Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Wednesday, February 11, 2015

.: WW : si abang ARiF :.

As salam..

Fuuuh... fuuuhhh... baung habuk sket....
Huuu.... salam bersua di malam hari..
Online jap thru tab ni ha...

Tempek stok lama ni ha...
Kat rumah bukit jalil..
(Feeling rindu rumah sana, setelah lebih sebulan kat rumah sewa ni ha...)
Huu.. apapun Alhamdulillah, segala urusan harian sekarang semakin lancar...

En abahnye OS lagi..
Lega sebab dah pindah, takla kusut sangat nak aturkan masa dan tugas seharian skrg..

Ooh lagi sebulan 5 hari, akan genap usia si abang 6 tahun..
Macam2 dirisaukan sekrang rasanya..
Tahun depan bagaiman dia, belajar, berdikari, bersosial..
Hurm.... naluri si ibu.. macam2 di fikiran kan.. huu..

Apapun, harap segala urusan dipermudahkan oleh Nya..
Layan pic si abang posing sesaja, mengisi masa si mama sebelum keluar berjalan..hooo..
Masa ni dah semangat si abang, sekarang masih semangat macam ni jugaklah..
Agak2 next year susut sket kot.. jadual penuh..hii....


rambut belum bersikat..huu..


nice...

uuik.. pose seksi ka.. tak berapa nak seksi sgt la..hiii

Wooo.. garang woo...


Sengehh.... ^_~

Friday, January 30, 2015

.: cameRon highLaNd : cont. JaLan2 in StrawBerry FarM :.

As salam...

Salam Jumaat yang mulia..
sambung abadikan kisah cuticuti cameron ye..
jangan ada yang jemu.. cek ambik kesempatan..
draft sementara ada masa ni..

nak buat sekali harung cerita pasal cameron, banyak sangat pulak kenangannya...
nak tak  nak.. kena pecahkan juga jadi beberapa episod.. ahaks..

moh kita layan sebahagian lagi, kenangan di ladang strawberry ni...
syoook.... ^_~
pose terpaksa dari si anak anak.. hahahaha...

budak ini, dah naik takmau turun, puas pujuk..lahaii...

mana gheti dok diam si akeem tu.. eii....

tengok... akeem juga yang tak fokus..haih~




rehat lama sket kat sini, kasi can akeem layan fish beso dan cun cun kat sini.. hii..menarik!

kaktus pun ado..~

hilang sudah kasut akeem. dengan takmau berstokingnya..haih! anak anak..gitu ler... lama sangat berjalan, macam2 peel keluar~

singgah pekena menu yang ada kt pintu masuk ladang strawberry ni..yummey~




Alhamduillah.. merasa juga menu berasaskan strawberry kt sini..hihi.. sampai KL strawberry jadi tak sedap dah di tekak i nih..ngee~ kat sini je boleh layan...hiii..
Ok, sampai sini dulu..
ada kesempatan waktu, sambung pula edisi jalan2 the next day...
hurrm... masuk Taman Rama-rama dan edisi jenjalan mencari buah tangan sebelum gerak balik KL semula..

Ok, selamat bertugas dan selamat berhujung minggu..

Byee........

Wednesday, January 28, 2015

.: Cameron HighlaNd : Ladang sayur & StrawBerry :.

 As salam..

salam malam khamis..
wuhuu.. merajinkan diri pulak memalam buta ni on lappy..
try test cuba tengok... ada ok ka lappy ni..
lama beno tak on dia.. kang merajuk kang.. susah ooo...
hiii... ok lappy steady lagi.. masih boleh berkhidmat dengan baik..

sesekali dah rajin on lappy ni, moh kita sambung stori mori yang dah basi amat ni..
kisahnye bercuticuti cameron highland pada cuti sekolah september 2014 lalu..
huhu... gambar sangat banyak, rugi tak abadikan kat sini..
1 day mau belek2 semula kan..

tanpa membuang masa lagi..
kasi tempek saja lah kan...

nak bebel panjang lagi, dah tak berapa nak ingat dah..
huhu... seingatnya, 2 kali masuk ke ladang strawberry ni..
tapi sayangnya kedua2 kali pun tak boleh nak petik sendiri strawberry...
sian, MIL yang beriya nak sangat pun..
kami ni ok jer, tak dapat petik dapat tengok pun jadilah..
sayuran yang segar bugar, segar sangat mata memandang..

posing kemain lagi  kami pun..
posing skema jer, janji ada memori kat sini kan..hihi..

ok... layannnnnnn.... ^_~

menjunam turun, masa naik scary jer sebab dalam kereta, parking kt atas.. jauh gak menapak...huhu..

