  ye... hiii...
thanks sudi singgah ^_~

layan gambo gambo yang berkaitan..

Thursday, December 18, 2014

.: CaMeroN HighLand : baRu samPai & LadaNg teH :.

As salam..

Salam hari khamis...
Herm... bersua lagi...
Tunggu masa yg betul2 free memang tak berupdate la blog ni...
So, pepagi ni curik masa skeeet.....

Cerita ringkas2 jerlah...
Dah susah nak refresh semula kalau nak cerita details..huu...

Ke Cameron Highland pada cuti sekolah bulan september lalu.
Tempahan bilik dibuat oleh SIL, payment kongsi2 la..hii...
Tak ingat total cos berapa utk apartment 3 bilik n 2 bilik air tu...
Apapun selesa dan puas hati sgt...
Keperluan dapur pun lengkap dgn peti ais dan dapur memasak...
Sesuai utk rombongan kami seramai 8dewasa, 5 kanakkanak...

Cuma, jalan nak pi cameron jer mencabar rasa
Almaklum, first time pergi kan,.. mujur la jadi penumpang jer
Kalau jd driver huuiihh...tak bergerak kereta..hiii...

Apapun selamat juga sampai ke tanah rata...
CAMERON HIGHLAND...!

Sebelum gerak naik, singgah rumah kakak kpd suami adik ipar..
Lepas lunch n zohor disitu baru gerak naik... ingatkan sekejap aje sampai..
Rupanya jauh jugak ye...hi...
Tapi syiiook.... makin ke atas makin terasa kesejukan semulajadinya...
Dengan pemandangan hutan, bukit dan pondok2 kecil jualan orangorang asli..
Di tepi2 jalan, sedap dan sejuk mata memandang...sukee.

Hari first cuma check in, dan masak2 di apartment..
Dinner sama2... (laukpauk dah siap2 bawak dr rumah)
The next morning, baru sesi jalan2 ke ladang teh dan seterusnya...

Untuk pagi ni, stori sampai sini dululah...
Tab bateri dah nak kong pulak..
Charger tak bwk pulak tu...

Huu... layan gambo jom..
Rombongan kami, mama n family dan PIL.... 2 family SIL...

Otw naik cameron, ada eccident pulak..huiish seram...

Pondok jualan orang asli..

Singgah sekejap, posinh si kanak2 riang..

Ke Ladang Teh...

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as


Ok, tak sempat dah nak letak caption pun..

Next, kita sambung ye...

Thanks sudi singgah...byee...



Friday, December 12, 2014

.: biG baD woLf 2014 : bOok saLe :.

As salam...

selamat pagi Jumaat yang mendamaikan..
slot time sket pagi ni, jengah blog thru phone.. ^_~

kisahnya cuti semalam ajak en suami ke jualan buku terbesar.. "BigBadWolf"
teruja nak pergi bila kawan2 dok sebut2 pasal tu..
ada kesempatan waktu semalam, terjah la..
ianya diadakan berhampiran dengan 'the mines', serdang..sedang berlangsung lagi sehingga 16dec nanti..

alhamdulillah walau nampak sesaknya nak masuk parking  tapi redah juga.. dan dapat sekejap saja parking..park di level b1, naik tangga 2 tingkt terus sampai lokasi... tk penat nak berjalan...
cuma time balik jer, sesak dan berpusupusu kereta keluar serentak...
kena sabar sket lah...

akeem mulanya dh terlena dalam kereta, sesampainya sana terus terbangun..
dan macam bateri charge full pulak..
aktifnyerr... hermmm... siap tolak bakul beroda tu macam main kt rumah jer..
ada geng dgn si abang, memang gitulah..
tapi awal2 tu, time belek2 buku bahagian kanakkanak ni.. dia diam juga, sbb suka dok belek buku bergambar yang macammacam adaaa...

banyaknya pun belikan buku diorang juga..
serendah rm1, buku colouring..
buku bacaan rm3 ada, rm5,rm6, rm8, dan rm10.. uuihhh sangat teruja si mama dan arif juga..
semua masuk bakul..
sebelum bayo, kita tapis semula...hihihi..

untuk si mama ada beli juge, novel rm5..
haaa bila nak baca pun tktau.. kikiki..
rembat la 4 buah jer, dah tk kaki novel dah macam dulu...huu..
en abah pun beli juge..rugi tk beli kan ..

dh sudah bayar, keluar ada lagi pameran kt luar, adooii... dak akeem dok aim buku dinasour plk... terpksa la turutkan..
budak bateri dh lemah... faham-faham jerlah... bila kata nak tu, nak jugak...
masuk kete, terus main..
sampai rumah.. tak sempat apa, minum susu sket, terus pengsan... ^_^

itu jerlah kisahnya jalanjalan semalam..
enjoy, puas hati... tapi alangkah syoknye kalau rumah macam library...
boleh borong banyakbanyak lagi buku..
hihihi... tapi..... ntah bila nak.membacanya ni...hiii...

oooh buku kisahkisah nabi pun ada, 1 buku rm2... tapi tk beli pun sbb dah beli sebelum ni, hard cover punya, himpunan kisahkisah nabi..
kalau tak, nak jugak memborong buku tu.. baru rm2..berbaloi...

ok, stop sini dululah..
ooh sebelum balik sempat bebudak berposing jap kt booth FRoZen tu.. syomel.. ^_^……

ok, thanks sudi singgah..
selamat berhujung minggu.

layan gambo.. ^_~

Related Posts with Thumbnails