Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Thursday, August 21, 2014

.: reZeki taK terjaNgka :.

As salam...

Salam 25syawal...
fuuuh...sekejapan saja masa berlalu..

nak membebel lebih, sudah lambat..
patut semalam nak post n3 wordless wednesday..
tapi baru sempat post hari ni..
so, jadi wordless thursday la yek ^_~…

layan gambo..
next week la kot, cerita panjang..
hope ada time draft kat rumah... huu..

selamat bertugas!

ooh rezeki tak terjangka ini...
antara 5 peserta kategori perempuan, baju raya tercanteeek katenye...
cantik ke?.. hii..
ramai jeles ni tau..kikiki.., sbb baju kite biasa2 aje.. di mata juri ada faktor pemilihannya tersendiri kan..
juri adalah anak dan menantu bigbos [anak Rosyam Noor  ler tu ^_~]

jgn jeles tengok sape yg kasi hadiah kt kite..

hahaha... ^_~

Monday, August 18, 2014

.: seLesai MajLis - AlhamduLillah :.

As salam...

salam 22syawal..
herm.. pantasnya..
baru n3 kedua untuk syawal ni...

hu... tak sempaatttt....
ini pun by phone, jengah la sekejap..
nak BW pun tak bley, tab tertinggal :(

sekadar menjengah
pic aktiviti majlis makan-makan kat rumah semalam pun, belum sempat transfer.. sekadar ada sekeping gambar menu utama saja disnap pakai phone ni...

Majlis wajib setiap tahun..
cuma bezanya besar dan kecik jer..
tahun ni pun ala-ala kecik ajer
tapi sampai ke malam jugak...
Alhamdulillah, berlebih makanan boleh tapaukan...
ramai juga yang dijemput, tak dapat hadir..
takpe, kira takde rezki jumpa tahun ni ye..
insha Allah, jumpa lagi tahun depan ^_~

maaf ye kengkawan yang tidak dijemput..
buat pun ala-ala kadar, last minit punya plan.. next next week ada program lain pulak...
in sha Allah..ada rezki boleh buat jamuan lagi .. ^_^

ok, cukup membebel sikit sikit ..
penat badan masih terasa , semalam mengemas sampai jam 1 lebih..pheww...
tapi puas hati ...

belanja sekeping gambar menu utama ni...
lain2 snap by camera
belum sempat transfer..

menu utama : laksa utara, nasi himpit, kuah kacang, rendang ayam, sayur lodeh..

menu sampingan: koktail, kek pisang, kuihmuih dan kerepek n fruits... ^_^

salam syawal...!

Thursday, August 14, 2014

.: saLam syaWaL : tq nuFfnanG ! :.

As salam...

haiiiii... salam bersua kembali...
duyaiiiiii lama giler rasa tak menjengok ke sini...
sudah syawal ke-18 pun kita ye...
huuu.....
belum sempat la nak stori mori pasal raya...reason nya...
1. edit gambo lum sempat
2. sebabnya masa di rumah suntuk sgt, belum ada betul2 free time skrg.. weekend lg la kan, nak pulak di bulan syawal ni..huuu..
3. lappy lembab nak edit gambo, makan jam..haih...ponat nunggu, malas layan..takmo kawan! hii....
4. mood tak sihat badan.. last week pun MC lajak sampai 4 hari tak kerja sbb sakit mata..huu... time sakit baru rasa, bersyukur sgt  waktu sihat... kali pertama kot sakit mata yg menyeksakan... ini kali ke2 kena sakit mata, kali pertama dulu tak la seteruk ni...Alhamdulillah... sakit penghapus dosa2 kecil ^_~

ok, cukup la kot alasan2 di atas..

moga ada kesempatan waktu untuk membebel lagi di blog kesayangan hamba ni...hii..

salam syawal, selamat berpuasa bg yang mengerjakan ibadah puasa ganti dan puasa sunat...
selamat memenuhi undangan rumah terbuka ! ^_^

eehhh...
tajuk tq nuffnang tak bebel lagi...
haaa, sudah terima pun cek ke-7 dr nuffnang sepanjang berblogging ni..
boleh la belanja lepas raya ni kan... ihiks..
tq nuffnang... walau tak aktif sangat dah berblogging... tapi tetap ada hasil...cayaang nuffnang! ^_~

belanja la satu gambar raya kan...
ntah bila ada can nak membebel dan corat coret sini lagi..hu...

Friday, July 25, 2014

.: saLam AiDilfitRi 2014:.

As salam..

Mood raya dah mariii...
teruja dengar perkhabaran en suami, cuti rayanya lulus!
sampai raya ke4 jer.. jadilah... janji cuti...

oooh mama onleave ni MC sebenarnya..
demam 3 serangkai plus demam suspen  .. risau takut cuti en suami tak lulus... hii...

dah kata lulus ni, baru sedap sket badan ni rasa.. hii...
semalam jumpa doktor, suhu badan dh nak cecah 39°C ... patut la rasa panas sangat...

balik tu, doktor suruh berbuka dan makan ubat..
dah buat semua tu, terus pengsan lena...
bangun ok sket, cuma pagi ni masih berbaki rasa tak sedap badan...
get well soon badan...
nak raya ni, tak best la taksihat kan...

ok... kepada semua selamat menyambut aidilfitri..
mohon maaf zahir & batin...
selamat pulang ke kampung halaman masing- masing ..
berhati-hati di jalan raya...

jumpa lagi Ogos nanti ^_^

Related Posts with Thumbnails