Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Friday, September 12, 2014

.: LawaTaN taDika abG aRif :.

As salam...

salam jumaat yg mulia..
Alhamdulillah masih boleh menulis sesuatu pagi ni.. live sekejap..hii...

menaip guna phone ni tk puas sangat tapi redaah jerlah..
banyak noo n3 tertunda..

kasi stori mori kisah aktiviti tadika si abang sket lah..
gambo ehsan dari cikgu nye..
sikit jer pun, abadikan juge.. kenangan ^_~

pada rabu lalu, ada lawatan ke zoo negara
anjuran bersama, JAIS..
dan combine dengan beberapa buah tadika berhampiran...

tak banyak cerita pun si abang kali ni..
cume penat berjalan
tertinggal kt belakang..hii..
seronok tengok animals ...
jumpa kawan baru.. itu jer.. ^_^

first jalan jauh tanpa ibubapa di sisi kot...
takde pulak complaint, ok sebab ada kawan kan..

naik bas pula, kawan2 lain 2 tempat duduk kongsi 3 orang..
tapi si abang arif dan sorang kawan baru dia ni (tadika lain-saiz sama..hii) dapat tempat duduk tanpa perlu kongsi kongsi..hii.. untung la.. :P

ok, cukup sikit je bebelnya...
tempek saja gambar yang ada..

selamat berhujung minggu..
pasti banyak plan cuti cuti sekolah ni kan..
happy holiday! ^_^

Thursday, September 11, 2014

.: beRaya di johOr :.

As salam..

Salam Khamis..
Hoyeee.. dah khamis, tak sabar menanti sabtu menjelma..
Ada agenda kami ni, plan nak berfamilyday @ CH.. setelah sekian lama menanti mau pergi sana, baru sekarang ada kesempatan..hii.. (family belah en abah)
harap perjalanan dipermudahkan.. Amin...

cuti sekolah pulak kan, sure pack ni..hukhuk..

***************
beraya di johor tak lama pun sebenarnya..
balik Jumaat (raya ke-5), malam baru sampai..
sabtu, seharian berjalan beraya sampai ke malam..ahad balik KL semula..
anak-anak dengan tak cukup rehatnya.. eh si adik lena kt rumah orang..
si abang jer, tak cukup rehat..sampai beraya rumah last (malam) dia dah buat peel..
menangis nak balik katanya..
mengantuk sebenarnya...
penyudahnya, kena temankan dia tidur dalam kereta..huhu..sabo jerlah..
akeem juga yang cool, almaklum, siangnya time beraya, 3 rumah kot dia tidur tak sedar diri..hii..

herm.. cerita dah lama kan, lupa dah nak stori apa sepatutnya...ngee..
abadikan gambar jerlah ye..
kebetulan, bawa balik pula tripod (teringat, masa balik kedah tu tak teringat..huhu..)
jadinya, kita bergambo la sekeping dua kan..
bukan selalu dapat bergambo camni kan.. ^_~

layan............hihi...

candid! ngee..

sebelum berangkat pergi beraya di hari raya ke-6..hii..

rumah saudara~

sempat lagi tu..hii..~rumah saudara juga..


lagi di rumah saudara mara~with SIL ^_^

TOkAyah & MakTok bersama 5 cucunya~

bergambo depan rumah sedara..hiii~ sebab rumah dia cantik..unik..^_^

lagi singgah dirumah saudara..anak-anak mengutip buah ~

anak-anak~

haaa.. ni gambar bukti, si abang buat peel tu.. beriya menangis.. mama tahan jer sebab kt rumah orang kan..nak marah pun..hii...last2 masuk kereta, bagi dia lena.. sebab dia takmau lena rumah orang...hu..sabo jerlah ^_~
.... eh ada lagi sebenarnya cerita beraya di Johor, ahad pagi sebelum balik KL
sempat terjah JB, pergi rumah SIL...
sebab tak sempat edit gambar, stop sini dululah...

tak sure next week ada can nak menaip tak..
macam penat jer, baru balik dari cuti cuti kan..hukhuk..

selamat bercuti.... eh esok jumaat, masih kerja..hihi..
selamat bertugas~ ^_^

Wednesday, September 10, 2014

.: WW : KampUng :.

As salam...

sekadar menempek gambar yang ter rakam dalam camera ni..

buah pulasan~ sebelah rumah FIL jer..


buah mata kucing, juga sebelah rumah jer.. halus halus isinya.. rasa manis teramat!


heheh... mau kena saman ni, naik motor sampai 4 pembonceng..
2 depan 2 belakang..hiii..
tok ayah dan cucu-cucunya ^_~


Sekian ^_^

Tuesday, September 9, 2014

.: ups..ceRita HaritH di lewaT maLam 3 syawaL :.

As salam..

Ups... semalam cerita 5 syawal, dah balik semula ke 3 syawal pulak..
boleh la kan.. ^_^

Previous n3 pasal raya, mama ada abadikan gambar 4 family kakak-kakak mama..
mana pula perginya pic family lagi sorang adik bongsu kan...?
hu.. pakcu mad bebudak ni, balik lambat..
raya ke-3 malamnya baru sampai.. dah lewat malam pun..
time raya tu, harith (anak adik mama) dah boleh berjalan..
suka la tengok.. (harith boleh berjalan di usia 10bln++, cepat berjalan macam akeem ^_^)

sebab tak sempat snap gambar mereka anak beranak
sebab esoknya mama dah bertolak balik KL, makanya tempek saja pic harith yang disnap, lewat malam time mereka baru sampai tu ye..

harith yang bolat, comel, geram.. rindu sama dia lah!
lama tak jumpa..huu~ 

harith dan abang ijat-mereka sepupu ^_~


sangat comel kan, budak baru boleh berjalan ni..suka tengok !

happy sangat dia haa...
gambar di bawah sekadar selingan..
sebelum bertolak balik KL, paginya sempat bebudak ni
main cuci-cuci kereta dan motor ... suka la dapat main buih dan main air kan.. ^_^


akeem - ijat - arif .. mereka sepupu..
Ok, itu je kot mau tempek..
sekian dulu, terima kasih sudi singgah!
Related Posts with Thumbnails