Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Friday, July 25, 2014

.: saLam AiDilfitRi 2014:.

As salam..

Mood raya dah mariii...
teruja dengar perkhabaran en suami, cuti rayanya lulus!
sampai raya ke4 jer.. jadilah... janji cuti...

oooh mama onleave ni MC sebenarnya..
demam 3 serangkai plus demam suspen  .. risau takut cuti en suami tak lulus... hii...

dah kata lulus ni, baru sedap sket badan ni rasa.. hii...
semalam jumpa doktor, suhu badan dh nak cecah 39°C ... patut la rasa panas sangat...

balik tu, doktor suruh berbuka dan makan ubat..
dah buat semua tu, terus pengsan lena...
bangun ok sket, cuma pagi ni masih berbaki rasa tak sedap badan...
get well soon badan...
nak raya ni, tak best la taksihat kan...

ok... kepada semua selamat menyambut aidilfitri..
mohon maaf zahir & batin...
selamat pulang ke kampung halaman masing- masing ..
berhati-hati di jalan raya...

jumpa lagi Ogos nanti ^_^

Wednesday, July 23, 2014

.: berbuKa di KampuNg : coBaaN.. :.

As salam...

Salam ramadhan ke-25...
Sekejap sangat berlalunya hari-hari di bulan ramadhan kali ni..
rasanya belum tempek pic makanan masak sendiri kot ramadhan kali ni..
memang takde ambil gambar pun..
masa pantas berlalu..
weekdays, balik dah jam berapa..
beli siap jer..
sampai rumah siapkan hidangan.
sampai waktu terus berbuka..

weekend pula..
banyak benda nak disettlekan..
ada juga masak sendiri ..
menu biasa2 ajer..
buat itu ini, dah berbuka..kemas..siap!

huu...
demikianlah peredaran masa..
tanpa sedar dah di hujung hujung ramadhan..
sayunya. :'(
entah bertemu atau tidak ramadhan berikutnya...huu...

****----*****
ok, berbalik tajuk..
sabtuahad minggu ke2 ramadhan..
balik kampung si abahnye @ pontian..
jumaat malam bertolak, sampai dkt nak sahur dah..
giler mengantuk sgt time balik tu...
mama memang pengsan terus tk sedar masuk je kete..
si abah pulak beberapa kali berenti sebab mengantuk..
katanya berapa kali jugak macam weeng je time drive..
uuuiihh bahaya!
maklum balik di hari bekerja lepas berbuka..
badan penat dan mengantuk..
mujur selamat sampai walaupun lewat sikit dari kebiasaan..huu..

sebab belum ada n3 makanan, moh kita tempek gambar makanan ye..
menu di hari pertama dan kedua berbuka di kampung..
mak aiih.. punya banyak makanan, senak perut dibuatnya...

sebenarnya, plan takmau ambil nasi sepanjang ramadhan ni..kekunun diet la tu...
tapi air manis, makanan lain2 bedal jer...kikiki...
(nak berdiet atkin tak mampu lagi...huhu..)
tapiii sudahnya ke laut juga, bila balik kampung...
kena juga ambil nasi, penat MIL masak banyak2 kan..kecik ati pulak nanti..hii...
dah tu, berbuka makan nasi..
dalam jam 9 ke 10pm pulak..
menu kedua pulak..berat jugak...
day1 - soto
day 2 - laksa utara..

phewww... sabo jerlah kan..
makan sampai 2 kali..berat2 pulak tu..
memang cobaan sungguh la..hihi...
apapun tq MIL .. suka masak banyak banyak kalau anak menantu balik...hii...

sekarang, sebolehnya tak ambil nasi..
sahur pun cuma oat dengan ratah lauk or sup..herm... harap2 berpanjangan la semangat ni...hiii...

ok ok... moh tempek pic sket..
tak interframe semua pun menu..
makin kurang mood mengambil gambar sekarang..huuu..

p.s PrayforGaza#PrayforMH17...

Monday, July 21, 2014

.: miSi weeKenD:.

As salam...

salam 23 Ramadhan...
sabtu lalu, menjalankan 2,3 misi...
misi 1 menjahit baju raya sendiri, emak dan ibu pengasuh - done, cuma nak kelim2 jer lagi...

misi 2 - membeli cat untuk rumah Nilai..
fuuuh beli cat saja untuk 1 rumah dah mencecah ratus-ratus kan...pheww lap peluh ^_~
tapi demi nak memastikan ianya completed before masukkan barangan dan meneruskan misi-misi berikutnya, kita On kan ajer...
lagi pula, ada orang offer untuk catkan..
upah orang jer, tak larat nak cat sendiri dgn anak- anak yang 'rajin sangat' nak menolong nanti..ngee...

tapi tak sempat siap pun sebelum raya ni..
sbb yang ngecatnye member ofis jugak..
sabtuahad jer dia On..
its ok, tak rushing pun..

Misi seterusnya, mencari keperluan tambahan untuk raya...
jalan2 sambil jamu mata
memeriahkan suasana di mall.. ^_^
kami terjah mydin subang jer..
sambil berbuka puasa di sana...
Alhamdulillah, sempat reserved tempat dan order siap2, cukup time pi makan..
surau pun sebelahnye ajer..sonang!

ok itu je kot misi sabtu
ahad?
ke mana lagi kalau tidak ke rumah Nilai
menghantar Cat dan meronda ronda kat Nilai 3 pula..
walaweeiii orang, ramainyee....
dgn cuaca panas, sekejap saja kat sana..
tapi sempat juga rembat 2,3 barang..
ngee... mana boleh berjalan saja kan..
hihi...

ok..selamat membuat persiapan raya
minggu last ni...  ^_~

p.s  #prayformh17#prayforgaza :'(

Friday, July 18, 2014

.: seBak : PrayForMH17 :.

As salam...

Salam jumaat yg mulia, ramadhan ke-20..

mood pagi ni sebak, sedih sayu...

Alfatihah ... :'(
takziah buat keluarga mangsa...
(mesti sangat sedih dan sayu, beberapa hari lagi nak sambut syawal kan..huu....)


Related Posts with Thumbnails