anak abohnye~

dah takmau pakai sweater dah si abang~

peace.. anak omak pulak..hii~

akeem missing..ngee~SIL n anak2 beliau, terselit arif disitu~

SIL n family~ ^_^



waaa weeeiii.....

peace~

eh.. mama pun tak bersweater yer.. macam tak berapa nak sejuk sangat,tapi sejuk jugak ni..huhu..sweater tertinggal kt kereta~

akeem in action~

jauh merenung tuh, pistol tak tinggai~

adik vs abang~

beli jangan tak beli ^_~

tergoda dak akeem tengok sayuran beso gitu.. ^_^
......to be continue... ^_~

thanks sudi singgah, senang-senang kite update lagi ye..
Bye........

Salam sayang.....

Friday, January 23, 2015

.: Salam Tahun Baru 2015 :.

As salam..
salam jumaat.. salam 23januari2015..
bersamaan 2Rabiul Akhir 1436H..

bersua lagi, lama terbiar sepi blog ni..
tuan rumah jengok sekejap pepagi ni..
nk BW, tab tak bawa pulak..huu..

ooh tahun 2015, bermula diary baru alam kehidupan, 1.1.15 dah mula pindah duduk dirumah sewa.. rumah sendiri pulak disewakan..
Alhamdulillah tak susah nak dapat penyewa rupanya, tampal notis 1.1.15 semasa angkat brg tu, petangnya terus call masuk tanya pasal rumah...

sempat 2 orang datang tengok, orang kedua terus confirm nak..
in sya Allah, akan diduduki pasangan baru berkahwin awal Mac nanti..
masih ada time, nak kemas apa yang patut kt rumah sana.. sayanng rasa..huu :'(

ok tinggalkan kisah tu..
cerita pasal backdated story..
sian akeem.. mama lambat up..
tak wish on time.. tak update ontime..
huhu... apa nak dikata... time tu, kt kampung, line internet tak berapa baguih..

tanggal 28.12.2014 lalu, genap akeem umur 3 tahun..
masih berdiapers..huu... tapi sesekali dh pandai bgtau nak kencing.. mau bukak pempers..
maapkan mama ye akeem, tak sempat nak train akeem, bz kan apa taktau lah skrg..huu...

apapun sempat sambut kecil kecilan dengan sepupunya kat kampung..
potong kek buat syarat.. nyanyikan lagu..bagi dia happy ...
tapi time potong kek, akeem mamai lagi..
sebab dia tidur sebelum tu, puas kejut..huu...

Selamat Hari Lahir M.Asyraf Hakeem..
moga membesar menjadi anak yang soleh
berjaya dunia akhirat..amin...

tanggal 1.1.15..
edisi pindah rumah dan juga pendaftaran si abang arif di tadika yang sama seperti tahun lepas..
Tabika NurSuria, Taman Medan..
di mana pun kamu belajar, janji pandai bawa diri dan rajin berusaha..
In sha Allah..berjaya dan menjadi insan berguna kelak..Amin...

sebelah petangnya pula, Arif dah mula ke kelas mengaji muqaddam..
alhamdulillah belajar kat Ummi,panggilan utk ustazah yang mengajrnya tu..
rumahnya cuma ditingkat atas dr rumah.. senang.. cuma naik 1 tingkat...
nampak senang nak pergi belajar pun..
walaupun sebenarnya si arif ni pemalu sangat dan susah nak mesra dgn tempat baru..
hari pertama jer mama teman, lepas tu..
dah pandai berdikari pergi dan balik sndiri...

tanggal 12.1.15..
dah bermula sesi pengajian 2015..
mudah sikit urusan tahun ni sebab dah pindah rumah..
lebih dekat dgn rumah pengasuh dan sekolah..
jadi tak perlu seawal 530pagi bangunnya..
Alhamdulillah sampai ke hari ni, dipermudahkan urusan sehari hari..
en suami OS pun dah boleh berdikari handle anak anak..
en suami balik dr OS hari ni.. hoyee...
4 hari je perginya... tp biasalah..
anak anak ni, pngalaman baru bg mereka..
bertanya ajer bila si abah balik...
dan hari ni dah balik pun..
masa sangat pantas berlalu sekarang ni..
sedar tak sedar dah habis seminggu..
sedar tak sedar dah nak masuk bulan baru di tahun 2015 ni.. hu...

ok ok.. sampai sini dulu membebelnya..
dah nak cukup time masuk kije..

salam sayang untuk semua...
ada time, kite BW  ye... hiii...
thanks sudi singgah ^_~

layan gambo gambo yang berkaitan..

Related Posts with Thumbnails