Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Friday, October 24, 2014

.: maLam perTama @our WeekEnd hoMe :.

As salam...

salam jumaat yg mulia..
tenggelam timbul aje den ni kan..
apakan dayo..
herm..

alkisahnya...
cuti deepavali lalu..
berhajat bermalam di rumah nilai..
rumah siap basuh dan masuk barang dapur sket2 dah..
so, teruja la nak test bermalam di sana..
anak2 happy la sebab dapat main di halaman, main kereta laju2 dalam rumah yang masih lapang... hii..

Alhamdulillah,  all goes well..
sejuukkk kt sana la..
dengan bunyi deruan keretapi di belakang rumah sesekali.. ooh belakang rumah ada rail keretapi ye.. tapi tk la dekat beno... sebab rumah atas bukit sket, rail tu bhgn rata bawah dr bukit tu...
feeling cam kampung pun ye..
i like suasana tu ^_~

rasa nak lepak di rumah sana selalu..hii..
tapi misi kami  setiap hujung minggu jer berada di sana.. itupun kalau en suami tkde tugas di hari minggu..

disebabkan keperluan dapur tak la sepenuhnya lengkap lagi..
makanya, breakfast keesokan paginya kami cuma makan mee segera..
alahai sian ke anak..
tapi layan jer, first time kot bf meggi..
ngee..

dan sejarah terlakar jua..
ahkak ni yang dh 9 tahun tak pegang stereng kereta.. eh pgg dh biasa.. drive sebenonye..dipaksa drive..
ngee... ok, relex ye.. be cool..
hii..

akhirnya berjaya melepasi ketakutan selama ini..hii..
reason why, jalan area sana OK.. tak sesak sangat macam KL, Selangor ni..tambah time pergi-balik kerja...

OK, lulus utk hari tu, rumah nilai - tesco nilai pergi -balik..
next kena beranikan diri bawa kereta di KL n Selangor pula.. In sha Allah..Amin.. hii..

ok, moh tempek pic yang ado di phone ni..
mana yang berkaitan dengan tajuk n3 jerlah ye ..

ok, selamat berhujung minggu..
^_~

Tuesday, October 21, 2014

.: ceRita KorBaN :.

As salam..

salam selasa.. bersiaran live today
yeaa,.. bukan selalu dapat peluang cenggini..
sekarang sampai ofis sgtlah awai..
715 selamat masuk ofis...
so, sempat la karang sket2 dan tempek pic yg ado dlm handphone ni..

alkisahnya raya korban yang lalu..
as usual, kalau cuti pendek2 ni, mudahnya balik johor saja...
raya korban @raya aidiladha di johor
sekadar, masak memasak menu raya, solat raya, ibadah korban pagi raya..
dan cukup sekadar itu..
tiada sesi beraya pun, malah tk perlu berbaju raya sekali pun..

tapi mama pakai juga (bkn baju raya pun) coz pergi melihat ibadah korban di masjid berhampiran...
pertama kali kot sejak alam dewasa ni..hii...awal2 dah pesan  diri sendiri, cekalkan hati melihat lembu disembelih ye... ^_^

balik dari situ, sekadar lepak dirumah..
saban tahun, kian suram perayaan dirai... feeling sad, terkenang kemeriahan sambutan perayaan doludolu.. tambah2 time arwah ayah masih ada.. :'(
Al-fatihah untuk arwah...

ok.. cukup bebelan raya korban..
moh tempek pic yang ado...
anak2 pun follow..
akeem excited..
tambah excited dapat naik trektor yang mengorek lubang semasa sesi korban dilakukan..
akeem oh akeem..
^_~

ok.. esok cuti kan..
happy deepavali..selamat bercuti!

Monday, October 20, 2014

.: CeRita SyawaL yG beLum haBis : teTamu daTang beRtanDanG :.

As salam...

Salam Isnin ...
selamat bersua kembali...
sudah lepas minggu genting (audit ISO anak syarikat)..
bakal menyusul sebulan dari sekarang, the next ISO Audit (anak syarikat lain pulak)
redha'..dah memang ini tugas daku kan..
pilihan di tangan anda..hihi..

niat nak bersara pun, masa tak sesuai lagi...
layankan ajer lah... ^_~

Alhamdulillah... masih berupaya mengupdate blog kesayangan walau terbiar agak lama dari kebiasaan..
badan makin tua kot, penat dan tak berdaya nak berjaga lama semata untuk draft n3..
(kat ofis cannot ye, tu pasal kena draft awal dan schedule kan..huu..)

herm..cerita syawal belum habis rupanya..hihi..
moh abadikan disini..kisahnya tetamu datang bertandang ke rumah..
yang sempat di capture gambarnya..

time kawan en abahnye datang..
kawan sekolah katanya, lama tak jumpa..
bila dah setup group whatsApp..mula la episod, riki2 dan datang ziarah mana yang berhampiran dan berkelapangan.. ^_^

pic sekeping 2 jer ada, tempek saja..
menu simple di siang hari tu..
LAKSA UTARA + buah-buahan (FIL bawa dari Johor)..


