Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Friday, November 21, 2014

.: Tired : ranDom piC - iG :.

As salam..

salam jumaat, bertemu lagi kita..
huu... sudah tidak tegar menulis di blog ni..
kesian, terbiar agak lama..
cerita -cerita basi pun, tk sempat nak abadikan kt sini lagi..
rugi rugi sebab detik berlalu begitu saja..
pantas sungguh masa..
bakal sampai ke penghujung tahun 2014 sudah.. :(

bakal menjelma 2015 yang belum tahu lagi cabarannya macamana...
apapun semua nya kena dilalui..

sekarang fefeeling sooo tired..
taktau pasai pa..
letih ajer badan...
perlukan massage agaknya.. hii..
jom balik kampung, berurut dgn bidan kampung, mesti syok kan...
kasi ringan sket badan..
ini asyik rasa, sakit urat, sakit belakang, sakit sendi.. semua ada jerlah..

nak nak teringatkan hal nak pindah rumah ni..
berkemasnya belum lagi..
penatnya dh rasa.. hurm..
nak tak nak, memang kita ajer kena buat semua..
en suami boleh tolong angkat jer..
hurm... itu yg kita pilih, jgn nak mengeluh kan...
susah2 dahulu, utk senang2 kemudian..
in sha Allah.. amin  ^_^

ok, cukup bebel pendek sebagai pelepas rindu.. hukhuk

selamat berhujung minggu..ceria2 selalu ye... yg penting senyum kena selalu.. ^_~

layan random pin from IG. kasi tempek saja..

Friday, November 14, 2014

.: keMbaLi menyeWa & ruMah utk diSewa - bkt JaLil :.

As salam...

good morning!
Salam Jumaat yg mulia...
Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah ini..

banyak perkara sebenarnya berlaku sejak 2 menjak ni..
tapi sebab dah tk berapa aktif menulis di sini..
jadinya, terperam ajer perkara-perkara yg berlaku sehari-hari..

antaranya,
-en abah dh tukar lokasi kerja- task dh lain, waktu kerja juga sedikit sebanyak dh berubah..

-atok perempuan en abah meninggal dunia 30.10.14 lalu sbb sakit tua.. Al-fatihah :'(

-misi mencari rumah sewa, area PJ, dkt rumah pengasuh dn sekolah arif, senang omaknye ajer yg nganto ambik dia

-dh dpt rumah, ptt pindah hujung bln 11 ni, tp tn rumah boleh plk mungkir janji pi bg kt ketua blok situ punya saudara, geram plus skt hati jumpa dgn org macam ni.. sabo ajerlah..

-misi mencari bermula semula dan alhamdulillah berhasil, hujung Disember akan pindh masuk..(dpt area rumah sewa lama dl, tmpt park kereta kami stp hari skrg ni)..dipermudahkan alhamdulillah..

-abang arif dah konvokesyen pd 8.11.14 lalu, ihiks tamat tadika 5 thn, tp masih ke sekolah lg la. tunggu next week last

-abang arif cuma dpt no.9 dlm kelas, so tk naik pentas la dia.. naik utk ambk cenderamata tamat sekolah jer.. kawan2 gegirl sapu tempat terawal..hii.. tk pe abang, next yeat cuba lagi..hii..

-abang arif buat persembahan dlm acara coral speaking, acece... sbg nasi tambah jelah dia.. mana mau menonjol sgt dia tu, pemalu... hahaha...

-gigi si abang dh patah 2 batang bhgn bawah dn depan sekali.. gigi tk rosak pun, goyang dan tercabut gitu jer.

-si adik dh tak ber soother skrg.. ooh sudah agk lama ditinggalkan sejak lps hari raya yg lalu.. sebab kena ulser, pastu terpaksa tk bersoother sbb sakit.. bila dh baik, dia minta juga, tp mama kata tk boleh, ada kuman, nanti sakit mulut akeem.. hii... berhasil! ^_~

lagi....
-skrg, akan bermula misi mengemas, sebahagian besar brg2 akan dibw ke rumah 'weekend home' kami @nilai.. dan selebihnya ke rumah sewa baru di PJ ni..

terbayang saat nak pindah brg2 ni badan dh mula rasa penat...huu..

- next, misi mencari penyewa pulak untuk rumah di Taman LTAT Bukit Jalil..hurm... agak2 senang tk dpt penyewa ye..
agak2 kena cerewet tk nk pilih penyewa, ke boleh accept je sesapa? first time experient kot nak sewakan rumah kt orang ni.. sayang rasa.. huu..

apapun moga dipermudahkan segala urusan..
ooh mungkin nk mula sewakan rumah tu awal februari depan, sbb lps kuarkan brg  baru boleh kemas apa yg patut utk rumah tu.. huu sayangnya... 4 tahun duduk situ :(

ok, sebagai penutup n3, moh tempek pic yg ado dlm phone ni.. random pic.

selamat berhujung minggu..
balik Nilai lagi kami malam ni ^_^

Wednesday, November 12, 2014

.: proJek haRi Minggu : aPam SUsu :.

As salam..

lamanya rasa menyepikan diri..
malas ..eh..masa tk mengizinkan kot..
bz kan apa taktau lah..
mood berblog dh ke laut...
tapi sayang pula nak biarkan sepi lama-lama..

stok cerita bersusun tunggu Q nak diabadikan disini.. tapi tak sempat..
plus penatnya rasa nak mengarang..
menjahit baju org pun tk siap2 lagi..
takpe belum sampai due date.. hii...

sebab belum sempat mengedit gambo..
moh kite tempek resepi sempoi ni lah..
aktiviti hujung minggu lalu-lalu

Apam Susu..
mudah dan sedap dimakan..
lembut berspan...^_^…
cuba nanti ye...

ok selamat bertugas !

Tuesday, October 28, 2014

.: oLe-oLe caMeroN :.

As salam...

salam selasa, 28.10.14...
pantasnya masa berlalu.. nak masuk november sudah...
herm... n3 banyak tertunda..
ntah bila nak langsaikan semua...

BW pun dh kureeng skrg.. aiyak!
sabo jerlah, akaun nuffnang pun lama tak cek...
nampak sangat tak aktifnya blogging skrg.. apakan daya :(

ok, sementara ada masa ni...
masuk ofis sangat awal hari ni, 640am..so, ada kesempatan waktu untuk membebel barang sebaris dua..
hii.. baris la sangat, berperenggan ada laa... hii...

setakad mengabadikan stok gambar yg ada dalam memori phone ni, sebelum dilupuskan...

kenangan bercuti di cameron highland..
piccas orang-orangnya belum sempat edit pun lagi..
so, tempek jer apa yg ada kat phone ni ye..
sebahagian ole-ole yang dibeli yang sempat disnap..yg tk sempat disnap tkde la gambonyer..

seronok cuti-cuti di CH kan..
sejukkk, byk ole-ole...
tapii.... sebab pergi time cuti sekolah, ramai giler lah orang, jalan pun jem giler jugak... bosan dalam kereta..huu..
apapun , enjoy tetap enjoy!
kena repeat balik g sana ni..hii...

moh kita tempek pic sebahagian ole-ole yang dibeli..

ooh, buat syarat belanja juga sekeping gambar beramai2 rombongan kami yg bercuti di CH tu..
family in law.. ^_^

k, thanks sudi singgah..
selamat bertugas!

Related Posts with Thumbnails