Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Monday, March 16, 2015

.:16.03.15 : hapPy 6th BiRtHday abanG AriF :.

As salam..

cuti hari ni sempena mak datang dr kampung kedah nun..
(emak sampai awal pagi semalam)
Alhamdulillah emak sihat adanya..
dah boleh jalan, tp perlahan2 la..
dah berusia kan.. biasa la..
dah boleh jalan macam ni pun syukur sangat...
esok malam emak balik kampung semula dengan adik lelaki nan sorang tu dan familynya...

******
berbalik ke tajuk..
today is arif haidar birthday!
Selamat Hari Lahir abang..yang ke 6 tahun...
moga terus membesar dengan sihat dan kuat..
bijaksana dan selamat dunia dan akhirat.. amin...

layan sket gambar..
sesi penyediaan goodies bag dan sambutan kecil-kecilan in advance di tabika nya..jumaat lalu, 13.3.15..
happy tgk dia happy ^_^
tema : Olaf..

kek last minutes, tak sempat tempah..
beli apa yang tersedia kt kedai jer..
huhu.. jadilah abang ye..
this year je sambut dengan kawan2, next year dah darjah 1.. huu...

Selamat Hari Lahir yang ke -6 Abang Ayep !
muaaah muaaahh muaaahhhh !

Saturday, March 14, 2015

.: 14.03.15 : seLamat haRi tua :.

As salam...
td dh lena, sekali boleh terjaga bila jam melepasi detik 12 malam..hurrmm...

14.03.15... selamat hari lahir untuk diri sendiri...

usia telah beranjak 1 angka lagi...
35 already ! waaahhh... ^_~

Alhamdulillah sihat adanya..
moga terus dikekalkan kesihatan yg baik dan rasa bahagia sentiasa mengiringi diri..amin...

tak perlulah nak bebel panjang..
sekadar mencacat sesuatu di tarikh penting ini...
dan menempek sikit, wajah besdaymum yang sudah beranjak ke middle age of 3 series...hii... belanja selfie sket...
lama tk interframe..
haha... ulang tayang wajah dr IG..
ini je dlm memory phone pun...

Happy Birthday to me !!!

Wednesday, March 11, 2015

.: koNvo @ Graduation Day periNgkat Tadika :.

As salam...

Salam rabu..wordless but picces more for today..
Hurmm... bila dah jarang2 menulis blog ni, rasa len macam jer...
Baiklah kita berwordless ajer.. sesuai la today is wednesday kan..hii...

Again, kisah sudah basi ,.. penghujung tahun 2014..
Penutup sesi pengajian tadika kemas si abang arif, umur 5 tahun..
This year, continue tadika yang sama, 6 tahun pula...

Ada 2 sesi konvo mereka, ini peringkat sekolah jer, next nyer, peringkat daerah pula...

So, layan gambar jerlah ye...
That day, si abang masuk acara persembahan Coral Speaking... hii.. speaking la dangat kan...hiii... ^_^
Sweet noo berbaju merah jambu...hiks...
Layan....

Ooh si abah, as a AJKkkkkk...naik pentas juga, ambil sijil penghargaan dan sesi bergambo tuk para AJK kkkk... ^_


Awal sampai.. akeem... relex dl ye...

AJK.... berbaju batik la depa.. ^_^


Sempat la nolong sikit2..hii.. eheh tudung sama dgn AJK plak..hii..

Peace..hii..

akeem buat macam rumah sendiri jer...haih la...

Weeiii...pink colour..ngeee...

Siap2.. tuk persembahan ye anak anak

Abah dan anaknyer...hii...
Emak low profile hari tu...tak interframe sangat... (walhal tkde orang nak snapkan gambo, AJK bz katenyer...hiii...)

Akeem, stop jap berlari... main game pulak...

Siap sedia mau naik ke pentas...

L
Lahaii... kiutkan anak2 kecil siap berjubah gini...


Arif Haidar dan kawan2... kat depan dia tu, kawannye.. nama hampir sama.. Afiq Haidar...hii
Waah.. anak mama.. ^_^

dapat beg angry bird...

Coral Speaking...

Aik.. awat ulang ni..hu..

Sebelum balik, lepas makan2.. minum2 pulak..wuu..

Abang.... ^_^

Para AJK.. kkkkkk.... hiii.. sporting...


Anak abah....Emakaritkde bergmbo sgt hari tu..
Bz dok monitor si akeem..ngee...

Ok, terima kasih sudi singgah..
Byee...

Sunday, March 8, 2015

: SeBeLum teRlaMbat : OpeN HouSe oFis 2O14 :.

As salam...

Salam bersua di bulan Mac..
Bulan istimewa buat mama, sebab ianya bulan kelahiran saya!..hii..
plus bulan kelahiran my big boy..si abang arif haidar... ^_^

hurm... kian suram sekarang dunia blog mama ni..
malas sungguh nak on lappy yg super duper lembabs..huu..
tapi sesekali kesempatan yang ada ni, time anak beradu awal ni (siang tak tidur)..so, ada la sikit time boleh dicelah masuk ni..
plus, sesi menggosok baju kerja (stok seminggu) dan kerja rumah yang lain.. sudah settle disiang hari..
malam ni, free sikit.. (nak menjahit, aura dan mood menjahit belum datang, sejak pindahrandah ni..huu...walaupun.......... ada tempahan juga sebenarnya..sian kawan-kawan :(
sabar ye,... selagi mood tarak datang, tak bley paksa, kang jahitan tak bagus... haahaa.. alasan ;p

*******
ooh ye, berbalik tajuk.. disebabkan cerita terkini, gambonya tiada dalam memory lappy ni..
moh kiter, tempek kisah lama.. sebelum syawal 2015 menjelma, baikla abadikan cerita ni..
basi tahap dewa dah ni.. tapi nak jugak masukkan..hii..

kisahnya OpenHouseOpis 2014 - sangat menjadi kenangan manis..
sebab ceq antara mereka-mereka yang bertuah meraih hadiah kategori Baju raya tercantik!
auuuw... cantik ker?! hahaha... jangan la jeles kawan-kawan ye..
kalau dah namanya rezeki, orang lain lagi cantik pun, di mata juri, ceq pulak yang terpilih..
oooh my baju, baju kurung biasa ajer pun...selesa dan sesuai dengan orangnye kan..
senang dipadankan baju kurung jer..kikiki...

Tahniah untuk diri sendiri.. ^_^
gambar banyak sebenarnya, tapi mood malas nak transfer gambar, dan edit..
boh jer mana yang ada ni...

Kenangan bergambar dengan kawan-kawan... ^_^
Love my frenz...

lama tak lama citer ni, member yang preggy tu, dah bersalin anak dah beso dah.. hahaha...

dengan kawan-kawan yang baik lagi cantik dan comel belaka..hihihi.. n my bos! ^_^

 meriah ! tak sabar nak sambut raya pulak rasa..hahaha...


yeaa... ! dapat adiah.. yeaa... en rosyam kasik adiah... hihihi...

sebelum balik.. rakan seperjuangan di level 1 - lama tak lama peram citer ni, 2 daripada mereka ini sudah berenti pun... hahaha...
Sekian, sesi mengabadikan kisah raya 2014 ...
Moga bertemu lagi di n3 berikutnya dalam masa terdekat.. (harapnya...Amin...hii..)

Thanks sudi singgah, bye...! ^_^

Related Posts with Thumbnails