2 sahabat lama en abah (lelaki & perempuan tu)
Ok, syawal lalu, menyempatkan juga diri masak-masak sikit untuk jemput kawan-kawan datang rumah..
tak banyak menu kali ni, penat la rasa (makin tua kan..ngee...)
tapi masak banyak juga untuk satu2 menu tu..

Menu Utama : Laksa (8 bungkus) - Rendang Ayam (4 ekor) - Nasi himpit - Kuah Kacang (1kg) - Sayur Lodeh (seperiuk besoo gak ) -Koktail (as usual) - Kek pisang - Buah Epal dan Oren

seawal 1pm jemputannya... tapi ramai yang datang lepas Zohor.. sempat la Zohor dulu kan tn rumah pun.hii...

menunggu tetamu yang lambat tiba, kita posing sket dulu ye...hihi...

beriya susun kerusi banyak2 kat luar.. tetamu lebih selesa di dalam rumah saja...maklum majlis tak besar mana, besar lagi majlis jemputan besday akeem dulu..hii...

tetamu terawal, semestinya pembantu mama malam sebelum majlis bermula.. Kak yong! ^_^ (my anak sedara-berbaju hitam tu..)

kawan en abah pun tak ramai datang kali ni, banyak jemputan kot, almaklum raya kan..hii...

kawan-kawan ofis pn mama dan kawan blogger yang tak berapa nak aktif dah sekarang, MekRose..hii...

alaa... baru nak posing sama-sama Aishah, tak sporting pulak...hii...
first jumpa rose dulu semasa jemputan openhouse 2010 kalau tak salah...
haaa... lama kan.. masa tu, masing-masing anak sorang jer..
sekarang.. haaa...Rose sendiri dan 3, mama baru 2 ^_~

member2 ofis yang meriah pun.. see budak comel tu, anak ofismate.. UCop.. hihi... tak la, sebetulnya, Yusuf.. ^_~.. suka sangat dengan Ucop ni, independent -dia dengan dunia dan tak kesah ke orang pun.. layaaannnn.. ^_^

oooh sorang lagi member blog lamer kiter.. eB ! ini pun sama, last jumpa 2010 kot..ngee...

posing sopan-sopan gituw...hii...
thanks eB sudi datang dan memeriahkan majlis kecik2 daku tu...hii..
yang lelain, ada yang sempat, ada yang lupa juga nak menjemput..
tapi biasala.. musim orang beropenhouse time tu kan..
ada yang tak dapat datang pun..
makanan ada berlebih juga, tapau bagi kt jiran ler..

ooh kalau ikutkan jadual, majlis dari 1-7pm..
tapi alaa.. namanya majlis tuk kengkawan kan..
ada je yang datang dah petang, balik lepas magrib..


anak kawan en abah~ bulat geram.. lupa dah nama dak tecik tomei ni..huu...
dan tetamu terakhir untuk hari tu..
semestinya, IBu pengasuh anak-anak ni..
tak dapat datang siang, sebab memenuhi undangan lain..
jadinya, datang la sebelah malam..
sempat berbual dan bermesra dengan akeem jerlah..
si abang dah lena diulit mimpi time ni..
penat siang melayan tetamu katakan... hahaha...

belanja sekeping gambar akeem bersama ibu pengasuhnya..amboi manja nampak ^_~
Ok, setakad ini saja..
sebenarnya ada je gambar lain
tapi terpaksa shortlisted kan.. masa kian mencumburui daku...hii...

ok, terima kasih sudi singgah.. bye. ^_^

Saturday, October 18, 2014

.: draft draft, tak jadi :.

herm...
bukak lappy.. taip taip padam..
tutup blogspot...
bukak pula photoscape, edit gambar 1... mengelamun sejam... adoiii tak jalan jugak...
kesian blog ni, lama sangat terbengkalai nih...
first time kot, senyap sebegini lama...

huhu... rasa malas dan penat kian menguasai diri...
dulu boleh je draft n3 direct stok seminggu, sekarang ?
tolonggg... apa nak buat ni..
sayangnya stori mori kalau terus berkubur...huuu...

ini, quick update via phone..
jalan la 1 n3 tuk mlm ni..
pelepas rindu...
hukhuk..
esok dh ahad :(

selamat berhujung minggu..
penat aje badan rasa..
lahaii...

k bai.. g nite.. sweet dream.. ihiks ^_~

Related Posts with Thumbnails